FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Eduard Novak dă detalii despre redeschiderea stadioanelor: „Cu puțin noroc, vom ajunge la o oarecare normalitate”

Eduard Novak (44 de ani)
Eduard Novak (44 de ani)

Articol de GSP - Publicat luni, 08 februarie 2021 12:02 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 12:12

Eduard Novak (44 de ani), Ministrul Tineretului și Sportului, și Justin Ștefan, secretarul general al LPF, au discutat despre redeschiderea stadioanelor în România, care ar putea avea loc în viitorul apropiat.

Pe 8 martie 2020, a avut loc ultimul meci din România la care s-a permis accesul spectatorilor. La partida disputată între Csikszereda și Petrolul Ploiești, câștigată de trupa de pe stadionul Ilie Oană, au fost prezenți 1.000 de suporteri.

Justin Ștefan: „Suporterii trebuie să fie în stadioane”

„În ceea ce priveşte aducerea spectatorilor pe stadion trebuie să fac o precizare clară. Nu fac o propunere populistă, înainte trebuie să avem o discuţie cu MTS, cu Ministerul Sănătăţii, să evaluam situaţia, să vedem regulile de deschidere, capacitatea stadioanelor, blocarea scaunelor dezafectate, verificarea temperaturii. Există deja reguli de la UEFA şi asta vrem să discutăm cu MTS, mă bucur pentru deschiderea domnului Novak şi mă bucur că avem un dialog.

Este un plan foarte bun. Suporterii trebuie să fie în stadioane, iar dacă facem o schemă foarte bine organizată, nu ar fi problemă de a pune în pericol sau de a alimenta pandemia. Am discutat cu domnul Burleanu despre EURO 2020, azi avem şedinţă la Ministerul Sănătăţii, cu domnul Voiculescu, pentru testele rapide, costă foarte mult testele actuale. Domnul Voiculescu a fost foarte deschis şi a inclus în valul II sportivii calificaţi la Olimpiadă şi azi discutăm despre redeschiderea stadioanelor. Noi dorim să avem spectatori”, a declarat Justin Ștefan la emisiunea Look Sport LIVE.

Eduard Novak: „La o zi după ce am fost investit în funcție am dat mesaj să redeschidem stadioanele”

„Pe 23 decembrie am fost investit la MTS, iar pe 24 i-am dat mesaj domnului ministru Nelu Tătaru (n.r. Ministrul Sănătății din acea perioadă) pentru a redeschide stadioanele. Cu puţin noroc şi calm în două luni vom ajunge la o oarecare normalitate, dacă evoluam cu vaccinarea”, a precizat Eduard Novak pentru sursa citată.

„Aş zice că ar fi un termen fericit identificat de domnul Novak, e clar că nu poţi deschide stadioanele de azi pe mâine, e nevoie de o planificare. Deschiderea înainte de EURO 2020 ar fi o soluţie de probă, dacă vom avea spectatori din luna aprilie este bine, încep să fie temperaturi mai bune, nu cred că este absolut nicio problă”, a mai adăugat secretarul general al LPF.

VIDEO. Eduard Novak s-a pus pe treabă la MTS: "Deja am dat la tradus «Strategia sportului maghiar»! Ministerul trebuie să traseze direcția"

Citește și alte știri din Liga 1:

CFR Cluj vrea să dea lovitura pe piața transferurilor! Mutarea pregătită de clujeni poate afecta naționala

Ilie Poenaru a produs surpriza etapei și a dezvăluit strategia din spatele victoriei cu FCSB: „Ne-am lăsat dominați”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
liviustefanvasile
liviustefanvasile  •  08 Februarie 2021, 21:53

Somn usor .

bridges
bridges  •  08 Februarie 2021, 13:47

Ministrule, lasa Stadionul Arcul de Triumf rugbiului, asa cum a fost el dinainte de Primul Razboi Mondial. Ti-ai gasit tu sa-l confisti acum ca sa-l pui la dispozitia lui Becali? Lasa-l rugbiului!

paulo
paulo  •  08 Februarie 2021, 12:57

la fc fcsb 2003 puteti pune distanta de 100 de locuri ca oricum nu au mai mult de 40 - 50 de spectatori pe meci ..

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close