FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

Ilie Poenaru a produs surpriza etapei și a dezvăluit strategia din spatele victoriei cu FCSB: „Ne-am lăsat dominați”

Articol de GSP - Publicat luni, 08 februarie 2021 10:48 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 12:02

FCSB a pierdut surprinzător pe teren propriu, cu Academica Clinceni, scor 0-1, în runda #22 din Liga 1. Ilie Poenaru (44 de ani), invitatul de luni dimineață al lui Costin Ștucan la emisiunea GSP Live, a oferit detalii despre tactica pe care a abordat-o la meciul cu formația pregătită de Toni Petrea.

„Jucătorii merită toate felicitările pentru atitudinea pe care au avut-o și pentru felul în care au abordat acest meci. Au înțeles acum că dacă nu suntem foarte bine organizați, dacă nu suntem primii la minge, nu avem cum să câștigăm un meci. Am început anul mai slab decât ne-am așteptat. Nu am arătat așa cum ne-am dorit. Au muncit mult pentru acest meci, iar acum au dispărut greșelile de la partidele trecute”, a declarat Ilie Poenaru la GSP Live.

Ilie Poenaru: „Strategia a fost să îi blocăm pe cei de la FCSB”

„Strategia a fost aceea de a-i bloca pe cei de la FCSB, de a opri fotbaliștii care iau jocul pe cont propriu și sunt decisivi. Am plecat de la premisa să nu facem un pressing avansat. E o echipă care are nevoie de spații și noi trebuia să îi așteptăm undeva în 60-65 de metri, de unde am început să facem pressing. Trebuia să blocăm cei doi interi, iar aseară Moruțan și Olaru au jucat pe aceste poziții. Ei sunt cei care preiau mingea de la fundașii centrali și dezvoltă atacul. Le-am zis în foarte multe momente că vor fi om la om și că trebuie să fie foarte agresivi. Trebuia să creăm superioritate în benzi.

I-am lăsat pe fundașii lor centrali să creadă că pot să construiască, iar de acolo Chuchunkov și Rusescu aveau misiunea ca unul dintre ei să blocheze fundașul central care se afla în posesia mingii, iar celălalt trebuia să închidă mijlocașul central. Ne-am apărat puțin în diagonală. Al doilea atacant, numărul 10, trebuia să devină fundaș central. Raul a coborât și a devenit al doilea fundaș central”, a precizat tehnicianul celor de la Academica Clinceni.

Ilie Poenaru: „Raul Rusescu nu a făcut un meci slab”

„Raul Rusescu nu a făcut un meci slab. Ne-a ajutat foarte mult defensiv. Poate de aceea nu a avut realizările pe care și le dorește pe faza ofensivă. Aseară a trecut la munca de jos. Cine se uită și observă a văzut că Rusescu a jucat pe postul de număr 8. Poate de aceea nu a reușit să creeze foarte mult pe faza ofensivă. 

El oricum este un jucător matur, a trecut prin mii de războaie. Eu nu menajez pe nimeni, nu stau la discuții, indiferent de numele jucătorului. Eu nu stau la discuții, la mine este disciplină. Noi nu căutăm vinovați, dar vrem să le arătăm ce au greșit sau să îi felicităm pentru lucrurile bune”

Ilie Poenaru: „Ne-am lăsat dominați de FCSB”

„Pentru Octavian Popescu, Florinel Coman și Florin Tănase am avut câteva planuri în plus. Mijlocașii laterali au alergat mult mai mult decât ar fi trebuit să o facă. Le-am zis fundașilor laterali, lui Pasov și Pîrvulescu, să îi întârzie pe cei trei cât de mult pot se poate. Au primit dublaj de la mijlocașii laterali sau de la fundașii centrali, iar de acolo am creat acea superioritate de 2 contra 1 pentru a nu le oferi soluția de a pasa.

Trebuia să îi ținem pe cei de la FCSB cât mai departe de poarta noastră. Ne-am lăsat și dominați, am vrut să îi aducem puțin peste noi, iar dacă recuperam o minge, plecam pe contraatac cu mijlocașii laterali. Strategia noastră era să jucăm în spatele fundașilor laterali, Radunovic și Popescu. Chuchunkov tot timpul se demarca în zona laterală pentru a fi în duel direct cu fundașii centrali, mai ales că este un jucător puternic”, a mai spus Ilie Poenaru.

VIDEO. Ilie Poenaru a dezvăluit strategia din spatele victoriei cu FCSB

Citește și alte știri din Liga 1:

Motiv comic pentru eșecul lui Mihai Bordeianu în Arabia Saudită: „Au crezut că e atacant” + detalii despre transferul lui Olimpiu Moruțan în Golf

NOTE GSP: Un jucător de la FCSB, cel mai slab de pe teren în meciul cu Academica Clinceni! Cum s-a descurcat debutantul Haruț

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
andrei.f
andrei.f  •  08 Februarie 2021, 16:45

Penibilă strategie, antijoc, stat cu cu..ru în poartă. Penibili și care laudă acest așazis antrenor !

yonkers
yonkers  •  08 Februarie 2021, 16:03

Ilie, lasă vrăjeala! Ati primit 3 puncte ca sa intrati in play-off, si o sa cedati 6 puncte in play-off...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează