FOTBAL  »  Superliga  »  SPECTATORI

VIDEO Ministrul Eduard Novak, anunț de ultim moment despre revenirea spectatorilor pe stadioane » Planul MTS + controale la cluburi și federații

Ministrul Eduard Novak a vorbit despre revenirea spectatorilor pe stadioanele din România
Ministrul Eduard Novak a vorbit despre revenirea spectatorilor pe stadioanele din România

Articol de - Publicat miercuri, 21 aprilie 2021 12:09 / Actualizat miercuri, 21 aprilie 2021 22:09

Eduard Novak (44 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit, printre altele, despre EURO 2020 și revenirea spectatorilor pe stadioanele din România. 

25% din capacitatea totală a Arenei Naționale va fi deschisă publicului pentru cele 4 meciuri de la EURO 2020 organizate de București. Eduard Novak susține că și-ar dori ca modelul să fie preluat progresiv și în competițiile interne din România.

Eduard Novak: „În curând, vom avea spectatori și în Liga 1”

„Știm situația pandemiei în Europa. Ne inspirăm de afară. Mă bucur mult că am reușit să rămânem pe lista organizatorilor pentru EURO 2020. Această schemă poate fi începutul, sperăm să fie introdusă și în celelalte sporturi. Guvernul dorește ca de la 1 iunie să revenim la o viață normală. În curând, vom avea spectatori și în Liga 1, dar și în alte sporturi. Noi ne zbatem!”, a declarat ministrul Novak. 

Acesta a adăugat că și-ar dori organizarea unor „meciuri-teste” în Liga 1, adică partide care să se desfășoare cu un număr limitat de spectatori, exact ca la EURO: 

„Suntem în discuții permanente cu FRF. Ne dorim să avem spectatori. Dacă găsim o cale prin care să deschidem stadioanele cu câteva meciuri-teste, o să facem asta. Totuși, astăzi nu sunt în poziția în care să fiu forul care decide acest lucru”, a mai spus Novak. 

Înainte de EURO, Arena Națională va arăta total diferit față de cum arată acum. Sunt niște standarde extrem de exigente și o să fie totul foarte bine pregătit. «Arcul de Triumf» e în regulă, mai urmează să luăm câteva avize. Așteptăm și ca celelalte structuri să fie finalizate și să intre în circuit - Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului

Pe 8 martie 2021, s-a împlinit un an de la ultimul meci disputat cu spectatori pe un stadion din România. Se întâmpla la meciul dintre Csikszereda Miercurea Ciuc și Petrolul Ploiești, încheiat 1-2. 

MTS anunță controale la cluburi și federații

Tot astăzi, Eduard Novak a mai declarat că și-ar dori ca numărul populației care face sport să crească de la 5% la 30%, dar și că antrenorii de la toate sporturile vor trece printr-o evaluare a MTS. Acesta a mai anunțat controale în teritoriu, la nivelul cluburilor și federațiilor, pentru a vedea dacă banii sunt gestionați responsabil: „E nevoie de transparență”, a transmis Novak.

Am discutat cu Florin Cîțu pe Legea Sponsorizării. Vrem să implicăm privatul în sport. Vom avea o lege în care privații vor fi motivați să plătească pentru sport - Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Club cu restanțe salariale de 5 luni, acuzat de mituirea arbitrului » Comisiile FRF tot amână judecarea, rivalele suspectează o înțelegere

România și-a aflat adversarele la turneul olimpic de fotbal! „Tricolorii”, norocoși la tragerea la sorți

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
gago747
gago747  •  21 Aprilie 2021, 20:07

Alt *** habarnist, cum a fost și Vlăduțu mamii la sănătate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează