FOTBAL  »  Superliga  »  OȚELUL

EXCLUSIV A refuzat-o pe Dinamo și explică de ce n-a mai ajuns la alb-roșii: „Nu chestii despre bani, altceva”

Eduard Pap, sursa: Imago
Eduard Pap, sursa: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 24 ianuarie 2024 09:57 / Actualizat miercuri, 24 ianuarie 2024 13:45

Eduard Pap, 29 de ani, a povestit într-un interviu acordat GSP.ro de ce a ales Oțelul, de ce nu a mai semnat cu Dinamo, evidențiind faptul că dunărenii și-au propus chiar play-off-ul. Surpriză: goal-keeper-ul nu a încetat să creadă că poate prinde naționala!

Eduard Pap, 29 de ani, a fost prezentat marți de Oțelul Galați, dunărenii mizând pe experiența portarului care în prima parte a sezonului a luptat cu ETO Gyor pentru promovarea în prima divizie maghiară. Așa cum povestea goal-keeper-ul într-un interviu acordat GSP.ro, a renunțat la contractul cu ungurii întrucât risca să joace foarte puțin, în condițiile unor detalii regulamentare impuse de federația de la Budapesta pentru promovarea jucătorilor autohtoni.

De la Dinamo direct în Ghencea? Nu mai are loc în „haită” și a fost propus la mai multe echipe
DINAMO
De la Dinamo direct în Ghencea? Nu mai are loc în „haită” și a fost propus la mai multe echipe

Pap a fost în tratative avansate cu Dinamo, informație furnizată de Gazeta Sporturilor, detaliu recunoscut de ardelean. Apoi, nu a ajuns la consens nici cu UTA, Mircea Rednic l-ar fi dorit sub comanda da. De marți e jucătorul Galațiului și a oferit primul său interviu ca fotbalist al Oțelului.

Eduard Pap este pregătit să joace oricând pentru Oțelul Galați

- Eduard, care sunt detaliile contractului cu Oțelul Galați?
- Ne-am înțeles până în vară. Așa am vrut și eu, și dânșii. Discutăm în continuare la vară, mai întâi, să ne atingem obiectivele, că vom avea timp să semnăm alte angajamente.

- Ești cu pregătirea la zi, practic, ai făcut antrenamente cu cei de la Gyor în cantonamentul de la Dunajska Streda (Slovacia).
- Da, da. Doar câteva zile nu am făcut cu echipa maghiară, ci singur la Timișoara, după ce-am reziliat cu Gyor. Am făcut și azi pregătire, de mâine, miercuri, intru în programul formației.

Nu mai e niciun meci ușor în România. Drept dovadă, FC Botoșani a învins pe CFR Cluj. Cine-ar fi crezut?! Sunt partide echilibrate, eu cred că Oțelul este una dintre echipele tari, incomode, ale Ligii 1.

- Eduard Pap, portar Oțelul Galați

Eduard Pap explică de ce a refuzat Dinamo: „Am zis că mai bine fiecare pe drumul lui”

- De ce ai ales oferta Oțelului?
- Am crezut că este cea mai bună variantă. În plus, vorbim despre seriozitatea pe care o are mister Dorinel Munteanu. Am auzit numai lucruri pozitive despre el. Și cred că este cea mai bună variantă să reintru în circuitul României. De aceea am ales Oțelul.

- De ce nu Dinamo?
- A fost o discuție cu Dinamo, de fapt, au fost mai multe discuții. Nu am ajuns la un numitor comun. N-a fost să fie cu „câinii”! Nu chestii despre bani, ci unele lucruri care nu s-au legat nici din partea mea, nici a lor... Nu am fost pe aceeași undă. Am zis că mai bine fiecare pe drumul lui decât să ne scoatem ochii mai încolo! Repet, Oțelul e cea mai bună variantă pentru mine, să dea Dumnezeu să fim sănătoși, să avem rezultate bune!

9 meciuria adunat Pap la Gyor, într-o treime din meciuri neluând gol

Obiectivele lui Eduard Pap în 2024: play-off cu Oțelul, luptă să prindă naționala apoi

- Ai jucat la selecționatele de juniori, iar la un moment dat, pe când jucai la FC Botoșani, intrasei și în atenția primei reprezentative. Ar fi prea mult să te mai gândești acum la națională?
- Nu e prea mult! Tot timpul cât voi juca, voi evolua cu acest gând, să ajung la echipa națională. Mai întâi, să reintru în circuit, să joc cât mai bine la Oțelul, apoi să vedem dacă aș putea fi o opțiune pentru România. Mă concentrez pe ce am la Galați.

149 de meciuria strâns Pap pentru FC Botoșani, al cărui căpitan a și fost o perioadă

- Oțelul ce-ți propune, salvarea de la retrogradare sau are gânduri mai mari?
- Avem un antrenor cu o seriozitate incredibilă, cu toții suntem încrezători că putem face lucruri frumoase. Cred că putem și în play-off! Da, serios, putem să ducem Oțelul în play-off.

La Galați este o atmosferă incredibilă, creată de fani, o energie extraordinară. De-abia aștept să îmbrac tricoul Oțelului.

- Eduard Pap, portar Oțelul Galați

VIDEO. Dorinel Munteanu, antrenorul Oțelului, le răspunde celor care au contestat alegerea de a face cantonamentul la Vatra Dornei

Citește și alte știri:

Încă un jucător ce n-a vrut la Dinamo merge la „frații” de la Cluj! Afacerea se va oficializa mâine, mai e un singur hop de trecut

Irobiso s-a întors în Superliga, la 6 luni de când optase pentru un transfer dubios. Nu mai are nici cotă pe transfermarkt

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează