FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

Un tânăr fotbalist român a semnat cu Sassuolo

Eduard Rusu a semnat cu Sassuolo // foto: Instagram @ Catalin Sarmasan
Eduard Rusu a semnat cu Sassuolo // foto: Instagram @ Catalin Sarmasan

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 august 2021 08:43 / Actualizat sambata, 21 august 2021 08:51

Eduard Rusu (17 ani, mijlocaș) a semnat cu Sassuolo și părăsește astfel Academia ProSport București. 

România trimite încă un tânăr fotbalist de perspectivă în Italia. Mijlocașul Eduard Rusu, de la Academia ProSport, a semnat cu Sassuolo, și va evolua la echipa Primavera a clubului din Serie A.

Eduard Rusu a semnat cu Sassuolo

Cătălin Sărmășan, agentul jucătorului, a anunțat mutarea pe rețelele de socializare: „Are 17 ani și a decis să-și continue cariera în fotbalul italian. Eduard Rusu este noul jucător al clubului de Serie A, Sassuolo Calcio”.

Rusu, internațional de tineret, cu 3 goluri în 4 meciuri la echipa națională U16 a României, va începe la Sassuolo Primavera, care evoluează în Primavera 1, la nivel de juniori. Echipa este antrenată de Emiliano Bigica și i-a mai adus în această vară pe Zenelaj (Genoa), Bonucci (Inter) și Lolli (Carpi).

Alți patru fotbaliști români au trecut prin Academia celor de la Sassuolo. Este vorba despre atacantul Zoran Mitrov (19 ani, acum la Ripensia), Raul Steau (20 de ani), Iulius Mărginean (20 de ani) și Marius Marin (22 de ani, acum la AC Pisa). În plus, la prima echipă a clubului evoluează Vlad Chiricheș, căpitanul reprezentativei de seniori a României. 

FC Argeș l-a vândut pe Mario Tudose la Benfica

Transferul lui Rusu vine la doar câteva zile după cel al fundașului central Mario Tudose (16 ani), vândut de FC Argeș la Benfica în schimbul a 200.000 euro. FC Argeș a păstrat și 20% din drepturile jucătorului, în perspectiva unui viitor transfer.

Fundaș central, Mario Tudose a fost crescut de Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi. Acesta a evoluat în ultimele sezoane în Liga Elitelor, categoria U15, respectiv U16.

Mario este component al echipei naționale U17 a României, fiind convocat de selecționerul Daniel Mogoșanu la toate partidele disputate de tinerii „tricolori” în acest an.

Citește mai multe știri despre stranieri:

Răzvan Lucescu, surprins de egalul scos de echipa sa cu Rijeka: „Trebuia să fie 4-1”

Dennis Man, gol în Frosinone - Parma! Oaspeții au comis-o imediat după înlocuirea românului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
penultimul
penultimul  •  21 August 2021, 10:05

Bafta și sucess

Vezi toate comentariile (1)
Comentează