FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRU

Egalul lui Crăciunescu și Salomir! Derby important pentru Ovidiu Hațegan

Articol de - Publicat sambata, 28 iulie 2018 19:00

Sezonul 101 al Ligii 1 programează cel mai important meci al fotbalului românesc chiar în runda a doua. Comisia Centrală a decis să-l trimită la centru pe Ovidiu Hațegan, cel mai bine cotat arbitru al momentului la nivel internațional, singurul cavaler al fluierului din România din actualul lot FIFA cu delegări la partide de top din Champions League și Europa League.

Hațegan se află în fața celui de-al 228-lea joc din prima divizie, debutul fiind consemnat pe 20 septembrie 2006, ţn Bistrița - FC Vaslui 3-0. Dar cel mai important aspect pentru Ovidiu este că va conduce cel de-al 6-lea Derby de România din carieră urcând în Top 3 al "centralilor" care au avut acest privilegiu.

Cu 6 meciuri între FCSB și Dinamo, cinci în campionat și unul în Cupa României, Hațegan îi egalează pe Ion Crăciunescu și Marian Salomir.

Până acum, cu Hațegan "fluieraș" în Derby, FCSB a câștigat o singură dată, acum 4 ani, Dinamo s-a impus de două ori, iar două partide s-au terminat la egalitate.

75e numărul arbitrilor care au condus cel puțin un meci FCSB-Dinamo indiferent de competiția în care s-a jucat. 13 dintre ei au fost din străinătate

Hațegan în Derby de România
27 martie 2014 Cupa României FCSB - Dinamo 5-2 / nota 7
9 august 2015 Liga 1 FCSB - Dinamo 0-0 / nota 7
6 martie 2016 Liga 1 Dinamo - FCSB 1-1 / nota 6
30 noiembrie 2016 Liga 1 Dinamo - FCSB 3-1 / nota 6
1 mai 2017 Liga 1 Dinamo - FCSB 2-1 / nota 8

Arbitrii cu cele mai multe Derby-uri de România
Nume / Nr. meciuri
Aurel Bentu 9
Cristian Balaj 9
Alexandru Tudor 9
Adrian Porumboiu 8
OVIDIU HAȚEGAN 6
Ion Crăciunescu 6
Marian Salomir 6

  • FCSB - Dinamo este duminică, de la ora 21:00, în direct la TV Digi Sport, Telekom Sport, LookTV și liveTEXT pe GSP.RO. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează