FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ei au prăbușit Dinamo » Iată pe ce se duc banii puțini ai „câinilor”

Dinamo e echipa din România care după Revoluție a rulat cei mai mulți jucători străini, 177 +29   FOTO
Dinamo e echipa din România care după Revoluție a rulat cei mai mulți jucători străini, 177

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 15:00 / Actualizat marti, 28 noiembrie 2023 12:33

Dinamo e echipa din România care după Revoluție a rulat cei mai mulți jucători străini, 177 ♦ „Câinii” sunt abonați la fotbaliști din afara țării și acum, când se află în insolvență și ocupă penultima poziție în clasament ♦ Contra celor de la FCSB (0-1), roș-albii au avut 9 străini în primul „11”, majoritatea cu un CV mediocru

Dinamo traversează cea mai neagră perioadă din istoria clubului. „Câinii” au trecut printr-un sezon de Liga 2, au promovat imediat în primul eșalon, însă acum se chinuie iar, clasându-se abia pe locul 15, cu doar 10 puncte acumulate și numai 9 goluri înscrise în 17 etape.

Gigi Becali a implementat „stilul Dan Petrescu”
FCSB
Gigi Becali a implementat „stilul Dan Petrescu”

Banii puțini ai lui Dinamo se duc pe străini mediocri

În vară, „câinii” au continuat să se bazeze pe străini, politică dovedită momentan falimentară. Contra celor de la FCSB, antrenorul Ovidiu Burcă a trimis în primul „11” numai doi români, pe Costin și pe Amzăr. Nu e o întâmplare, roș-albii au folosit după Revoluție 177 de fotbaliști din afara țării, cei mai mulți dintre echipele aflate în prezent în campionatul României.

Gazeta analizează cei 9 titulari străini folosiți de Dinamo în Derby de România. Concluzia e că majoritatea aveau un CV modest, cele mai recente experiențe nu-i recomandau drept jucători buni, valoroși:

  • toți au venit liberi de contract la Dinamo, nu s-a plătit niciun ban în schimbul lor;
  • 5 dintre ei au fost ochiți în ligile inferioare din Franța, Belgia, Portugalia;
  • n-au niciun titlu în palmares, doar 4 Cupe;
  • cea mai mare cotă de piață a lor, potrivit Transfermarkt, este de doar 400.000 €, atinsă de Golubovic, Lucas și Ilic.

De unde au venit cei 9 titulari străini folosiți de Dinamo cu FCSB

Adnan Golubovic (28 de ani, portar) → A fost om de bază sezonul trecut la FC Koper, locul 6 în Slovenia. Are două Cupe ale Sloveniei cucerite, una cu FC Koper, cealaltă cu NK Domzale.

Lucas (31, stoper) → Și el a venit în vară la Dinamo, după ce stagiunea anterioară evoluase în prima ligă din Portugalia, la Portimonense, și în Emiratele Arabe Unite, la Al Nasr SC. Are o Cupă a Elveției în palmares cu FC Luzern.

Josue Homawoo (26, stoper) Crescut de Nantes, Dinamo l-a remarcat în Liga 3 din Franța, unde a bifat 14 meciuri pentru Red Star FC.

Dani Iglesias (28, mijlocaș central) Are o Cupă a Croației câștigată cu HNK Rijeka. Anterior de Dinamo, fusese legitimat în Slovacia, primul eșalon, la SKF Sered.

Quentin Bena (25, „închizător”) → Dinamo l-a adus în august 2022, după ce în stagiunea 2021-2022 el jucase în Liga 5 din Franța, la echipa a doua a celor de la FC Chamois Niort.

Christian Ilic (27, mijlocaș central) → În sezonul 2022-2023 a bifat constant minute la Protathlima Cyta, locul 11 din Cipru.

Lamine Ghezali (24, mijlocaș ofensiv) → Până să ajungă la Dinamo, în 2022, cel mai recent jucase în Liga 5 din Franța, la echipa a doua a lui Saint-Etienne.

Hakim Abdallah (25, atacant) → A aterizat în România după ce a retrogradat cu Royal Excelsior Virton în Liga 3 din Belgia.

Goncalo Gregorio (28, atacant) → Până să vină la Dinamo, juca la Uniao de Leiria, Liga 3 Portugalia.

3 străinia avut FCSB în primul „11”: Ngezana, Radunovic și Djokovic

VIDEO CU GOLUL. Florinel Coman a decis Dinamo - FCSB 0-1

GALERIE FOTO. Cele mai tari imagini ale derby-ului Dinamo - FCSB 0-1

+25 FOTO

Mai multe articole despre Dinamo: 

A învins-o pe Dinamo, dar a lăudat-o după meci: „Nu înseamnă că jucătorii sunt atât de slabi”
DINAMO - FCSB 0-1
A învins-o pe Dinamo, dar a lăudat-o după meci: „Nu înseamnă că jucătorii sunt atât de slabi”
Adrian Porumboiu, discurs dur după derby: „Dinamo a fost dintr-un film horror! Echipă de campionatul raional”
DINAMO - FCSB 0-1
Adrian Porumboiu, discurs dur după derby: „Dinamo a fost dintr-un film horror! Echipă de campionatul raional”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  29 Noiembrie 2023, 08:32
Postat de redbuldog pe 28 Noiembrie 2023, 11:54

E foarte clar si se stia de la inceperea turului,cu astfel de jucatori expirati si de altii refuzati,nu ai cum sa faci oarece performante,poate doar la nivel de liga 2-a...!Daca actuali investitori nu baga mana adanc in ,,seifuri",dar cu conditia sa si gaseasca ceva consistent financiar,sa aduca urgent fotbalisti,nu neaparat straini,dar dornici sa evolueze pentru salarii decente de liga I atunci sa faca un pas in spate,si sa cedeze participatiunea acum in ceasul 12(fara un sfert..)!

poate e gol seiful. pacat de dinamo.

creeperno534
creeperno534  •  28 Noiembrie 2023, 23:00

Peste 3 ani o sa avem un lot mult mai puternic

tictictic
tictictic  •  28 Noiembrie 2023, 22:18

Pe bune acum, nu inteleg de ce ar fi o tragedie daca ar retrograda din nou Dinamo... Rapidul are retrogradari in istoria lui centenara cam cate goluri a inscris Dinamo in campionatul asta... si nu se mai plange nimeni; dimpotriva, pentru ei e un fapt banal de viata...:) Totul are un inceput si, cu timpul, devine obisnuinta si nu mai doare...))) N-ar suferi nimeni daca Dinamo ar retrograda... poate doar dedebistii, rapidistii si talpanistii... desi astia din urma ar trebui sa se bucure; ar avea ocazia "s-o arda pe incasare" in derbiurile de la ora 11 dimineata in Ghencea cu macar 2-3 mii de spectatori in tribune, ca ei si asa tot joaca degeaba acolo...:)))

Vezi toate comentariile (16)
Comentează