FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB

FOTO Surprinzătorul „talisman” pe care FCSB îl are cu CFR Cluj + fotografii inedite din arhiva GSP din urmă cu 12 ani

Elias Charalambous a împlinit recent un an de când e antrenorul FCSB-ului / FOTO: Cristi Preda (GSP) +4   FOTO
Elias Charalambous a împlinit recent un an de când e antrenorul FCSB-ului / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2024 16:20 / Actualizat joi, 11 aprilie 2024 23:11

Elias Charalambous e foarte aproape de primul trofeu din cariera de antrenor, performanță pe care e pe cale s-o obțină la cel de-al doilea său sezon pe banca FCSB. Recent, Gazeta a radiografiat primul an de mandat al cipriotului, concluziile fiind surprinzătoare.

Duminică, liderul Superligii merge în Gruia cu gândul de a încheia definitiv și „ecuația CFR Cluj”, după ce a stopat din fașă elanul Craiovei.

La 10 puncte distanță, ardelenii și-au refăcut moralul odată cu victoria din Giulești, urmând să dea acum peste o adversară pe care n-au mai învins-o în ultimele cinci întâlniri directe.

FCSB are un bilanț imaculat în play-off, nouă puncte din tot atâtea posibile, iar un succes duminică ar aduce titlul și mai aproape de vitrina roș-albaștrilor.

FCSB, ce veste! Doi oameni recuperați într-un moment-cheie al sezonului
FCSB
FCSB, ce veste! Doi oameni recuperați într-un moment-cheie al sezonului

FCSB n-a mai pierdut cu CFR Cluj de când Charalambous e pe bancă

Dacă CFR-ul a reprezentat principala problemă a roș-albaștrilor timp de mai bine de cinci ani, între 2017 și 2022, dinamica s-a schimbat considerabil în ultimele două sezoane, incluzându-l și pe cel actual.

Iar FCSB n-a mai pierdut în fața rivalei de la Cluj de când e antrenată de Charalambous!

Tehnicianul cipriot are două victorii și două rezultate de egalitate în fața „feroviarilor”, inclusiv acea victorie din Ghencea, 1-0, la primul meci al echipei lui Gigi Becali pe stadionul Clubului Sportiv al Armatei.

Inedit: Elias Charalambous le-a făcut marcaj „eternilor” Deac și Camora

Ca fapt divers, Charalambous a întâlnit-o pe CFR Cluj și din postura de jucător. Se întâmpla în sezonul 2012-2013, când fostul fundaș cipriot îmbrăca tricoul Vasluiului.

Deși vorbim de o întâlnire petrecută în urmă cu mai bine de un deceniu, Charlambous va întâlni duminica viitoare doi dintre fotbaliștii pe care i-a avut față în față și la meciul direct din august 2012, încheiat cu o înfrângere, 0-3 în Gruia.

Elias Charalambous vs Mario Camora (2012) / Sursă foto: Arhivă GSP
Elias Charalambous vs. CFR Cluj / Sursă foto: Arhivă GSP
Elias Charalambous vs. CFR Cluj / Sursă foto: Arhivă GSP
Elias Charalambous vs Mario Camora (2012) / Sursă foto: Arhivă GSP
Charalambous era integralist pentru moldoveni, în timp ce „nemuritorii” Deac și Mario Camora jucau și atunci pentru clujeni / Sursă foto: Arhivă GSP

Charalambous era integralist pentru moldoveni, în timp ce „nemuritorii” Deac și Mario Camora jucau și atunci pentru clujeni. Portughezul a jucat la rândul lui 90 de minute, în timp ce Deac a intrat pe parcurs, oferind un assist la golul de 3-0.

Pe Elias Charalambous îl așteaptă o discuție decisivă cu Gigi Becali

Numit pe banca roș-albaștrilor pe 30 martie 2023, Charalambous va rămâne fără contract la finalul sezonului. Patronul Gigi Becali ar vrea să-i prelungească înțelegerea, dezvăluind totodată că se așteaptă ca cipriotul să fie ademenit și cu alte oferte.

„Sunt nebun? Cum adică să schimb antrenorul? Dar dacă cineva îi dă două milioane lui Charalambous, din Arabia, ce pot să fac?

Mi-a plăcut ceva enorm de mult. Eram cu Mihai Stoica, el traducea. Și i-am zis că la vară o să-i dea arabii două milioane de euro. El a spus «Și dacă dau, ce?

Vorbim de chestii duhovnicești, de ascultare. Adică, «Ce zici tu, aia fac». Adică ascultare de duhovnic. A vorbit despre mine ca despre un duhovnic. M-a uns pe inimă. «Dacă el spune să merg, merg. Dacă el spune să stau, stau» ”, a declarat Gigi Becali la PrimaSport.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Faceți cunoștință cu omul Elias Charalambous: „Sunt o persoană foarte simplă, nu există nimic special de spus despre mine”

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB, ce veste! Doi oameni recuperați într-un moment-cheie al sezonului

Scenariu-surpriză dacă FCSB va câștiga titlul: „Gigi Becali își face «damblaua», iar apoi va spune gata!”

EXCLUSIV FCSB se gândește la „aroganța” supremă: vrea să sărbătorească titlul în Ghencea!

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează