FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Emil Boc anunță revoluția la U Cluj: „Să nu mai așteptăm cu mâna întinsă la CFR sau Steaua”

Emil Boc și Erik Lincar, antrenorul lui U Cluj
Emil Boc și Erik Lincar, antrenorul lui U Cluj

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2022 13:49 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 13:50

U Cluj s-a întors în Liga 1 și își anunță ambițiile pentru sezonul următor. Primarul Emil Boc a organizat vineri o recepție pentru a le mulțumi sponsorilor și universităților clujene, care au sprijinit revenirea „șepcilor roșii” din liga a patra până în elita fotbalului românesc. 

Boc a dat asigurări că Primăria va acoperi în continuare o parte importantă din bugetul echipei. 4 milioane de euro e bugetul pe care U Cluj și-l propune în Liga 1. Clubul e susținut de peste 25 de sponsori, dar peste o treime din buget vine din bani publici.

Gigi Becali și-a inaugurat hotelul din Venus » Cât costă o noapte la locația de 5* a patronului FCSB
HOTEL
Gigi Becali și-a inaugurat hotelul din Venus » Cât costă o noapte la locația de 5* a patronului FCSB

Bază sportivă + academie pentru U Cluj

Primarul Clujului le-a spus invitaților săi la recepția organizată la Casinoul din Parcul Central că proiectul ar trebui să continue cu organizarea unei Academii de fotbal, la Cluj, după modelul oferit de Hagi. Edilul a anunțat că la Cluj se va construi o bază sportivă pentru Universitatea Cluj.

Construcția aceasta comunitară nu se oprește odată cu promovarea lui U în Divizia A. Tot proiectul comunitar, de la juniori, de la copii, de la centrul de pregătire de la bază, presupune să formăm o pepinieră pe termen lung a Clujului, care să aibă resursele să nu mai așteptăm cu mâna întinsă niciun jucător din Portugalia sau din Brazilia sau de la CFR și Steaua. 

E bine că vor fi întotdeauna mișcări de jucători, dar să ne creștem propria pepienieră, aici, la Cluj. Și pentru asta comunitatea va investi bani. Va investi bani pentru cei care nu au resurse care să le ofere ocazia să practice fotbalul. Să mergeți pe maidanele din Cluj sau din Transilvania să aduceți copiii pe care-i vedeți talentați, să le oferim burse, școală și cazare aici, ca să poată să stea la Cluj și să urmeze studiile, și să creștem de jos în sus un proiect unde vom culege roadele peste ani.
Emil Boc

„Hagi e singurul care a făcut ceva pentru sportul românesc în afară de vorbe”

Boc i-a lăudat pe Hagi, dar și pe Dan Petrescu, pentru influența lor în fotbalul românesc și după ce și-au încheiat carierele de jucători. A insistat că Universitatea trebuie să adopte „rețeta Viitorul”. 

Uitați-vă la Hagi, singurul din generația de aur care a făcut ceva pentru sportul ăsta românesc în afară de vorbe. Ceva concret, Hagi și Petrescu. Sunt oameni care au lăsat urme adânci în fotbalul românesc, dincolo de performanțele lor de excepție. Dacă Constanța a putut să-și clădească o academie, nu văd de ce Clujul nu ar putea. 

Sunt acei părinți pe care-i întâlnesc pe stradă și întreabă: Unde să ne dăm copiii la fotbal? Eu spun că la U, evident. Dar vreau să vadă o construcție à la longue, să vadă că acolo există temeinicie și comunitatea investește bani pentru baze sportive. Vom face o bază sportivă pentru U în parcul Est, am depus toate documentațiile.
Emil Boc

„Cine spune că ține cu U să-și facă măcar abonament”

Boc le cere fanilor să se aboneze pentru stagiunea viitoare, menționând că a optat pentru varianta cea mai scumpă, 2.400 de lei pentru „statutul” de super-VIP: „De acum înainte, oricine îmi va mai vorbi despre U, om de afaceri sau simplu cetățean, o să-l întreb dacă are abonament pentru ediția următoare. 2.400 de lei am plătit din buzunar pentru Universitatea. Pentru că, dacă vorbesc, vreau să am și argumente în spate. 

Mulți sunt doar cu U în gură și nimic nu fac. Voi fi mai aspru puțin și nu voi ezita să vorbesc și să le spun tuturor: dacă țineți la U, așa cum declarați, începeți cu un abonament! E un proiect de reduceri pentru pensionari, pentru studenți, sunt niște sume accesibile. Eu mi-am luat la Super-Vip, n-am vrut să-mi iau unul ieftin pentru că s-ar fi zis nu știu ce. Un abonament redus e 240 de lei, pentru tot campionatul”, susține Boc.

„U Cluj să fie ca Atletico Madrid!”

La eveniment a fost prezent și antrenorul „studenților”, Erik Lincar. Primarul i-a cerut antrenorului să facă o echipă care să aibă mentalitatea lui Atletico Madrid și să ducă nou-promovata în play-off. 

Banii sunt importanți și vor veni, acesta e mesajul meu. Dar uitați-vă ce s-a întâmplat în Liga Națiunilor. Echipe cu bugete de 10 ori mai mari au fost învinse și au plecat acasă cu coada între picioare. Deci fotbalul se joacă pe bani și sunt importanți, dar dincolo de bani sunt spiritul, dedicația, managementul și capacitatea de a sta împreună. 

Asta vrem să vedem la U Cluj, o echipă bine motivată din perspectiva culorilor pe care le reprezintă. Să vedem o pregătire fizică impecabilă, să facă pressing 90 de minute așa cum se întâmplă la Atletico Madrid, cu trei jucători mereu în preajma adversarului care are mingea. Că de acolo pleacă totul, de la condiția fizică. Ceea ce, sincer, nu prea am văzut la unele meciuri, dar aici e treaba dumneavoastră, eu nu o să mă amestec niciodată.
Emil Boc

„Mesajul meu nu este împotriva echipei CFR Cluj” 

Boc a ținut să precizeze că poziționarea sa nu reprezintă un mesaj împotriva celuilalt club din oraș, CFR Cluj. „În acest oraș ambele echipe sunt binevenite, susținute și respectate”, a declarat primarul. 

Vreau să fiu foarte clar: mesajul meu nu este împotriva echipei CFR. E un mesaj doar pentru U, nu împotriva CFR-ului. Ne bucurăm de reușita CFR-ului de campioană națională. Îi dorim în continuare succes. Avem loc în acest oraș pentru ambele echipe, să fim bine înțeleși. Cu cât vom păstra acest echilibru, cu atât vom fi mai puternici. Dacă pot cei de la Roma, Milano, noi nu putem la Cluj să avem două echipe de forță în Liga Națională? Și atunci mesajul meu este pentru și nu împotriva cuiva.
Emil Boc

Citește mai multe știri despre U Cluj:

Un internațional dat afară de UTA a semnat cu o nou-promovată: „Începem ziua cu o veste excelentă!”
TRANSFER
Un internațional dat afară de UTA a semnat cu o nou-promovată: „Începem ziua cu o veste excelentă!”
Amicale de gală pentru echipele din Liga 1 » AICI e programul complet al meciurilor de verificare din vară
CANTONAMENT
Amicale de gală pentru echipele din Liga 1 » AICI e programul complet al meciurilor de verificare din vară

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  19 Iunie 2022, 18:07
Postat de catalinut111 pe 19 Iunie 2022, 13:24

Locuiesc in Paris de 15 ani ...Clujul nu se compara nici macar cu zonele periferice de aici ça infrastructura,ça orice vrei tu .Raportand la Romania ...da ce vorbesc eu pe aici de Cluj ,vai mama noastra a romanilor si a clujenilor....atata va umflati si tôt pocniti cu tôt cu bucuresteni ....vax

asa ii zice la ulita pe care stai?

tororosso
tororosso  •  19 Iunie 2022, 16:35
Postat de Ceferinho pe 18 Iunie 2022, 21:55

Ati avut nevoie de blatul cu Dinamo pentru a promova. Sa fie primit! :)))) PS: Ala micu n-a obosit sa bage capul in poza la orice eveniment unde e rost de imagine?! :))))

Vouă frânarilor vă cam *** și vă este teamă că U.Cluj vă ia și bruma de suporteri iar Boc va aloca și dezvolta clubul . Voi frânele cu c.c.a 2/3.000 de susținători , U .Cluj cu peste 20.000 .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalinut111
catalinut111  •  19 Iunie 2022, 13:24
Postat de mehigh_ms pe 19 Iunie 2022, 06:41

ma desteptule.. ai vazut cum arata Clujul? se pare ca nu.. tu inca umblii pe ulita cu catarigi!

Locuiesc in Paris de 15 ani ...Clujul nu se compara nici macar cu zonele periferice de aici ça infrastructura,ça orice vrei tu .Raportand la Romania ...da ce vorbesc eu pe aici de Cluj ,vai mama noastra a romanilor si a clujenilor....atata va umflati si tôt pocniti cu tôt cu bucuresteni ....vax

Vezi toate comentariile (29)
Comentează
Close