FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB VS CSA STEAUA

exclusiv Emil Grădinescu: „Te umflă râsul când vezi reclamația CSA Steaua. Suporterii lui Dinamo și ai Rapidului strigă «M..e Steaua!». Să mai terminăm cu falsitatea!”

Articol de , - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021 18:41 / Actualizat miercuri, 15 septembrie 2021 19:27

Comentatorul Emil Grădinescu, 62 de ani, căruia clubul Armatei i-a făcut sesizare la CNA fiindcă la derby-ul FCSB - Dinamo a spus de mai multe ori "Steaua" când se referea la FCSB, respinge acuzațiile: "Tot ce am spus a fost de cea mai curată bună-credință, dar somația depusă de Steaua e produsul unor minți prea înfierbântate"

CSA Steaua a anunțat că a depus la Consiliul Național al Audiovizualului o sesizare la adresa lui Emil Grădinescu, comentator la Telekom Sport, căruia i s-au imputat mai multe expresii folosite pe parcursul derby-ului FCSB – Dinamo 6-0. Cei care conduc clubul deținut de MApN îi reproșează că a folosit de mai multe ori "Steaua" atunci când s-a referit la FCSB.

MM Stoica sare din nou la gâtul CSA: „E penal ce fac ei!”
FCSB VS. CSA STEAUA
MM Stoica sare din nou la gâtul CSA: „E penal ce fac ei!”

Pe site-ul oficial al clubului militar, se prezintă și o serie de afirmații făcute de Grădinescu duminică seara, în timpul partidei de pe Arena Națională

Minutul 0: "Două echipe care au deținut multă vreme monopolul performanței în România. Derby-ul cu cea mai lungă istorie din Liga 1"

Minutul 8: "Cosmin Matei a jucat și la Dinamo, a jucat și la Steaua"

Minutul 14: "Torje este omul care a bătut Steaua în 2011. Este ultima victorie a lui Dinamo pe terenul adversarului de astăzi"

Minutul 45+7: "Cea mai dramatică repriză pentru Dinamo. Mi-aduc aminte de un 5-0 în Ghencea. Atunci tot în prima repriză au venit vreo 4 goluri" - e vorba de meciul Steaua – Dinamo din 1998.

Minutul 57: "Ionel Dănciulescu, cel care a dat două goluri lui Dinamo cu FCSB, cu Steaua în 1998" – (în meciul Steaua – Dinamo din 1998).

Minutul 68: "6-0. Se conturează cea mai categorică victorie din istoria întâlnirilor dintre Steaua/FCSB și Dinamo"

Minutul 69: "Numărătoarea galeriei steliste este din ce în ce mai lungă".

Finalul partidei: "Cea mai categorică victorie din istoria acestui Derby de România. Acest derby va intra în istorie"

În finalul sesizării pe care a trimis-o către CNA, CSA Steaua a adăugat: "Considerăm că postul de televiziune vizat nu doar că dezinformează opinia publică, dar ignoră cu bună știință o hotărâre judecătorească, aducând astfel prejudicii mărcii înregistrate și deținute de clubul nostru. CSA Steaua nu va permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanțelor celui mai important club sportiv din România. Mai mult decât atât, vă rugăm să țineți cont de prevederile legislației naționale privind respectarea hotărârilor judecătorești și a normelor ce reglementează apărarea relațiilor sociale prin înfăptuirea justiției".

După ce CSA a făcut publică reclamația depusă la CNA, Gazeta Sporturilor l-a contactat pe Grădinescu, pentru a comenta pe marginea acestui subiect:

Emil Grădinescu: „Te umflă râsul când vezi reclamația CSA Steaua. Suporterii lui Dinamo și ai Rapidului strigă «M..e Steaua!». Să mai terminăm cu falsitatea!”

- Emil, te salut! Despre sesizarea cu care te-ai ales din partea CNA vreau să discutăm!

- Salut, chiar acum 5 minute mă întreba și nevastă-mea dacă atunci când am zis ce am zis pe comentariu mi-am imaginat ce taifun se va declanșa la adresa mea.

- Deci e OK, vrei să comentezi pe marginea subiectului?

- Da, întreabă-mă!

- Preiau întrebarea soției tale, mi se pare o întrebare foarte bună!

- Nu, în niciun caz n-am făcut acele comentarii în mod premeditat pentru a crea un scandal. Tot ce am spus a fost de cea mai curată bună-credință.

- Ai zis că e derby-ul cu cea mai lungă istorie din Liga 1.

- Da! Meseria de comentator presupune și informații de statistică relevante pentru telespectatori, iar ce am zis mi s-a părut foarte relevant. Ce puteam să zic? Că nu e derby? M-aș fi făcut de râs dacă ziceam altceva. Sunt echipe care nu și-au întrerupt niciodată existența.

- Da, dar acum e FCSB, nu Steaua!

- Și Dinamo n-are alt nume? Hai să fim serioși, sunt fix aceleași cluburi ca și în 1980, 1990, 2000 și așa mai departe, doar că se numesc altfel acum.

- Ți se reproșează că ai zis "Cosmin Matei a jucat și la Dinamo, a jucat și la Steaua".

- Exact. Cosmin Matei a jucat la Steaua în 2011. Era Steaua din moment ce secția CSA Steaua s-a înființat abia în 2017, iar celebra decizie de deposedare a mărcii a venit în decembrie 2014. 2011 e înainte și de 2014, și de 2017.

- Da, dar...

- Stai, că mai e ceva! În 2011, cred că Talpan râdea și rodea câte ceva în loja din Ghencea, la meciurile echipei care e acum în Liga 1.

- Ai numit peluza FCSB-ului drept "galeria stelistă". Ți se pare OK?

- Da, fiindcă o galerie poate fi orice vrea ea. Se poate considera cum dorește ea, stelistă, fcsb-istă, talpanistă. De fapt, știi ceva?, publicul larg știe cel mai bine care e adevărul, iar adevărul e unul singur, nu cel care se dorește ca să fie inventat.

- Adică?

- Ce strigă suporterii lui Dinamo când intră FCSB pe teren? Strigă "M..e Steaua"! Ce strigă suporterii Rapidului la adresa aceleiași echipe? Strigă "M..e Steaua!". Așa că să mai terminăm cu falsitatea asta!

- Ce te aștepți din partea celor de la CNA?

- În primul rând, lumea trebuie să știe că am mai avut reclamații la această instituție. Inclusiv de la FCSB!

- Ce ți-au reproșat atunci?

- Că am zis ironizat modul lui Becali de a conduce clubul, am zis inclusiv că echipa e "FC Tămâia", făceam mișto de alegerile penibile pe care Becali le făcea în materie de antrenori, mai ales criteriile după care îi alegea și apoi se băga peste ei.

- Revenind la sesizare...

- Te umflă râsul când o citești, serios! M-au sunat mulți prieteni, amici, care exact așa mi-au zis: că nu s-au mai amuzat de multă vreme atât de tare cum au făcut-o când au văzut ce reclamație fac cei de la CSA Steaua. Conținutul reclamației e produsul unor minți prea înfierbântate. Orice om de bună-credință realizează că ceea ce se invocă în ea sunt doar aberații.

30de ani au trecut de când Emil Grădinescu a debutat în meseria de comentator, în octombrie 1991 a comentat primul meci

MM: "Noi avem 98% din suporteri, ei 2%"

Managerul general al roș-albaștrilor s-a referit și el la disputa dintre FCSB și CSA Steaua. "Ne numim FCSB, dar eu îi spun Steaua. Noi avem 98% din suporteri și ei 2%. Hotărârea judecătorească nu trebuie să fie neapărat corectă! Eu am fost înainte și după 2003. Poate s-a schimbat ceva în 1998, dar asta e cu totul altceva. Pentru mine, FCSB e Steaua. Și pentru cei 36.147 de spectatori care au fost la meciul cu Dinamo. Steaua e Keșeru, Tănase, n-are cum să fie Bărbulescu Steaua", a declarat Mihai Stoica la Fotbal Club, pe DigiSport. 

"Pentru mine, FCSB e Steaua"

Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului, a declarat că, în opinia sa, FCSB este Steaua. "Am crescut cu Steaua, cu Boloni, cu Hagi. De când cu scandalul «Cine e Steaua?», deja am pierdut firul. Eu acolo am închis totul. Care e Steaua istorică? FCSB (n.r. - în șoaptă). Dar n-am zis-o ca ministru! (n.r. - zâmbește)", a declarat Novak, potrivit ProSport

Revenirea lui Budescu se amână: „Am remarcat ceva diferit la el”

MM anunță următoarele două „perle” de la FCSB: „Va ajunge la națională” / „Îl va egala pe Tavi Popescu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (216)
4261629770590351
Lucian Cosmescu  •  17 Septembrie 2021, 21:39

Aceasta șleahta de hoți autointitulata "Armata Româna" condusa de slugi umile și slinoase supuse occidentului mai bine și-ar vedea de obiectul lor de activitate și anume sa lustruiasca puștile de lemn.... Este suficient ca le plătim salarii nesimțite și apoi privilegiul de a primii pensii nesimțite după vârsta de 45 de ani... acum le mai satisfacem și hobby-urile! Vor echipa de fotbal amator?! Sa o susțină din banii lor nu din bugetul de stat! Sa își gândul ca sunt stăpânii stadionului! Este bun public! Este al țării! Sa nu uitam ce au făcut cu vechiul stadion, în ce condiții era pe mana lor! Nu îl suport pe Gigel și nici pe Mimi dar fără banii nebunului s-ar fi ales praful nu doar de Steaua /FCSB! Ce încearcă ei cu tâmpeniile lor si cu echipa asta nou înființata e penibil.... Sa ii spui unuia ca nu mai e maica-sa după ce i-a luat numele lui tac-su...e jenant chiar și pentru un ***! Dar sa îl și obligi sa creadă ce spui tu.... Depășește orice imaginație!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ekneb
ekneb  •  17 Septembrie 2021, 01:12

Cred ca mm are dreptate cand zice ca 98% dintre fostii stelisti, azi sunt fcsbisti. Poate nu 98%... dar probabil peste minim 70% , zic eu. Asta este o realitate, un fapt. Ca ti place sau nu de mm, de becali... treaba fiecaruia in parte, totusi Becali cred ca e un patron mult mai bun decat sa zicem: Florian Walter, sau Cortazero, Siman, Pinaty... sau multi altii. In schimb, minoritatea de maxim 30% este foarte galagioasa pe forumuri, si pe stadioane, dar iei tot maxim 30 % sunt. Ceea ce zicea Emil Gradinescu, este ceea ce simt cei minim 70 % dintre stelisti, plus multi alti rapidisti, dinamovist... etc, iar intr o tara libera, democratica fiecare are voie sa aibe o opinie, o parere, lucru straniu pt talpanisti.

992533440798470
Peluza Steaua  •  16 Septembrie 2021, 09:49

Bună dimineața, sunt 2 lucruri diferite, prima domnule ziarist este că trebuie să respecți legea, ești formator de opinie și trebuie să respecți legea dacă vrei să dai lecții de moralitate. În al doilea rând dumneavoastră sunt în trend cu ziariștii adică trebuie să faceți ca toți, turmă, vă pliati cu toți, nu respectați legile

Vezi toate comentariile (216)
Comentează
Close