FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

În vară îl contesta dur pe Gică Hagi, acum și-a schimbat radical discursul: „Să ai curajul ăsta... Vă rog să scrieți cu literă mare”

Gică Hagi // foto: Raed Krishan
Gică Hagi // foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 15:11 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 17:41

Engi, tatăl lui Enes Sali, jucătorul de 17 ani pe care Farul l-a vândut în SUA, la FC Dallas  în schimbul a 3 milioane de euro, și-a schimbat radical discursul față de Gică Hagi ♦ În vară, Engi îl critica fără perdea pe „Rege” pentru faptul că fiul lui nu prindea foarte multe minute pe teren. Acum, odată cu transferul în MLS, are numai cuvinte de bine la adresa lui Hagi.

Din 2018 în Academia „Gheorghe Hagi”, pepiniera clubului Farul, Enes Sali a prins un transfer important, fiind cumpărat de FC Dallas, formație din MLS, campionatul din Statele Unite și Canada.

Transferul l-a entuziasmat la culme pe tatăl fotbalistului, Engi, care a ținut să-i mulțumească lui Gică Hagi pentru șansa pe care i-a acordat-o fiului său.

Anunț oficial făcut de CFR Cluj, după seria de 5 meciuri fără victorie
CFR CLUJ
Anunț oficial făcut de CFR Cluj, după seria de 5 meciuri fără victorie

Tatăl lui Enes Sali și-a schimbat radical discursul: „Milioane de mulțumiri pentru clubul Farul!”

„Am mii și milioane de mulțumiri de transmis clubului Farul, domnului Hagi, acesta este principalul nostru argument. Vrem să spunem că fără ajutorul lui și fără să-l promoveze «Regele», nu se întâmpla nimic. Îi rămânem recunoscători pentru tot restul vieții.

Să fim foarte realiști, să ai curajul să bagi un copil de 15 ani să joace cu niște bărbați nu e puțin lucru. Ce șansă a fost asta pentru noi! Spun realitatea, că nu aveam niciun interes acum, s-a terminat.

L-a debutat, l-a dus acolo unde trebuie, nu găsesc cuvântul necesar pentru a-i mulțumi. Dacă nu-l arunca în luptă, Enes... cine e Enes? Trebuie să ai un om care să aibă ochi pentru tine. (...)

Suntem foarte, foarte mulțumiți din toate punctele de vedere și vă rog să scrieți cu literă mare: Hagi a fost cheia succesului acestui copil!”, a spus Engi Sali, tatăl lui Sali, conform Prosport.

Engi Sali, în vară: „Ce-are cu Enes, că nu pricep?!”

În vară îl contesta dur pe Gică Hagi, acum și-a schimbat radical discursul: „Să ai curajul ăsta... Vă rog să scrieți cu literă mare”
Enes Sali

Discursul de acum al lui Engi Sali față de Gică Hagi este complet diferit față de cel din vară, după returul cu Sheriff Tiraspol din primul tur preliminar al Champions League, în care Enes nu a jucat deloc.

„Mor aici, mi-a crescut tensiunea! Dar bagă-l, domne, și pe el, dacă nici acum nu-i dai șanse, atunci când?! Dă-i minute să arate ce poate! Nu se poate așa, d-aia a ajuns copilu' să plângă acasă. Ce să mai creadă și el?, că de trei ani tot e ocolit.

Ce-om fi venit noi de acolo?! Ca să ce?! Toți au avut șanse, una, două, trei, doar el, nu! Nu e normal, nu că sunt eu tatăl lui. Dar ce-are cu el, nu pricep. În fine, probabil, vom părăsi și România, gata, ne întoarcem în Canada!”, a tunat Engi Sali în tribune, după cum a relatat GSP la acel moment.

Farul obține 3 milioane de euro în schimbul lui Enes Sali. Acesta va semna pe 4 ani cu FC Dallas, cu un salariu total de două milioane de euro, deci 500.000 de euro pe sezon.

VIDEO. Gică Hagi, despre calificarea României la EURO 2024

Mai multe știri de actualitate:

Bunicul lui Compagno i-a făcut echipa lui Gigi Becali: „4-2-3-1 e ideal. Numai orbii nu pot vedea asta!”
FCSB
Bunicul lui Compagno i-a făcut echipa lui Gigi Becali: „4-2-3-1 e ideal. Numai orbii nu pot vedea asta!”
Bornă istorică: peste 1 milion de oameni la meciurile din acest sezon! GSP are media pe echipe în cea mai bună stagiune din ultimii 20 de ani
SPECTATORI
Bornă istorică: peste 1 milion de oameni la meciurile din acest sezon! GSP are media pe echipe în cea mai bună stagiune din ultimii 20 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
Budrix69
Budrix69  •  07 Decembrie 2023, 09:02
Postat de dorelus pe 06 Decembrie 2023, 17:56

Amu si să dai 3 milioane pe Sali, rezervă la o echipa de mijlocul campionatului nostru ori l-ai luat pe DVD ori nu ai ce face cu banii. Mult succes Sali

peste putin timp se va dovedi ca n au dat banii astia....iar din vara, return la rege

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  06 Decembrie 2023, 19:05

in Ro n o sa se mai auda de Sali ...

hofer
hofer  •  06 Decembrie 2023, 18:59

Baiatul este tanar si trebuie indrumat, ajutat si avut rabdare cu el. Dupa cum se vede tatal lui Sali nu prea are rabdare si asta ar putea sa-l coste scump pe baiat. Hagi a facut bine ca la lasat sa plece. Cand ai in spate un parinte care vrea mai mult decat copilul este foarte greu sa ramai concentrat exact pe ceia ce trebuie sa rezolvi la echipa si atunci totul devine o piatra grea care te apasa si care tot timpul este o povara. De aceia este foarte bine pentru Hagi deoarece are o problema mai putin. Timpul va arata daca mutarea a fost de bun augur pentru baiat. Succes Enes si speram sa ajungi cat mai sus!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează