FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

OFICIAL Transfer neașteptat la Farul » Gică Hagi și-a vândut „perla”! Câți bani ar fi primit campioana

Gică Hagi, manager și acționar principal Farul
Gică Hagi, manager și acționar principal Farul

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2023 18:00 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 18:42

Farul a anunțat că l-a vândut pe Enes Sali (17 ani), extremă stânga, la FC Dallas, în MLS.

Anunțul vine la două luni și jumătate după ce GSP a anunțat în exclusivitate că Farul negociază cu Dallas pentru transferul lui Sali. Jucătorul de 17 ani se va alătura noii echipe la începutul anului viitor, după ce va obține viza, MLS fiind oricum întrerupt de Sărbători. Sezonul în curs se încheie pe 9 decembrie, cu finala Columbus Crew - LAFC.

Ratează Mihăilă Euro 2024? GSP a aflat când va anunța UEFA pedeapsa + cazul care dă speranțe României
EURO 2024
Ratează Mihăilă Euro 2024? GSP a aflat când va anunța UEFA pedeapsa + cazul care dă speranțe României

Farul l-a dat pe Enes Sali la Dallas

„Farul Constanța și FC Dallas (SUA) au ajuns la un acord privind transferul jucătorului Enes Sali la formația care evoluează în Conferința Vest din MLS (Major League Soccer). După ce a debutat în primul eșalon în tricoul echipei noastre, Enes Sali a devenit cel mai tânăr marcator din istoria campionatului românesc și apoi cel mai tânăr jucător care a evoluat în istoria primei reprezentative a României. 

Format la Academia Hagi, Enes Sali a jucat pentru echipa noastră de seniori în 56 de partide în toate competițiile, în care a marcat 4 goluri și a oferit două pase decisive. Enes Sali se va alătura noii echipe în prima parte a anului viitor, după efectuarea formalităților de obținere a vizei”, a transmis Farul, pe site-ul oficial.

Cât ar fi primit Farul pe Enes Sali

Așa cum scria GSP în septembrie, cele două clubui s-ar fi înțeles la 3 milioane de euro ca sumă de transfer. Sali va avea un contract pe 4 ani, cu un salariu total de două milioane de euro. Clubul are și opțiunea de a prelungi înțelegerea pentru încă un sezon.

700.000 de euroe cota lui Enes Sali, potrivit transfermarkt.com

Enes are 11 meciuri în SuperLiga în acest sezon, a marcat un gol, însă nu a fost niciodată un titular indiscutabil în campionat. A început de două ori din primul minut în primele două etape din grupele Cupei României Betano. Va fi al doilea român din MLS, Alexandru Mățan fiind legitimat în acest moment la Columbus Crew.

Transfer neașteptat la Farul » Gică Hagi și-a vândut „perla”! Câți bani ar fi primit campioana
Enes Sali / FOTO: Imago

Cine e FC Dallas

  • FC Dallas a terminat sezonul regulat pe locul 7 în Conferința de Vest din MLS, locul 14 în clasamentul general. În play-off a fost eliminată în „optimi” de Seattle, într-o confruntare care a avut nevoie de trei meciuri, 0-2, 3-1 și 0-1 în decisiv.
  • La Dallas va fi coleg cu Asier Illaramendi, fost jucător la Real Madrid și câștigător al Ligii Campionilor. Vedeta echipei e însă vârful Jesus Ferreira, 22 de ani, cotat la 9 milioane de Transfermarkt.
  • Va fi antrenat de Nico Estevez, 43 de ani, fără prea multă experiență la nivel înalt. A fost „principal” la Valencia B, unde a obținut doar 8 victorii în 32 de meciuri! A prins și 2 meciuri la prima echipă a „liliecilor” ca „interimar” în decembrie 2013. După o pauză de 3 ani a fost secund la Columbus Crew, apoi la naționala Statelor Unite, iar din 2022 o antrenează pe FC Dallas

Citește și:

Dragomir vrea să-i ducă la altă echipă din Superliga pe jucătorii pe care Becali vrea să-i de afară: „Îi sun acum să-i ia pe toți! La anul se vor bate la titlu”
FCSB
Dragomir vrea să-i ducă la altă echipă din Superliga pe jucătorii pe care Becali vrea să-i de afară: „Îi sun acum să-i ia pe toți! La anul se vor bate la titlu”
Conducerea lui Dinamo s-a mișcat rapid » A rezolvat problema cu Zeljko Kopic înainte de meciul cu Sepsi
DINAMO
Conducerea lui Dinamo s-a mișcat rapid » A rezolvat problema cu Zeljko Kopic înainte de meciul cu Sepsi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (58)
energydrik
energydrik  •  05 Decembrie 2023, 14:11
Postat de fibra pe 05 Decembrie 2023, 11:20

Daca si asta micul de 1.64 m este perla inseamna ca am luat-o rau pe aratura. Nu va juca nici in MLS dar intr-un campionat mai bun.El afost doar rezerva si nu cred ca a dat cineva mai mult de 500.000 decat daca e novice in afaceri si e hotarat sa ia multe plase.

Probabil, au fost sfatuiti de amiliardarul american de la Parma, care are experienta dovedita in transferuri! Era aproape imposibil ca o echipa cu 30 mil buget de transferuri sa retrogradeze in B, americanul a reusit cu brio! Parerea mea, americanii nici nu au idee cat e de slab campionatul nostru, l-au transferat in baza DVD-urilor trucate de impresar :)

paolo13
paolo13  •  05 Decembrie 2023, 11:57
Postat de username_2 pe 05 Decembrie 2023, 10:09

nu după mine, chuar el Măria Sa Regele a zis că vrea să se bată cu cei buni, probabil ăsta o fi rolul unei „academii”...„Domnilor, trecem la nivelul următor, vrem să ne batem cu cei mai buni”, astea-s chiar vorbele rejelui/rectorului „academiei”, da în timpul ăsta el vinde jucători de 17-18 ani...vezi vreo diferență între vorbe și fapte?

Rolul academiilor este acela de a crea tineri fotbaliști de valoare, care sa poată fi vânduți. La City sau la Selimbar, depinde de suma, condiții, știu ei mai bine.

Johnny_76
Johnny_76  •  05 Decembrie 2023, 11:56

De ce neașteptat? Încă de la începutul campionatului tatăl jucătorului își dorea să plece de la echipă pentru că nu este utilizat, îi părea rău că a ales Romania în detrimentul Canadei !!!

Vezi toate comentariile (58)
Comentează