FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2024

Ratează Mihăilă Euro 2024? GSP a aflat când va anunța UEFA pedeapsa + cazul care dă speranțe României

Atacul agresiv al lui Valentin Mihăilă asupra lui Dor Turgeman, urmat de eliminarea sa la 2-1 cu Israel
Atacul agresiv al lui Valentin Mihăilă asupra lui Dor Turgeman, urmat de eliminarea sa la 2-1 cu Israel

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2023 16:53 / Actualizat luni, 04 decembrie 2023 21:26

Valentin Mihăilă, 23 de ani, va afla la jumătatea lunii decembrie câte etape de suspendare va primi, după cartonașul roșu primit la meciul cu Israel, scor 2-1. Comisia de Control, Etică și Disciplină UEFA se va reuni atunci la Nyon și va analiza și faultul provocat de extremă. Este foarte posibil ca excluderea să nu-i afecteze prezența la Euro și „tricolorul" să aibă drept de joc la toate cele trei meciuri de la turneul final!

Pe 18 noiembrie, la Israel - România, un meci decisiv câștigat cu 2-1 de „tricolori" în preliminariile CE, Valentin Mihăilă a intrat pe teren în minutul 65, în locul lui Drăguș. Dar a fost trimis la vestiare înainte de finalul jocului.

Valentin Mihăilă, atac dur care i-a răsucit glezna lui Dor Turgeman. Eliminat direct!

Spre final, în minutul 84, extrema Parmei se afla la mijlocul terenului, lateral dreapta. Era în fază defensivă, aștepta să vadă ce face Dor Turgeman cu mingea la picior. Israelianul l-a fentat și depășit ușor pe Răzvan Marin, moment în care Mihăilă a declanșat atacul de recuperare.

Edi Iordănescu a inspectat 14 baze de cantonament în Germania »  Cartierul general va fi stabilit în „zona roșie”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Edi Iordănescu a inspectat 14 baze de cantonament în Germania » Cartierul general va fi stabilit în „zona roșie”

A pus însă prea multă agresivitate în tacklingul său. A încercat să-l deposedeze, dar Turgeman, extrem de rapid, a mai atins o dată balonul, cu o clipă înainte ca gheata lui Mihăilă să intre în contact cu piciorul drept al adversarului. Impact dur, care i-a răsucit urât glezna dreaptă a lui Turgeman. Îi putea afecta rău ligamentele, ceea ce nu s-a întâmplat. Cel lovit avea să continue partida până la final.

Aflat foarte aproape, arbitrul francez Francois Letexier l-a eliminat fără discuții. Cartonaș roșu direct!

Valentin Mihăilă putea risca două sau chiar 3 meciuri de suspendare. Euro ar fi putut fi compromis!

Atunci, imediat, teama generală a fost că Mihăilă va primi două meciuri de suspendare în confruntări oficiale. Cum următoarea partidă era România - Elveția (1-0), trei zile mai târziu, aripa lui Edi Iordănescu ar fi pierdut și prima întâlnire de la Euro.

Teoretic, în cazul tacklingurilor periculoase, care pun în primejdie integritatea fizică a celui atacat, vinovatul poate fi exclus până la trei jocuri. Ceea ce ar însemna ca Mihăilă să rateze și meciul contra câștigătoarei play-off-ului B (favorite în play-off sunt Ucraina și Israel, 17 iunie, Munchen), și pe cel cu Belgia (22 iunie, Koln). Caz în care turneul lui final ar fi compromis.

Valentin Mihăilă poate beneficia de același tratament ca durul Marcus Danielson

Numai că, foarte probabil, Mihăilă va beneficia și el de faptul că oficialii de la Comisia de Control, Etică și Disciplină UEFA nu pedepsesc cu maximă severitate asemenea faulturi. Nici măcar pe cele foarte agresive, care provoacă accidentări grave!

La precedentul Euro, toate cartonașele directe primite pentru tacklinguri scăpate de sub control au fost sancționate cu o singură partidă de suspendare. Inclusiv atacul brutal din „optimile" CE. Pe 2 iulie 2021, la Suedia - Ucraina (1-2 după prelungiri), scandinavul Marcus Danielson a respins o minge din fața lui Artem Besedin, dar s-a dus cu crampoanele direct pe genunchiul stâng al adversarului. Piciorul ucraineanului s-a strâmbat înfiorător.

Curios, „centralul" italian Daniele Orsato i-a dat doar „galben" inițial. Avertizat de VAR, a revăzut acțiunea, eliminându-l pe Danielson.

Și mai curios, UEFA l-a exclus pe suedez doar o partidă. Deși, victima unei rupturi de ligamente încrucișate, Besedin a fost operat și a lipsit întreg sezonul ulterior, 2021-2022!

UEFA va lua o decizie și asupra eliminării lui Valentin Mihăilă. A ispășit suspendarea?

La jumătatea acestei luni, Comisia de Disciplină a forului continental se va reuni la Nyon. Se așteaptă să analizeze și să ia o hotărâre și pentru Mihăilă. E foarte posibil ca atacantul să primească doar un singur meci de suspendare. Pedeapsă pe care a și ispășit-o, împotriva Elveției. Și să poată evolua astfel la Euro 2024 încă de la start. Să aibă drept de joc de la confruntarea cu învingătoarea barajului B, din 17 iunie.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Va sta pe bară minimum două meciuri! „Ce-ai făcut?” Vezi faultul violent pe care l-a comis jucătorul care refuză naționala!
ITALIA
Va sta pe bară minimum două meciuri! „Ce-ai făcut?” Vezi faultul violent pe care l-a comis jucătorul care refuză naționala!
A decis derbyul și aruncă săgeți către fosta echipă: „Celebrarea de la golul marcat a fost o eliberare pentru tot ceea ce am pătimit în vară!”
SPANIA
A decis derbyul și aruncă săgeți către fosta echipă: „Celebrarea de la golul marcat a fost o eliberare pentru tot ceea ce am pătimit în vară!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  05 Decembrie 2023, 00:33

Un meci de suspendare s-a dus deja. Asa ca daca mai primeste inca unul nu cred ca e o mare problema..

cirus11
cirus11  •  04 Decembrie 2023, 20:28

Dar oare merita la EURO un om care in meciul decisiv de calificare rateaza cu poarta goala si apoi face faultul asta de rosu complet inutil la mijlocul terenului???

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  04 Decembrie 2023, 20:10

Mihaila merita la Euro ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează