FOTBAL  »  LIGA 1  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV // Episod șocant la Dinamo » 3 juniori, aproape să fie călcați de mașină: „Făceau autostopul. Seara n-aveau ce să mănânce”

Gabi Răduță a oferit detalii șocante despre condițiile juniorilor de la Dinamo
Gabi Răduță a oferit detalii șocante despre condițiile juniorilor de la Dinamo

Articol de - Publicat marti, 07 iulie 2020 12:16 / Actualizat marti, 07 iulie 2020 14:29

Gabi Răduță, fostul șef al Centrului de copii și juniori de la Dinamo, a povestit în direct la GSP Live un episod șocant petrecut în timpul mandatului său.

Potrivit lui Răduță, 3 copiii au fost la un pas de un accident teribil, cauzat de faptul că juniorii clubului nu au mai avut transportul asigurat în ultimii ani.

VIDEO Gabi Răduță: „Copiii făceau autostopul să vină la antrenament”

„Trebuie să fim corecți. Primii 4 ani la Dinamo au fost senzaționali. Am avut condiții foarte bune, jucătorii dormeau la Rin, în Otopeni. Aveam alimentație bună, organizare de asemenea. După cei 4 ani, am început să dăm înapoi. I-am mutat pe juniori la Săftica, mai aproape de Ploiești decât de București. Le-a fost scos transportul... Păi, cum să mai vii la antrenament?!

Copiii făceau autostopul să vină la antrenament, să-i ia cineva. Săreau balustrada aia de beton. M-a sunat poliția de câteva ori, exista pericolul unui accident pe DN1. La un moment dat, m-a sunat poliția să-mi spună că 3 copii îmbrăcați în echipamentul lui Dinamo au fost aproape să-i calce mașina. Eu eram reprezentantul lor, răspundeam. 

Plecau dimineața la 7, pentru că se duceau la școală. După școală, rămâneau 3 ore prin oraș sau 4 și ajungeau la Săftica pe la 10 seara, unde nu mai aveau ce să mănânce”, a declarat Răduță la GSP Live.

VIDEO EXCLUSIV // Episod șocant la Dinamo » 3 juniori, aproape să fie călcați de mașină: „Făceau autostopul. Seara n-aveau ce să mănânce”

Gabi Răduță a stat 8 ani la Dinamo

42 de fotbaliștiau fost promovați de la Academia Dinamo la formațiile din primele două ligi din România în perioada 2013-2020

200.000 de euroeste suma cu care roș-albii au vândut mai mulți juniori la cluburi din străinătate în ultimii ani, gen Vlad Mitrea la Inter Primavera în 2017

Top 5 juniori produși și vânduți de Dinamo

 • 1. Ștefan Radu (Lazio): 5,4 milioane de euro 
 • 2. Marius Niculae (Sporting Lisabona): 5,3 milioane de euro
 • 3. Ciprian Marica (Șahtior Donețk): 5 milioane de euro 
 • 4. Adrian Ropotan (Dinamo Moscova): 3 milioane de euro 
 • 5. Constantin Nica (Atalanta): 1,6 milioane de euro 
  Notă: În cazul transferului lui Marius Niculae la Sporting în 2001, a fost un scandal uriaș vizavi de suma tranzacției, care ar fi fost aproape dublă, aici incluzându-se și comisioane, și „bani negri”

Top 5 juniori vânduți de Dinamo în „epoca Negoiță"

 • 1. Constantin Nica (Atalanta): 1,6 milioane de euro
 • 2. Valentin Costache (CFR Cluj): 700.000 de euro 
 • 3-4. Ionuț Nedelcearu (Ufa): 600.000 de euro 
  Marius Alexe (Sassuolo): 600.000 de euro
 • 5. Adrian Scarlatache (Hazar Lankaran) 500.000 de euro

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Cine îl vrea pe Gabi Tamaș la Dinamo + surpriză pentru finalul acestui sezon

Cristi Borcea, dezvăluiri inedite: „La penitenciar, când era Dinamo-Steaua era nenorocire. Mă rugam să ajungă în B!”

Playtech: BOMBĂ! Mihai Bobonete, BĂTUT într-un taxi din București! Halucinant ce s-a întâmplat


Comentarii (4)
creeperno
creeperno  •  07 Iulie 2020, 22:47

Daca nu-si batea joc negoita de tineri si se facea un adevarat ,,new dinamo" sigur eram in playoff

394966434424757
Mihai Dinu  •  07 Iulie 2020, 21:42

Prima inadvertenta este ca Saftica este mai aproape de Bucuresti nu de Ploiesti! Din start ai pornit cu stangu´, manipulare! Vai ce distanta trebuiesc parcurse de juniorii Dinamo! Intru un articol de astazi se precizeaza ca din Bucuresti la Saftica se ajunge cu maxiTaxi-referitoare la I.Gheorghe-si chiar si asa nu d-ta erai seful centrului de copii si juniori? Nu d-ta trebuia sa ridici aceste probleme(!)? Nu d-ta trebuia sa vezi de ce pierdeau 3-4 ore dupa scoala in Bucuresti?(puteau face n lucruri dar trebuiau asteptati cu masa la 10 seara(!) ce mai...respect ptr. realizarile facute de d-ta la acest centru de juniori (in primele 3 din tara-insuficient promovate si evidentiate) iar despre critici!?...mai moale, mai usor spre deloc pentru ca sunt multe, complexe si niciodata elucidate

catalin.palcu
catalin.palcu  •  07 Iulie 2020, 19:39

nicio zi fara declaratii de la Raduta. Daca ai tine de 2 lei la clubul asta, ai inceta cu declaratiile pana cand terminam sezonul asta , ca mult nu mai e! nu e nevoie acum de tensiuni si acuzatii suplimentare, iar gazeta de-abia asteapta sa mai auda o barfa ceva, sa mai scoata un articol denigrator la adresa lui Dinamo. dupa ce se termina campionatul, vino atunci domnu Raduta si spune tot, nu zice nimeni sa musamalizam ceva, dar da dovada de un pic de minte acum

Vezi toate comentariile (4)
Comentează