LIGA 1  ·  TRAGEDIE

Episod terifiant cu Martin Tudor petrecut într-un Dinamo - Steaua: „Și dacă avea și o hemoragie cerebrală?”

Martin Tudor are două titluri cu Steaua +23 FOTO
Martin Tudor are două titluri cu Steaua

Luni, 30 Martie, 13:29

Martin Tudor a murit azi, la 43 de ani, în urma unui infarct. Fostul portar a fost un nume important în istoria Stelei la începutul anilor 2000, câștigând două titluri cu echipa roș-albastră.

În urmă cu un an, în aprilie 2019, Ion Codorean, fost medic la Steaua, a rememorat un meci dintre Dinamo și Steaua, din aprilie 2000, câștigat de „câini” cu 3-2. La acel meci, Tudor s-a accidentat grav, fiind schimbat cu Tibi Lung.

„Martin Tudor s-a accidentat într-un meci Dinamo - Steaua, l-a lovit Belodedici cu genunchiul în cap. Pe margine, l-am întrebat pe Tudor „Unde ești?”. „Aici, unde suntem...”. Nu știa unde se afla. L-am trimis la spital să facă o tomografie. A intrat Tibi Lung în locul lui și a scăpat mingea în poartă la o centrare a lui Florentin Petre. A doua zi s-a scris în ziare că eu am greșit, că nu i-am permis lui Tudor să continue meciul.

Tudor era năuc, ar fi putut primi goluri mai penibile! Și dacă avea și o hemoragie cerebrală și murea pe teren? Altfel s-ar fi scris articolele atunci! Viața unui om e mai importantă decât oricare rezultat. La alt meci a fost lovit Lung la cap, eu am cerut schimbarea și el a transmis către bancă să nu-l scoată, că poate continua. La prima fază, a primit o minge <acasă> și a lăsat-o să-i treacă printre picioare. Noroc că s-a dus pe lângă poartă! După faza aia, l-au înlocuit”, a spus Codorean pentru Gazeta Sporturilor.

Tudor a fost schimbat cu Tibi Lung, care a gafat la golul de 1-1, marcat de Florentin Petre. După acel meci, Dinamo a sărbătorit al 15-lea titlu de campioană din istorie.

Articolul apărut atunci în Gazeta Sporturilor

Rezumatul meciului Dinamo - Steaua din 2000:

Citește mai multe știri despre decesul lui Martin Tudor: Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat

Libertatea

Comentarii (1)

andyandrei2015  •  30 Martie 2020, 16:05

Dumnezeu sa te ierte,unul dintre noi Martin Tudor!

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1