FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Episod terifiant cu Martin Tudor petrecut într-un Dinamo - Steaua: „Și dacă avea și o hemoragie cerebrală?”

Martin Tudor are două titluri cu Steaua +22   FOTO
Martin Tudor are două titluri cu Steaua

Articol de GSP - Publicat luni, 30 martie 2020 13:29

Martin Tudor a murit azi, la 43 de ani, în urma unui infarct. Fostul portar a fost un nume important în istoria Stelei la începutul anilor 2000, câștigând două titluri cu echipa roș-albastră.

În urmă cu un an, în aprilie 2019, Ion Codorean, fost medic la Steaua, a rememorat un meci dintre Dinamo și Steaua, din aprilie 2000, câștigat de „câini” cu 3-2. La acel meci, Tudor s-a accidentat grav, fiind schimbat cu Tibi Lung.

„Martin Tudor s-a accidentat într-un meci Dinamo - Steaua, l-a lovit Belodedici cu genunchiul în cap. Pe margine, l-am întrebat pe Tudor „Unde ești?”. „Aici, unde suntem...”. Nu știa unde se afla. L-am trimis la spital să facă o tomografie. A intrat Tibi Lung în locul lui și a scăpat mingea în poartă la o centrare a lui Florentin Petre. A doua zi s-a scris în ziare că eu am greșit, că nu i-am permis lui Tudor să continue meciul.

Tudor era năuc, ar fi putut primi goluri mai penibile! Și dacă avea și o hemoragie cerebrală și murea pe teren? Altfel s-ar fi scris articolele atunci! Viața unui om e mai importantă decât oricare rezultat. La alt meci a fost lovit Lung la cap, eu am cerut schimbarea și el a transmis către bancă să nu-l scoată, că poate continua. La prima fază, a primit o minge <acasă> și a lăsat-o să-i treacă printre picioare. Noroc că s-a dus pe lângă poartă! După faza aia, l-au înlocuit”, a spus Codorean pentru Gazeta Sporturilor.

Tudor a fost schimbat cu Tibi Lung, care a gafat la golul de 1-1, marcat de Florentin Petre. După acel meci, Dinamo a sărbătorit al 15-lea titlu de campioană din istorie.

Episod terifiant cu Martin Tudor petrecut într-un Dinamo - Steaua: „Și dacă avea și o hemoragie cerebrală?”
Articolul apărut atunci în Gazeta Sporturilor

Rezumatul meciului Dinamo - Steaua din 2000:

Citește mai multe știri despre decesul lui Martin Tudor: 

Martin Tudor a murit după un infarct! Fostul portar al Stelei avea 43 de ani

Episodul neștiut din 2019: Martin Tudor a fost transportat de urgență la spital în Turcia

Foștii colegi ai lui Martin Tudor, devastați! Rică Neaga: „Sunt șocat! Ce tragedie!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  30 Martie 2020, 16:05

Dumnezeu sa te ierte,unul dintre noi Martin Tudor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează