FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA - VASLUI 0-1

Eric a devenit suspect! » Bicfalvi e bănuit că s-a dat lovit ca să nu joace cu Vaslui

Bicfalvi trebuia să evolueze ca fundaş dreapta în meciul cu Vaslui.
Bicfalvi trebuia să evolueze ca fundaş dreapta în meciul cu Vaslui.

Articol de GSP - Publicat luni, 23 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 22 aprilie 2012 20:47

Bicfalvi e bănuit că s-a dat lovit înaintea meciului cu Vaslui, ca să nu joace contra echipei la care ar urma să treacă din sezonul viitor.

Eric Bicfalvi a scăpat de rolul dificil pe care urma să-l aibă în meciul Steaua- Vaslui. "S-a simţit rău şi de aceea n-a putut juca" a fost explicaţia absenţei lui din echipă. Ar fi fost fundaş dreapta, dar i-a lăsat locul lui Geraldo, după ce a anunţat cu puţin timp înaintea jocului că nu poate evolua. În club există acum bănuiala că fotbalistul ar fi urmărit, de fapt, să evite un meci contra Vasluiului, o grupare pentru care s-ar fi hotărît să semneze un contract valabil din stagiunea următoare. El s-ar fi temut că o eventuală eroare i s-ar fi interpretat prin prisma discuţiilor sale cu Porumboiu.

Eric devine liber de la 1 iulie, cînd expiră înţelegerea sa cu Steaua, şi de aceea are deja posibilitatea să iscălească un acord cu oricare club interesat de el. Printre grupările care l-au căutat s-a aflat şi Dinamo, Becali i-a propus şi el prelungirea, dar propunerea Vasluiului a fost mai bună. Porumboiu a ţinut neapărat să-l aibă şi-l inclusese pe Bicfalvi şi în "afacerea Wesley", o înţelegere pe care o avea cu Gigi, în urma căreia atacantul brazilian ar fi trecut în Ghencea, iar Eric ar fi mers în Moldova. Numai că tranzacţia aceea a picat ca urmare a refuzului lui Wesley.

Abia acum a fost nevoie de el!
Strategia pe care o folosesc des cluburile din Liga 1, să-i scoată din lot pe jucătorii aflaţi în ultimul an de contract, n-a fost aplicată în cazul lui Bicfalvi. Eric a jucat chiar mai mult decît de obicei. În acest sezon are 16 meciuri, fie ca mijlocaş central, postul lui de bază, fie reprofilat ca fundaş dreapta, o poziţie pe care Steaua a avut probleme şi a apelat la el.

Susţinut de Hagi, părăsit de Becali
Bicfalvi a fost foarte important pentru Steaua doar în perioada scurtă în care antrenor în Ghencea a fost Gică Hagi. "Regele" l-a considerat un fotbalist cu potenţial şi l-a lăudat inclusiv după ce a încetat să-l mai antreneze. Gigi a oscilat în aprecierile pe care le-a făcut despre Eric între "e căpitan, el trebuie să poarte banderola!" şi "nu poţi să pasezi şi să construieşti cu Bicfalvi în echipă, avea dreptate Cristian Geambaşu cînd zicea că e un jucător mediocru".

Stoichiţă propunea înlocuitor!
În urmă cu o lună, cînd Becali s-a convins şi el că Eric nu are de gînd să continue la Steaua, patronul a fost abordat, în direct la GSP TV, de către Mihai Stoichiţă: "Gigi, stai liniştit, că-ţi aduc eu un mijlocaş central mai bun ca Bicfalvi!". "Mihai, vino la Palat, să vorbim!", a răspuns Becali. "Lippi" era în acel moment un antrenor şomer, dar peste cîteva zile l-a înlocuit pe Ilie Stan şi a ajuns să lucreze cu Bicfalvi.

5 ani are Bicfalvi la Steaua, în care a strîns 57 de meciuri în campionat şi a marcat trei goluri. El e cel mai vechi din lot în acest moment

2.800 de dolari lunar cîştigă Bicfalvi (24 de ani), fiind cel mai prost plătit fotbalist din lotul Stelei. El a păstrat venitul stabilit în 2007, cînd a fost achiziţionat de la Jiul Petroşani

Playtech: IREAL! Câți BANI a câștigat Smiley! Este halucinant de bogat, dar a luat o decizie bizară


Comentarii (18)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  23 Aprilie 2012, 22:11

Adica joaca 60-70 de min. pe luna si e putin 100 de milioane !!! De aia are si 57 de meciuri in 5 ani !!

badeadorian
badeadorian  •  23 Aprilie 2012, 10:16

Eric nu a vrut "sa joace cu rautate" . A invatat asta de la un mentor care a adus la rang de arta manipularea jucatorilor si antrenorilor adversi inainte de un meci direct . Zotta este mic copil cu sms-urile lui infantile gen "vezi ca ti-am gasit contract afara" . Cine pune un pariu ca inaintea meciului cu Chiajna , Gigi anunta viitorul antrenor Reghe plus ca vrea sa puna mana pe Mamele. Ale Prodancei .

ockiu
ockiu  •  23 Aprilie 2012, 10:06
Postat de valah.redandblue pe 23 Aprilie 2012, 09:37

Numai vine ala sau tu ești cu capul? Cand a venit ultima oara a promis niște prime pt jucătorii asa cum stabilise cu Ciobanul. Dupa meci nu s-au mai dat și Olaroiu s-a facut de rusine si a zis clar ca nu mai vine niciodată cat e jigodia patron. Ai memoria f scurta.

lasa ca`l aduce pe reghe :)) :)) :)) :)) o zic pentru ultima data - cat timp sta ciobanetele la echipa - aceasta echipa se tot afunda - iar trecutul imi demonstreaza spusele. astept ca acest specimen sa dispara de la echipa sa ma pot duce si eu la meciuri. nici nu ma intereseaza cine vine - important e ca acest rebut sa dispara.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează