FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV A început fotbalul abia la 18 ani și nu a fost niciodată în club! » Portretul fotbalistului care a impresionat la debutul în Superligă

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 08:12 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 17:44

Ermal Krasniqi este noua senzație din Liga 1, kosovarul de 24 de ani impresionând încă de la debutul în tricoul celor de la CFR Cluj tocmai în derby-ul ce-a schimbat liderul din Liga 1, 3-0 pe terenul Farului. 

Extrema campioanei a marcat după un un-doi de efect cu Yeboah, apoi, tot din stânga, a oferit assist-ul perfect pentru Petrila, care a închis tabela. Gazeta Sporturilor i-a aflat povestea.

Aripă stângă sau dreapta, dar și al doilea atacant, Krasniqi a fost adus de la Ballkani pentru 200.000 de euro. S-ar putea ajunge chiar la 300.000 de euro, în funcție de anumiți indici de performanță. Agentul FIFA italian Stefano Salvini, care se cunoaște de mai mulți ani cu Dan Petrescu, Bogdan Mara și Răzvan Zamfir, a mărturisit că a lucrat la întreaga afacere, împreună cu impresarul din Kosovo al lui Krasniqi, Telaku Kastriot.

Gigi Becali revine în forță la butoane » 4 schimbări în primul „11” pentru meciul cu Farul, dintre care 3 dictate de patronul FCSB
FCSB - FARUL
Gigi Becali revine în forță la butoane » 4 schimbări în primul „11” pentru meciul cu Farul, dintre care 3 dictate de patronul FCSB

Ermal Krasniqi, doar futsal până la majorat 

„Am vorbit despre transferul lui Ermal după ultimul meci din Conference League, dintre CFR și Ballkani. Nu a fost lesne, fiindcă pretențiile clubului din Kosovo nu au fost tocmai mici, în miezul sezonului. Dar am găsit un numitor comun. 

Eu am lucrat prima oară cu CFR în mandatul lui Andrea Mandorlini. I-am cunoscut pe români când l-am transferat la Cluj pe Sașa Bjelanovici, de la Vicenza", a explicat Salvini pentru GSP.ro.

Krasniqi îi calcă pe urme mult mai cunoscutului Junior Messias, 31 de ani, aripa dreapta a Milanului, care a pornit de la futsal și era în Serie D în urmă cu 5 ani. Ermal a început târziu fotbalul, fiindcă mulți ani a făcut doar futsal! Mai exact, doar de șase ani s-a dedicat carierei.

„A început la o echipă mică de futsal, ulterior a fost descoperit în Kosovo și așa a ajuns la primul club de fotbal profesionist. Doar că avea 18 ani! A recuperat megarapid, și-a câștigat dreptul de a-și arăta valoarea în România și în Europa în «dubla» cu Lazio. A căpătat o tehnică deosebită, este un tip dedicat, tare bun, pentru el există doar acasă-antrenamente-meciuri-acasă", a explicat agentul italian.

A început fotbalul abia la 18 ani și nu a fost niciodată în club! » Portretul fotbalistului care a impresionat la debutul în Superligă
Ermal Krasniqi, bucurându-se alături de Dan Petrescu

„Krasniqi n-a fost în viața lui în club"

Lucrând de ani buni cu tot felul de fotbaliști, Salvini a fost impresionat de primul dialog, la Priștina, cu noul jucător al CFR-ului: 

„Mi-a zis: «N-am fost în viața mea în club! Pe mine nu mă interesează viața de noapte, eu vreau să fiu cea mai bună versiune a mea în fotbal». Este un tip foarte tăcut. O să-i cunoașteți caracterul. Lucrează din greu și nu se dă bătut. 

A început fotbalul abia la 18 ani și nu a fost niciodată în club! » Portretul fotbalistului care a impresionat la debutul în Superligă

Când i-am oferit posibilitatea de a veni în România, mi-a spus din prima: «Da! Cred în mine și vreau să-mi arăt valoarea în afara zonei de confort. O să vezi cât de bun sunt». E un băiat direct. Dovedește ceea ce poate după doar două săptămâni la noua echipă. Este foarte «flămând». Și fără figuri de genul «sunt cel mai bun, sunt așa și pe dincolo». Este un muncitor", a mai spus Salvini.

2 goluriîn 5 meciuri a adunat Krasniqi în grupa de Conference League în toamnă, cu Slavia Praga și cu Sivas, plus un assist

11 goluriși 7 assist-uri în 30 de partide a reușit kosovarul pentru Ballkani în actuala stagiune înainte de a semna cu CFR

Are totul ca să urce și mai sus de CFR Cluj. Krasniqi, până atunci, va dovedi de ce CFR Cluj s-a grăbit să-l ia imediat, în această iarnă, putea să aștepte până la vară și-l lua mult mai ieftin. Ermal va fi un atu pentru titlu și pentru „dubla" cu Lazio

- Stefano Salvini, agent FIFA

L-a dus pe Cordea la Novara

Salvini a lucrat alături de Sorin Paraschiv și l-a dus pe Andrei Cordea la Novara, în 2017. Acolo unde actuala „aripă" a lui FCSB a evoluat doi ani. 

„Cordea a crescut mult, menținem legătura. Cu Gigi Becali nu este ușor să negociezi pentru transferuri. Oricum, Andrei va ajunge din nou într-un campionat din Occident, curând", a mărturisit impresarul. 

În urmă cu un deceniu, Stefano a contribuit la sosirea atacantului italian Federico Piovaccari la FCSB, unul dintre cei mai apreciați străini din istoria roș-albaștrilor: „A fost mai bun decât anticipau mulți la început".

Atenție la kosovari!

Șeptarul campioanei are o selecție la prima reprezentativă a kosovarilor, 90 de minute cu Feroe (1-1), plus o altă convocare, rezervă neutilizată, cu Armenia (2-2).

 Ambele în noiembrie 2022. Ar putea să se dueleze cu „tricolorii" lui Edward Iordănescu, în preliminariile Euro 2024. Va avea o expunere mai mare, ca fotbalist al CFR-ului, prin „dubla" cu Lazio de luna viitoare. „Va fi convocat și mai mult la naționala Kosovo, însă nu trebuie omis că va avea o concurență acerbă, cu jucători din ligi de top din Europa. El este un băiat extraordinar, cu capul pe umeri", a comentat agentul italian.

Cu ochii pe Ballkani

Dan Petrescu l-a adus pe Krasniqi de la Ballkani, cu care a avut dueluri tari în grupa Conference League. La formația din Kosovo mai sunt doi jucători monitorizați atât în România, cât și în alte ligi de pe continent. „Peste tot în Europa de Est, plus Rusia, deși acolo e mai greu acum. Atacantul central Rrahmani, nouar, și Korenica, aripă dreaptă, șeptar, sunt niște jucători care atrag de acolo", a spus Salvini.

VIDEO Krasniqi, pariul lui Petrescu, gol la debutul la CFR Cluj

Citește și: 

Pariul lui Dan, inamicul lui Edi » Ermal Krasniqi, fotbalistul dorit cu insistență de Petrescu la CFR Cluj, ar putea fi adversarul României în preliminariile EURO 2024

Ce-l sperie pe MM Stoica la CFR Cluj: „Dacă nici asta nu e demonstrație de forță, care mai e?” + „Dan Petrescu e genial”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  28 Ianuarie 2023, 09:05
Postat de steaua.libera pe 26 Ianuarie 2023, 12:55

N-a iesit in cluburi, dar nici limbi straine nu stie..

E tanar , va invata.

Mosh.Gerilla
Mosh.Gerilla  •  26 Ianuarie 2023, 19:24
Postat de inshallah pe 26 Ianuarie 2023, 17:38

nu sunt in frumul lui > "pentru el există doar acasă-antrenamente-meciuri-acasă"

...respectiv ore suplimentare de lucru manual.

inshallah
inshallah  •  26 Ianuarie 2023, 17:38
Postat de Mosh.Gerilla pe 26 Ianuarie 2023, 10:59

Dar, la bibliotecă / teatru / operă / muzee / galerii de artă…, de câte ori a fost?

nu sunt in frumul lui > "pentru el există doar acasă-antrenamente-meciuri-acasă"

Vezi toate comentariile (13)
Comentează