FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Pariul lui Dan, inamicul lui Edi » Ermal Krasniqi, fotbalistul dorit cu insistență de Petrescu la CFR Cluj, ar putea fi adversarul României în preliminariile EURO 2024

Ermal Krasniqi e la prima aventură fotbalistică în afara Kosovo.
Foto: Raed Krishan (GSP)
Ermal Krasniqi e la prima aventură fotbalistică în afara Kosovo. Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2023 08:49 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2023 08:49

Atacantul kosovar Ermal Krasniqi (24 ani) a confirmat cu Farul prestațiile din cantonamentul de la Oliva Nova, unde a marcat și la prima sa apariție în echipa celor de la CFR, în succesul cu selecționata jucătorilor spanioli fără contract (3-0). I-a luat astfel fața celuilalt nou-sosit din ofensivă, croatul Anton Maglica, determinându-l pe Dan Petrescu să-i dea credit și la reluarea Superligii. 

Iar la debutul oficial, la Ovidiu, Ermal a deblocat tabela după un un-doi cu Yeboah, marcând iar, cu o execuție tehnică, elegantă. Apoi a și pasat decisiv pentru reușita lui Petrila, după o pătrundere în forță, în care i-a lăsat în urmă pe Larie și pe Sârbu. 

„Dacă pun mâna pe tricoul naționalei, nu-mi mai scapă! Voi fi la Euro 2024” » Valentin Țicu are încredere că poate face față la prima reprezentativă
INTERVIU
„Dacă pun mâna pe tricoul naționalei, nu-mi mai scapă! Voi fi la Euro 2024” » Valentin Țicu are încredere că poate face față la prima reprezentativă

După gol s-a dus să se îmbrățișeze cu Petrescu, cel care a ținut foarte mult să-l aducă în Gruia, după ce l-a văzut în grupele Conference League, când ardelenii l-au avut ca adversar, în formația celor de la Ballkani. Atunci, Ermal a jucat doar în tur, din Kosovo (1-1), unde l-a avut adversar direct pe Braun. 

200.000 euroeste suma achitată de CFR pentru Ermal Krasniqi, care e evaluat la 375.000 euro, conform transfermarkt.com

Cum este văzut kosovarul la CFR? „E un fotbalist foarte bun, o să ne ajute mult. Și e un băiat cuminte, liniștit, s-a integrat foarte bine. Când o să prindă și limba română, va fi și mai bine cu comunicarea”, l-au descris unii colegi. 

Atenție, Cristi Manea, citește-l bine! 

Evoluțiile lui Krasniqi la Ballkani l-au determinat pe selecționerul kosovarilor, fostul internațional francez Alain Giresse, să-l convoace la ultima acțiune din 2022, în noiembrie, la partidele amicale cu Armenia și cu Feroe. În primul joc, (2-2), Ermal a fost doar rezervă neutilizată, dar cu nordicii (1-1) a fost integralist. Este de așteptat să fie convocat în continuare, ceea ce înseamnă că ar putea evolua împotriva României în preliminariile Euro 2024. 

Cu Kosovo vom juca în deplasare pe 16 iunie și acasă pe 12 septembrie. Cum și fundașul dreapta al ardelenilor, Cristi Manea, e în formă, cei doi colegi de club ar urma să fie adversari direcți într-o dublă extrem de importantă. Mai ales că, în urma unor analize pe care stafful naționalei le-a făcut deja, Kosovo (107 FIFA), chiar dacă e mai slab cotată decât Israel (76), este socotită principala contracandidată a „tricolorilor” în lupta pentru locul 2 în grupă, poziție care aduce calificarea la turneul final din Germania. 

A fost un gol extraordinar de la un jucător care nu mă surprinde. L-am dorit cel mai mult pe Krasniqi. Îl cunosc, sper să nu îl vindem repede. Dacă vine ofertă mare și nu avem ce face, OK, dar mi-aș dori să îl antrenez mai mult. 

Au fost multe echipe care s-au supărat că l-au pierdut pe Krasniqi. Un caracter extraordinar, modest, cuminte.

-Dan Petrescu, antrenor CFR

VIDEO. Ermal Krasniqi, pariul lui Petrescu, gol la debut » Combinație superbă cu Yeboah și finalizare cu „sânge rece”

Citește și:

Cale liberă pentru despărțirea de FCSB: „Îl cred, discutăm! Dacă are oferte, poate să plece”

Au luat degeaba carnetul la București! » Bourceanu și încă 100 de fotbaliști au fost îndreptați de Federație către o Școală de Antrenori din România. După ce au absolvit-o, FRF n-a mai recunoscut-o!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
unurtr
unurtr  •  25 Ianuarie 2023, 11:44
Postat de Chris.Dumitrescu pe 25 Ianuarie 2023, 10:28

Ramane de vazut cu Krasniqi. Un meci nu e relevant. Depinde numai de el.

Normal că dacă era de la FCSB și dădea gol și pasă de gol la primul meci, erau 50 de articole de cum este cel mai bun jucător din campionat, cum este primul număr 7 adevărat de la Lăcătuș încoace, cum avea o cameră pe el tot meciul ca și Messi să învețe să joace fotbal, cum venea MM să ne învețe cum se fac transferuri, etc. Așa, la FCSB a venit Deian Sorescu care a jucat atât de bine încât a fost schimbat după 45 de minute, la CSU Craiova a venit mult prea lăudatul Ișfan care nu a dat gol în 3 meciuri pt CSU, iar la CFR a venit doar unul nebăgat în seamă de presă care a dat un gol și o pasă de gol...

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  25 Ianuarie 2023, 10:28

Ramane de vazut cu Krasniqi. Un meci nu e relevant. Depinde numai de el.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează