FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - DINAMO 0-0

Ieșenii au știut de ce n-a venit Eugen Voicu la meciul din Moldova: „Noi n-avem vitrină de trofee, n-avea cu ce să facă poze!”

Eugen Voicu, fotografiat de Andrei Nicolescu alături de trofeele lui CFR Cluj Capturi Antena Sport
Eugen Voicu, fotografiat de Andrei Nicolescu alături de trofeele lui CFR Cluj Capturi Antena Sport

Articol de - Publicat sambata, 02 martie 2024 11:08 / Actualizat sambata, 02 martie 2024 11:51

Politehnica Iași și Dinamo București au remizat alb vineri seară în primul meci al etapei a 29-a a Superligii.

Kopic l-a bătut tactic pe Grozavu, Voicu și Abdallah au fost ironizați, Șfaițer s-a rugat să se termine meciul în minutul 80! Primarul Iașiului a rămas fără cravată.

FCSB poate pierde un jucător important în vară » E în ultimele 6 luni de contract și n-a semnat prelungirea
FCSB - PETROLUL
FCSB poate pierde un jucător important în vară » E în ultimele 6 luni de contract și n-a semnat prelungirea

Șapte evenimente de la Poli Iași - Dinamo:

1. În Copou a venit doar președintele oaspeților, Andrei Nicolescu, acționarul principal, Eugen Voicu, absentând. Faptul că ultimul a vrut să fie fotografiat în fața vitrinei de trofee a CFR Cluj la precedenta deplasare a „câinilor” a fost ironizată de un fan ieșean: „Voicu a știut că Poli nu are vitrină cu trofee și, neavând la ce să-și facă poze, a rămas acasă”.

2. Kopic a câștigat duelul tactic cu Grozavu. Echilibrat în prima repriză, meciul a curs în favoarea câinilor după schimbările efectuate. Principalul aspect care a dezechilibrat meciul a fost trecerea Politehnicii, care a mizat până în minutul 64 la modulul 4-3-3, la sistemul 4-4-2 cu romb la mijloc. După acel moment, Dinamo și-a creat trei ocazii uriașe, iar Iași a rămas fără vreo oportunitate clară de a marca.

3. Dinamo a vândut ceva mai bine decât Rapid în Copou. La meciul de aseară au asistat 8 122 de spectatori, în timp ce la duelul cu giuleștenii au fost 8 016 fani. Cei circa 750 de fani ai oaspeților au dominat fondul sonor, ieșenii fiind, la fel ca pe parcursul sezonului, lipsiți de aportul ultrașilor, supărați pe schimbarea siglei, ultimul element care mai făcea legătura cu echipa de tradiție, înființată în 1945.

Politehnica a produs circa 47 000 de euro din vânzarea de bilete, cu aproape 1 000 mai mult față de confruntarea cu rapidiștii de sâmbăta trecută.

4. Având o cămașă albă, primarul Iașiului, Mihai Chirica, și-a scos cravata, de culoare roșie, înainte de urca la tribuna oficială, pentru a evita să se afișeze în culorile oaspeților. Chirica a venit la meci cu mai multe flori și mărțișoare, pe care le-a împărțit.

5. Autor a trei ratări monumentale, Abdallah a fost luat peste picior de fanii gazdelor. „La 42 de ani, Bîlbă (n.r. – fostul atacant al Politehnicii, care a dat lovitura de start simbolică a meciului cu Rapid) dădea măcar un gol din ocaziile pe care dinamovistul le-a avut”, a comentat un fan.

6. Mare fan al lui Dinamo, președintele Consiliului Director al Politehnicii, Cornel Șfaițer, a spus că oaspeții merită să rămână în Liga I: „Roata s-a întors cu Dinamo, după ce la Craiova am avut ghinion. Am suferit, în minutul 80 mă rugam să se termine meciul! Dinamo e mult schimbată în bine, au un antrenor echilibrat, care a imprimat un joc ofensiv”, a punctat Șfaițer.

7. Suspendat după eliminarea de la Craiova, de marți, antrenorul lui Poli, Leo Grozavu, a preferat să nu vină la stadion, el urmărind meciul din fața televizorului. Poli a fost condusă de pe margine de Mugurel Cornățeanu, care a recunoscut că Iașiul a obținut cu șansă remiza: „Mulțumim lui Doamne – Doamne că am luat un punct, mai mult nu meritam”.

VIDEO: Ionuț Negoiță ironizează imaginea cu Eugen Voicu lângă vitrina de trofee a rivalei: „Nu știu cât înțeleg unii «fenomenul Dinamo»! N-ai voie să faci așa ceva”

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și:

Florinel Coman, direct în Champions League!? Adrian Ilie aruncă „bomba”: „Ofertă din Bundesliga!”
FCSB
Florinel Coman, direct în Champions League!? Adrian Ilie aruncă „bomba”: „Ofertă din Bundesliga!”
Povestea emoționantă de la CFR Cluj » Jucătorul rămânea fără bani în cont la câteva minute după ce primea salariul: „Abia atunci am aflat ce face!”
CFR Cluj
Povestea emoționantă de la CFR Cluj » Jucătorul rămânea fără bani în cont la câteva minute după ce primea salariul: „Abia atunci am aflat ce face!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
CristianStefan20
CristianStefan20  •  05 Martie 2024, 20:49

Singurului titlu de campioană naţională la juniori obţinut de POLI IASI. Pe 26 iunie 1993, juniorii A ai FC Politehnica treceau de FC Argeş cu 5-4, după executarea loviturilor de la 11 metri, într-o finală al cărui scor era la finalul timpului regulamentar egal, 2-2. Lotul pregătit de regretatul Mihai Dănilă şi Marian Moldovan era format din Sorin Comisu, Gabriel Iţco, Adrian Arhire; Flavius Frunză, Ciprian Paraschiv, Cristi Frunză, Cătălin Voicu, Aurelian Ţuţu, Gabriel Popescu, Marin Cobulianu, Mihai Alexa, Daniel Căunei, Cristi Dimofte, Cristi Cazacu, Marius Paraschiv, Ovidiu Pălimaru, Cătălin Andrei, Gabriel Iliescu. Dintre aceştia, Flavius şi Cristi Frunză, Paraschiv, Ţuţu, Cobulianu, Alexa şi Căunei au jucat şi la echipa mare a Politehnicii, Paraschiv fiind apoi şi căpitanul formaţiei din Copou.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează