FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV A jucat la Dinamo și știe ce înseamnă un derby cu FCSB: ”Vor prinde puteri incredibile!” » Mesaj pentru Rednic și fanii "câinilor"

Articol de - Publicat duminica, 11 noiembrie 2018 09:11

Fost fundaș dreapta al ”câinilor” în perioada 2013-2016, acum la Standard Liege, Collins Fai crede că Dinamo va arăta o altă faţă duminică seară şi o va învinge pe FCSB.

- Salut, Collins. Ești la curent cu ce se mai întâmplă la Dinamo?
- Da, în ultima perioadă echipa a avut probleme, dar sper că prin venirea lui "Coach Mircea" lucrurile se vor schimba în bine. Are experiență foarte mare și cred că va face transferuri bune.

- Ce amintiri ai din Derby de România?
- Cel mai frumos moment din cariera mea de la Dinamo a fost când am câștigat cu 3-1 împotriva Stelei, în Ștefan cel Mare.

"Povestea mea e o lecție!"

- Dar cel mai urât moment?
- Când am marcat în propria poartă și Steaua ne-a bătut 2-1. Nu am cum să uit acel episod, a fost oribil pentru mine.

- Este FCSB favorită, având în vedere problemele de la Dinamo?
- Nu! Când vine vorba despre Derby, nu contează prin ce probleme trece echipa. Lucrurile sunt luate de la zero și jucătorii prind putere incredibilă. Sunt sigur că băieții se vor descurca foarte bine. Mircea Rednic este antrenorul perfect pentru Dinamo în acest moment. Are experiență multă, caracter puternic și o mentalitate de luptă, exact de ce are nevoie echipa acum.

- În 2013 ai venit la Dinamo în probe și după ai jucat pe foarte puțini bani.
- Povestea mea ar trebui să fie o lecție pentru orice tânăr jucător. Dacă muncești din greu și joci cu sufletul pentru stema de pe tricoul pe care îl îmbraci, restul va veni în timp. Cu această ocazie vreau să îi salut și să le mulțumesc mult pentru tot ajutorul lui Gigi Mulțescu, președintelui Anghelache și lui Cristian Hossu.

"Rednic nu are nevoie de noroc!"

- Rednic a fost cel care te-a trimis la Standard. Putem spune că îi datorezi trecerea ta la următorul nivel?
- M-a transformat într-un jucător bun, așa aș pune problema. Degeaba ajungeam la Standard, dacă nu mă impuneam să joc. M-a transformat în cel care sunt acum și acest lucru mi-a schimbat viața. Pentru mine a fost ca un tată, l-am tratat mereu cu foarte mult respect, și el mi-a oferit mie același lucru.

- În 2014 ai spus într-un interviu pentru Gazetă că visezi să joci la echipa națională a Camerunului. La acea vreme s-a râs pe seama declarației tale. Acum ai 20 de selecții și ai câștigat Cupa Africii pe Națiuni. Cum te simți?
- (râde) Acum e vremea să râd și eu, nu? Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am am realizat până acum.

- Ai un mesaj pentru fanii lui Dinamo?
- La acest meci nu trebuie să existe cuvântul "eu". În Derby luptăm toți ca o familie și câștigăm. Tot ce contează e victoria.

- Lui Rednic ce îi transmiți?
- "Coach Mircea" nu are nevoie să îi urez noroc pentru că deja are tot ce îi trebuie pentru a câștiga Derby-ul României. Îi doresc tot binele din lume!

"Există foarte mult respect la Standard pentru numele Rednic. Lumea apreciază foarte mult ce a făcut acest om aici" Collins Fai

"Mă înțeleg foarte bine cu colegul meu, Răzvan Marin. Zici că ne știm de când aveam 5 ani. Îmi ține vii amintirile despre România. E foarte de treabă. Un coleg chiar i-a dat și un nume african, Marin Cayembe"  Collins Fai

56 de meciuria jucat Fai pentru Dinamo în Liga 1

4 trofeea câștigat Fai în carieră: campionatul Camerunului, 2 Cupe ale Belgiei și Cupa Africii pe Națiuni

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (1)
loko1
loko1  •  11 Noiembrie 2018, 17:39

Da așa va fi! Dinamo se ambiționează f. mult atunci când jocă cu Fcsb,chiar și atunci când nu sunt în formă.Cine vrea să câștige pariază pe Dinamo.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează