FOTBAL  »  Superliga  »  VIOLENȚĂ

EXCLUSIV Adrian Porumboiu, bătut la Suceava: „Mi-au tras-o, abia ne-au scos cu mașina până la Pașcani... Ce bătaie am luat!”

Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

Articol de GSP - Publicat joi, 25 iunie 2020 08:00 / Actualizat joi, 25 iunie 2020 08:28

Adrian Porumboiu (69 de ani), fost arbitru internațional, a acceptat invitația lui Ovidiu Ioanițoaia de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, în cadrul căreia a vorbit despre încercările pe care le-a avut în cariera de „central”. 

Acesta a povestit o bătaie pe care a încasat-o la un meci jucat la Suceava, în care era asistentul marelui Nicolae Rainea.

- Adi, spunea Crăciunescu la emisiune aici că a mâncat o bătaie mare la Anina.

- Și eu am luat una la Suceava... Și-acum trec pe lângă stadion. Era un meci cu Gloria Buzău, cu nea Nicu Rainea la centru. În minutul 89, la 0-0, au marcat gol gazdele, un atacant, și eu am ridicat steagul înainte să ajungă mingea la el. Nea Nicu a arătat centrul, eu am rămas cu steagul sus. El a avut încredere în mine și a anulat golul, dar ce bătaie a urmat... Ce bătaie am luat! Noroc că am avut steagul de m-am mai apărat.

- Nu te-a salvat nimeni?

- Și pe culoar până la vestiare ne-au tras-o... Ne-au scos cu mașina până la Pașcani. De acolo am luat un tren până la Focșani, apoi la Vaslui. Nea Nicu la Focșani, apoi la Galați. Pe la 1 noaptea a venit trenul. A, să vă zic una tare trăită când am ajuns la Pașcani, în gară. Un tip o bătea pe una. Eu cu nea Nicu să ne băgăm să salvăm femeia. A început o bătaie... Amândoi, el și femeia, s-au pus pe noi, să ne bată. Noi am vrut să-i împăcăm și ei ne-au bătut pe noi!

- A fost Nicu Rainea cel mai mare arbitru român?

- Indiscutabil. Apoi Igna e de mare, mare clasă. Igna avea o calitate mare și îl respect necondiționat. Când a fost șef la CCA le-a spus arbitrilor să arbitreze ca Porumboiu. Nu-i ajuta, nu-i dezavantaja! Un om de autoritate și îi port respect. A fost și om de mare onoare. Rainea, Igna și Crăciunescu. După rezultate ăsta e topul, da. Eu sunt oricum în primii cinci!

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU ADRIAN PORUMBOIU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Adrian Porumboiu continuă războiul cu Cristi Balaj: „Un tâlhar ca arbitru, executa comenzile CFR-ului! Era ușor de mânuit”

EXCLUSIV Ionuț Lupescu, acuzat că a ajutat Oțelul să câștige titlul: „Trebuie să spunem adevărul și murdăria! Luați meciurile și vedeți ce arbitri delega”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
ertyuiop
ertyuiop  •  25 Iunie 2020, 12:26

"Corpodean bun arbitru"?!!!!! Asta a fost hotul, hotilor!

scorillo07
scorillo07  •  25 Iunie 2020, 10:25

"eu am ridicat steagul înainte să ajungă mingea la el". N-aş vrea să greşesc dar, după câte îmi amintesc, în acea perioadă, când Rainea era încă în activitate, nu era regula cu off-side în momentul pasei, ci doar când jucătorul atingea mingea.

3101575123247794
Alice Popa  •  25 Iunie 2020, 10:15

De la bataia aia i se trag tampeniile pe care le varsa in zilele noastre?!?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează