FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ionuț Lupescu, acuzat că a ajutat Oțelul să câștige titlul: „Trebuie să spunem adevărul și murdăria! Luați meciurile și vedeți ce arbitri delega”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 20:30

Fostul patron al celor de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu a fost invitatul special al acestei săptămâni la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”. Porumboiu a făcut dezvăluiri în exclusivitate despre modul în care arbitri erau împotriva moldovenilor, dar în același timp îi lucrau și pe cei de la Timișoara și FCSB.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia, este difuzată în fiecare miercuri seară, de la ora 20:00, pe GSP.RO

Porumboiu povestește un episod neștiut din 2011, atunci când Oțelul a câștigat primul și singurul titlu de campioană din fotbalul românesc, dezvăluind legăturile pe care Ionuț Lupescu le avea cu arbitri.

- Arbitrii doar în cazul Vasluiului au greșit?
- Arbitri manevrați doar împotriva mea? Nu doar a mea. A mai fost și Timișoara în aceeași postură ca și mine. Echipe care concurau la primul loc, chiar și Steaua, FCSB au fost și ei... Nu a fost numai o parte. Au fost mai mulți factori care au fost implicați. Luați meciurile și vedeți cine arbitra pe CFR și cine arbitra la indirecte.

- Cine?
- Hațegan arbitra când erau meciurile astea. Cu sarcini, sarcini, sarcini. Ce-mi spuneți mie!

- Și mai cine?
- Păi, la meciul Astra - Vaslui, în minutul 93, la 1-0, ne detașam spre titlu. Galeria Oțelului, care jucase la Chiajna, s-a mutat la Ploiești, la meciul nostru și a stat în spatele porții. În repriza a doua, cu acordul observatorului Ligii, care după aia s-a dus angajat la Astra, s-a mutat iar.

"Băi Balaj, tu ai făcut niște nenorociri cu CFR-ul!"

- Cătălin Popa.
- Da, Popa. La Ligă nu făcea ăla de capul lui. Au dat cu pietricele în fraierul ăla de Kuciak și a scăpat mingea. Am luat gol în 90+4, 1-1. Până atunci faza banală de roșu la Temwanjera cu Goian. Roșu! Era Kovacs... Dar înainte de meci fusese acasă la Ionuț Lupescu. Lupescu era cu Oțelul, care era antrenată de Dorinel Munteanu. S-au petrecut lucrurile astea. Trebuie să spunem adevărul și murdăria care a existat.

- Dar...
- Nea Ovidiule! Timișoara avea o echipă foarte bună. Rapid la fel. Steaua. Însă așa s-a tras linia. Eu vorbesc de mine.

- Au mai fost și altele?
- Păi, conduceam la Brașov cu 1-0, ne-au egalat cu un ofsaid de 20 de metri. La centru era maestrul Balaj. Nu vedea?! Cum să vadă dacă era CFR-ul implicat în asta. N-am nicio îndoială că era omul CFR-ului. N-am nicio îndoială și voi demonstra treaba asta. Cu Balaj sunt în procese. Dar e la grupa mică.

- Sunteți în procese acum. 
- El m-a jignit! Cum își permite? Mi-a zis că ieșeam prin cimitir la Baia Mare de la un meci! Da, dar atunci cei de la Jiul veniseră la Vaslui cu 100.000 de lei să-mi dea bani. M-a făcut și butelie... Mă deranjează obrăznicia din el. Băi Balaj, tu ai făcut niște nenorociri cu CFR-ul și ele sunt demonstrate. De ce să uităm? S-au întâmplat lucruri la indirecte și îi ajutau! Sunt probe, atenție!

Lupescu l-a delegat la 22 de ani

Kovacs a apărut foarte abrupt în fotbalul românesc. Într-o perioadă extrem de tulbure pentru credibilitatea şi expunerea arbitrilor români pe plan internaţional, Ionuţ Lupescu a fost cel care a mers pe mâna lui Kovacs. În vara lui 2007, atunci când avea în atribuţiuni şi delegarea arbitrilor, „Kaiserul” l-a trimis pe Istvan la Supercupa României, Dinamo - Rapid. „Centralul” avea numai 22 de ani. „Delegarea m-a luat prin surprindere. Știu că în mare parte de acest meci ar putea depinde şi viitorul meu, însă mă voi descurca pentru că mă simt pregătit”, a spus Kovacs la momentul respectiv.

URMĂREȘTE AICI EMISIUNEA INTEGRALĂ CU ADRIAN PORUMBOIU

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Marian Iancu, replică din închisoare, după dezvăluirile lui Cristi Balaj: „E un pervers, s-a dat în primire că e un corupt! Ne vedem la tribunal”

Cornel Dinu a numit „singurii antrenori” pe care i-a avut Gigi Becali la FCSB: „El a fost cel mai inteligent și abil”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (19)
dansy
dansy  •  25 Iunie 2020, 17:19

Otelul a furat clar acel campionat cu ajutorul arbitrilor ,al lui Lupescu si al lui Mitica Dragomir.

ertyuiop
ertyuiop  •  25 Iunie 2020, 11:13

Dupa acea etapa 32, neputandu-se "detasa" Vasluiul printr-o victorie, clasamentul a fost , 1. Otelul 64 pct 2. Timisoara 63 pct 3. Vaslui 59 pct .....daca ar fi castigat, cu 2 etape inainte de final, Vaslui facea 61 puncte, halal detasare! Stiuletoiu abereaza penibil rau de tot! :)))))))

ertyuiop
ertyuiop  •  25 Iunie 2020, 11:07

Niste aberatii absolute spuse de ***, punem ghilimelele si prezentam situatia scriptica....."la meciul Astra - Vaslui, în minutul 93, la 1-0, ne detașam spre titlu. Galeria Oțelului, care jucase la Chiajna, s-a mutat la Ploiești, la meciul nostru și a stat în spatele porții. În repriza a doua, cu acordul observatorului Ligii, care după aia s-a dus angajat la Astra, s-a mutat iar." 1. galeria Otelului in mare culpa :))))) 2. la momentul acelui joc Astra - Vaslui, cu egalarea Astrei in min 94" clasamentul era urmatorul: Otelul 61 puncte, Timisoara 60 puncte, Vaslui 58 puncte......care era detasarea despre care abereaza *** in caz de victorie?!! :)))))) Din ce imi aduc aminte nu stiu daca in tot campionatul a fost vreodata pe locul 2 Vaslui!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează