FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Adrian Stoian, ca Mutu și ca Ilie! A intrat în categoria repatrieri eșuate și la vară își face bagajul

Adrian Stoian a semnat din postura de jucător liber de contract și câștigă 20.000 de euro lunar, printre cele mai mari salarii din campionat FOTO sportpictures.eu
Adrian Stoian a semnat din postura de jucător liber de contract și câștigă 20.000 de euro lunar, printre cele mai mari salarii din campionat FOTO sportpictures.eu

Articol de , , - Publicat vineri, 01 martie 2019 09:00

Adrian Stoian, mijlocașul achiziționat în iarna asta de FCSB, s-a înscris deja pe lista cu „repatriați” faimoși care au eșuat la întoarcerea acasă. A bifat 50 de minute într-o lună și jumătate și-și face bagajul pentru la vară.

Cât de lejer e campionatul românesc? Apar străini proveniți de la un nivel foarte jos și impresionează în Liga 1, așa cum e cazul lui Fortes, pentru care au negociat FCSB și Craiova cu Gaz Metan.

Oltenii au obținut până la urmă semnătura atacantului ajuns la Mediaș din liga a treia portugheză.

Exemplul lui Fortes sau cel al lui Gnohere, insuficient de bun pentru prima ligă belgiană, susține că liga din România e una simplă, în care până și anonimii se afirmă și par excelenți.

Cine contrazice teoria?

Intră cu Voluntari?

Adrian Stoian e cel mai recent nume de pe lista "celebrilor" care nu se adaptează, nu se impun într-o competiție a cărei imagine nu e grozavă. Mijlocașul a ajuns la FCSB în ianuarie.

Într-o lună și jumătate a bifat doar 50 de minute, în care prestația a fost slabă, așa că a fost retrogradat în afara lotului de 18, a privit la televizor meciurile echipei lui. "Poate va reapărea cu Voluntari, să vedem", calculează Becali.

El oricum nu era încântat de "afacerea Stoian", dar a fost atras de CV-ul impresionant al jucătorului cu 210 meciuri în primele două divizii din Italia.

Acum, lui Gigi îi pare rău că l-a adus. Și fotbalistul regretă revenirea în țară, mai ales că n-a putut să scape de la FCSB înainte ca "fereastra" de transferuri să se închidă, întrucât a bifat deja două cluburi în acest sezon și va trebui să aștepte până la vară ca să repare eroarea pe care a comis-o în iarnă.

Alte eșecuri: Popescu, Marica

Situația în care a ajuns Stoian e surprinzătoare, fiindcă el era convocat la națională din Italia, iar acum a devenit un spectator al partidelor pe care le dispută FCSB, clubul cu care se află sub contract, însă nu e un caz unic de neadaptare. Jucători cu cărți de vizită și mai tari decât cea a lui Adrian au revenit în România și s-au blocat, nici nu s-au mai apropiat de strălucirea din trecut.

Cazurile care au uimit

Gică Popescu

  • A semnat cu Dinamo în 2002 și s-a transformat, din căpitanul Barcelonei, într-un fundaș umilit de atacanți normali, care nici nu visaseră în trecut să se dueleze cu olteanul în meciuri oficiale. Mihai Guriță s-a distrat cu "Baciul" într-un meci Oțelul-Dinamo și a grăbit divorțul olteanului de "câini". Gică a plecat la Hannover, în prima ligă din Germania, unde a fost titular în majoritatea partidelor, deci mai era capabil să evolueze în fotbalul profesionist, nu "bătrânețea" îl împiedicase să se descurce și în Liga 1.

Ciprian Marica și Adrian Mutu

  • Primul a semnat cu FCSB la începutul lui 2016 și în același moment a mers "Briliantul" la Târgu Mureș. Foști coechipieri în națională, ei au făcut și un pariu public: "Să vedem care dintre noi va marca mai multe goluri!". Disputa s-a încheiat cu un scor egal, 0-0, niciunul n-a înscris măcar vreun gol! Mutu fusese dezamăgitor și la prima întoarcere în România, de la Ajaccio la Petrolul. A bifat numai 14 meciuri și 4 goluri la "lupii galbeni", de unde s-a dus în India.

Ilie Dumitrescu

  • Steaua credea că dă o lovitură, în 1998, cu repatrierea vedetei de la Mondialul din 1994. Ilie, crescut în Ghencea și golgeter al Diviziei A înainte să se transfere la Tottenham, a încercat să mai joace în România, dar și-a dat seama că nu mai era motivat nici de competiție, nici de salariul prea mic față de câștigurile din cariera lui. Revenise în vară la Steaua și în iarnă a anunțat că renunță să mai joace fotbal. Avea 29 de ani, doar cu un an mai în vârstă decât e Stoian acum.

Paul Codrea

  • Cu Sabău antrenor, Copos a investit în 2012 într-o echipă cu nume importante. Printre ele: Paul Codrea, 31 de ani în acel moment, 244 de prezențe în Serie A și în Serie B, 44 de meciuri în echipa națională. După 11 partide în care jocul lui a fost cu mult sub ceea ce se așteptau giuleștenii, Codrea s-a retras din fotbal.

Vezi și:

VIDEO Cristea, primul antrenament în tricoul FCSB » A fost atent supravegheat de Teja

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
albalbastru72
albalbastru72  •  01 Martie 2019, 13:28

Sa vedeti cum il face jiji pe Iulian Cristea pachet dupa prima gafa.

1562728990660817
Gorki Jivago  •  01 Martie 2019, 13:15

Orce om sau ziarist ***nu poate scrie un astfel de articol!!!cat a jucart stoian?50minite si celebrul ziarist da verdicte!!!eu credeam ca numai GEGEL este pe...ÄRATURA""dar vad ca o seama de ziaristi se lupta sa il intreaca!!!BRAVO LOR!DE *** *** ARE SPORTUL NEVOIE?????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

observator_federal
observator_federal  •  01 Martie 2019, 11:51

Stoian este un fotbalist realizat deja și, totodată, un tip cu personalitate... De văzut ce se va întâmpla în continuare... deși nu cred că el va accepta tratamentul jignitor la care sunt supuși fotbaliștii fcsbiști, decăzuți din drepturile elementare la stadiul de obiecte-investiții ale patronului și care trebuie să producă profitul scontat de cel care ”i-a cumpărat” ori, de nu, să suporte umilința comentariilor lui Gigi la ore de maximă audiență. Este regretabil că massmedia promovează intens (de ce?) în spațiul public un personaj atât de anormal și nociv precum Gigi, care a eșuat ”cu mult zgomot” nu doar în experimentul lui sportiv-financiar Fcsb cât mai ales în ambiția de a-și construi o imagine respectabilă - chiar una glorioasă, de om ”luminat” etc. - bazându-se doar pe averea lui... Bani are, dar ar fi avut nevoie și de mai multă minte și educație (asta nu se obține prin reeducare, iar lipsa studiilor nu o acoperă ”stagiul” la Academia Hagi...)

Vezi toate comentariile (9)
Comentează