FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Alexandru David, interviu nemilos pentru GSP: „M-am hotărât oficial să fac asta cu toți cei care atacă Dinamo!” » Nu-i iartă pe Marica și Gigi Becali: „Nu mai dorm noaptea de frica lui”

Alexandru David // FOTO: GSP
Alexandru David // FOTO: GSP

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2019 20:08

Președintele lui Dinamo, Alexandru David, 39 de ani, anunță că nu mai face nicio concesie și va răspunde fără menajamente oricui atacă clubul pe care îl conduce.

- Domnule David, cum ați trăit victoria cu Poli Iași, 3-0?
- Cu emoții! Era un nou început pentru noi și era foarte important, mai presus de scor, să se vadă cu adevărat că noul grup își dorește să joace bine și să dea totul pentru club. Având în vedere scorul, consider că a fost un prim pas excelent.

- Care a fost jucătorul dumneavoastră preferat în acest meci?
- Tot grupul!

- Un răspuns tipic oamenilor din fotbal.
- (râde) Chiar au jucat bine cu toții! Dar dacă vreți să nominalizez, mi-a plăcut Dan Nistor în mod special. Și surprize foarte plăcute au fost Popa și Klimavicius. Ultimul a fost extraordinar, având în vedere că a venit la Dinamo de foarte puțin timp. Trebuie să îl menționez și pe Montini, care devine deja o certitudine.

"Tot ce obținem e bonus"

- Există posibilitatea ca Gigi Becali să vi-l fure pe Montini acum, când acesta joacă tot mai bine?
- Nu încercați să faceți din cazul Gnohere un laitmotiv. Patronul FCSB a încercat de "n" ori să ne ia jucători și a reușit o singură dată. Și asta în niște condiții speciale. Gigi Becali are problemele lui, la echipa lui. Să se concentreze pe ele.

- Ce ar însemna pentru Dinamo calificarea în play-off chiar în acest sezon?
- O satisfacție imensă, evident! Dar chiar și nerealizarea acestui obiectiv n-ar fi o dramă, având în vedere că am stabilit ca drumul pe care am plecat acum să producă un maximum de rezultate sezonul viitor. Tot ce obținem acum este un bonus.

"Să se respecte istoria!"

- Ce credeți că au spus după victoria cu Iași gloriile dinamoviste care v-au contestat pe dumneavoastră și pe Mircea Rednic?
- Că m-au contestat pe mine, au avut tot dreptul fiindcă nu am avut rezultatele dorite nici măcar de mine, darămite de ei, care sunt cunoscători ai fenomenului și mult mai exigenți. Dar că l-au contestat pe Rednic cred că au înghițit puțin în sec.

- De ce?
- Mircea le-a demonstrat încă o dată că este purtător de baghetă și nu doar iluzionist, este chiar magician! Sunt sigur că finalul va găsi legendele dinamoviste aplaudând în picioare, la scenă deschisă, împlinirea unui vis.

- Ce părere aveți de scandalul dintre Rednic și Lucescu?
- Nu mă interesează. Știu doar din propria experiență, păstrând proporțiile și rămânând la nivelul meu mic, având în vedere oamenii despre care vorbim, că atunci când ataci trebuie să te aștepți să ți se răspundă. Din acest punct de vedere, ar trebui ca toată lumea să respecte adevărul istoric.

"Danciu să învețe de la Rednic!"

- Care este acesta?
- Primul care a dat cu piatra a fost Mircea Lucescu. În rest, nu am ce să comentez.

- Mai este în toi și un scandal mai mic, între Dănciulescu și Lupu.
- (râde) Sincer, nu știu ce să zic, nu cred că Lupu are ceva personal cu Dănciulescu. Cred că Danciu ar trebui să învețe din aceste atacuri inerente care vin din această lume. O spune unul "tăbăcit", chiar dacă nu fac parte din această lume. Câteodată, Danciu ar trebui să nu mai lase loc pentru asemenea atacuri. Să învețe de la Mircea Rednic că atunci când ești atacat cu pietre, trebuie să ripostezi. Când spun asta mă refer atât la clubul Dinamo, cât și la el personal.

- Cum este Dinamo din punct de vedere financiar? Urmează să luați și alte împrumuturi de la Rednic?
- Dacă va fi nevoie în viitor, cu siguranță că îl voi mai ruga pe Mircea să ne ajute. Sper să găsesc din nou deschiderea pe care am găsit-o la începutul acestui an.

"Pietrele aruncate se întorc"

- Ultima întrebare: Ați fost criticat de Ciprian Marica. Vă e frică de el?
- (râde zgomotos) Mi-e atât de frică de Marica de nu mai pot să dorm noaptea! Mai mult decât atât, chiar dacă nu sunt la nivelul lui, evident...

- Fotbalistic vă referiți?
- Nu știu la ce nivel s-a referit el când a spus asta, întrebați-l pe Marica! Cum spuneam, deși nu sunt la nivelul lui, am fost de acord să îi întind o mână de ajutor și să îi împrumutăm la Farul un jucător de mare perspectivă pentru a-l ajuta în realizarea obiectivelor.

- Despre ce jucător este vorba?
- Un jucător extrem de valoros. Veți afla în perioada următoare. Revenind la Marica...

- Vă rog.
- Ce trebuie să înțeleagă el de la nivelul lui înalt este că eu nu amestesc lucrurile și ar trebui ca și el, de pe culmile pe care se află, să realizeze că atunci când arunci cu pietre, acestea se vor întoarce garantat, mai ales când este vorba despre Dinamo. M-am hotărât în mod oficial să fiu aruncător de pietre către toți cei care de pe margine atacă Dinamo. Indiferent de la ce nivel fac acest lucru!

De unde a pornit conflictul cu Marica

În urmă cu două săptămâni, Ciprian Marica a criticat dur clubul din Ștefan cel Mare: "Dinamo și-a pierdut identitatea și spiritul. Jucătorii nu mai au aceeași atitudine de învingători. Azi nu mai regăsim nimic la Dinamo. E foarte greu când nu ai nimic în propria pepinieră și nu ai nici bani de transferuri".

David i-a replicat imediat: "M-am cam săturat de acești fini cunoscători ai fenomenului în teorie. S-a umplut paharul! Să pună și el în practică ceea ce știe. Deocamdată, nu prea îi iese la Farul!". Ciprian a continuat conflictul încercând să-l ironizeze pe oficialul "câinilor": "Nu am ce să-i răspund pentru că nu suntem la același nivel. Eu am vorbit despre ceva concret și el m-a atacat personal. A vorbit ca să vorbească". 

"Dănciulescu este un băiat inteligent și sunt convins că va trece peste acest mic incident cu Lupu. Important este să rețină doar aspectele pozitive"

"Nu a fost ușor să rupem atât de multe contracte, dar întotdeauna o abordare corectă în relația cu jucătorii conduce la un deznodământ prietenesc și civilizat"

"Faptul că a marcat și Daniel Popa și a avut o evoluție bună ne arată că avem în față un nou început"

"Sunt sigur că vom mai avea sincope pe parcurs, dar cred că drumul echipei de acum înainte va fi unul ascendent" Alexandru David, președinte Dinamo

200.000 €a împrumutat Dinamo de la Rednic, bani care i-au fost returnați antrenorului din drepturile TV

Vezi și: CALCULE: Dinamo visează la play-off! Ce trebuie să se întâmple în ultimele 4 runde pentru a urca în Top 6 + etapa viitoare se poate juca TOTUL

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
2036290743290484
Ion Marin  •  06 Februarie 2019, 11:44

Draga Davide, Vezi ca nu ai inteles fenomenul Dinamo.Daca mai traieste Generalul Diaconescu , te rog sa l cauti si sa inveti de la el ce a insemnat acel Dinamo care juca o semifinala de cupa campionilor europeni, si ce inseamna managementul sportiv.Daca nu, intraba l pe nea Cornel Dinu , ce facea Traian Ionescu in anii 60 ca Dinamo sa aiba o echipa puternica in duelul cu C.C.A-ul lui Ceausescu.Avea un centru de copii si juniori bine pus la punct , cu antrenori valorosi cu vocatie in cautatrea si descoperirea talentelor si cu cateva centre zonale , unde pregatea jucatorii care aveau in sange spiritul lui Dinamo.Pepiniera lui Dinamo de atunci , nu era condusa de un visator ca Raduta.E o mare PROSTIE SA VA CERTATI VOI DINAMOVISTII INTRE VOI, pe deoparte Rednic cu Lucescu , tu cu Marica , Danciu cu Lupu , samd in loc sa va asezati la masa sa strngeti radurile , voi de la club, suporteri , vanatorul TIRIAC , LUCESCU , ETC.sa FACETI ROST DE BANI SI SA SALVATI ECHIPA , CARE V A DAT UN NUME SI GLORIE.Meciul trecute doar un inceput greul continua si nu va va fi usor sa scapati de la retrogradare, nu mai visati frumos strangeti randurile toti , pentru ca valul retrogradarii e foarte aproape.NU VA IMBATATI CU APA RECE, veti vedea la Sepsi cat de buni sunteti.Ce se intampla acum , e datorita lipsei de a experienta a ta si a lui Negoita si DEZBINARII.Uniti va FRATILOR , pana nu e tarziu!

10210601915503182
Codin Gheorghe  •  06 Februarie 2019, 10:37

Ce-am inteles eu de la David? Ca si-a cumparat prastie si un sac de pietre. Urmariti in inerviu de cate ori repeta ''prastie''.

vladutz13
vladutz13  •  06 Februarie 2019, 08:39

Cui ii pasa ce spune personajul asta??

Vezi toate comentariile (27)
Comentează