FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV ALIANȚA ESTULUI » Gigi Becali fixează țintarul din play-off: FCSB contra amicilor lui! Planul pregătit în culisele luptei la titlu

Articol de , - Publicat joi, 14 februarie 2019 22:37

Gigi Becali a ajuns la concluzia că alianțele sunt decisive în lupta pentru titlu, de aceea vrea în play-off trei formații prietene: FC Botoșani, Astra și Poli Iași, cluburi pe care le-a finanțat în ultima vreme. De Sepsi și de Dinamo speră să scape, fiindcă ambele ar fi mai apropiate de CFR.

Sezonul regulat încă nu s-a încheiat, însă Becali și-a programat deja un play-off preferat: FCSB, CFR, CSU Craiova, FC Botoșani, Poli Iași și Astra. Aceasta ar fi configurația favorită a lui Gigi, cu cele două concurente imposibil de evitat, Clujul și Craiova, plus trei aliați de la care pretinde fidelitate, întrucât i-a sprijinit financiar. Cu sume mari achitate pentru transferuri, cu schimburi de jucători, chiar cu împrumuturi!

Care e planul exact?

→ Botoșani și-a "cimentat" imaginea de club-prieten cu FCSB. Moldovenii au remizat în tur cu steliștii, 2-2, dar au pierdut în general partidele cu echipa lui Becali, n-au creat probleme. Și au încasat un milion și jumătate de euro de la Gigi, din tranzacții de pe urma cărora a beneficiat mai mult formația lui Valeriu Iftime decât a lui Becali: un milion pe Moruțan plus 450.000 pentru Golofca, pe care Steaua l-a oferit apoi la schimb cu Mihai Roman, un veteran pe care nimeni n-ar mai fi plătit vreo sumă de transfer, în condiții normale.

Când a spus "e normal să nu ne vrea Gigi pe noi în play-off, că are șase puncte asigurate cu alții!", Dănciulescu la Botoșani s-a referit.

→ Astra i-a luat un titlu Stelei și a învins-o inclusiv în stagiunea curentă, doar că lucrurile s-au mai schimbat și patronul FCSB mizează pe noua relație. Gruparea din Giurgiu mai există acum în special datorită lui Becali, care a injectat milioane de euro când a cumpărat fotbaliști ai Astrei.

Ajutorul a trecut la un nivel nou: Gigi a început să-i împrumute pe giurgiuveni! Le-a dat 300.000 de euro, pe care urmează să-i recupereze el de la LPF, din suma cuvenită clubului de la Dunăre pentru drepturile TV. Și l-a dat înapoi pe Alibec pe datorie! Astra are de plătit un milion de euro în schimbul lui Denis, bani din care n-a achitat deocamdată nimic. Fosta campioană ar intra în play-off cu Gigi în calitate de creditor!

→ Poli Iași a intrat și ea în aria de influență a FCSB. Echipa din Copou l-a vândut pe Qaka la București cu 370.000 de euro și într-un timp scurt l-a primit înapoi pe mijlocașul albanez cu 200.000! Moldovenii au beneficiat de un cadou de 170.000 de euro de la Becali. Căruia nu i-au plătit nici cei 200.000 de euro, i l-au propus lui Gigi pe Andrei Cristea pentru stingerea debitului. Transferul nu s-a mai făcut, deoarece Mihai Teja a blocat achiziționarea lui Cristea, atacantul de 34 de ani a ajuns la Craiova. Afacerile Poli-FCSB au rămas și Gigi se bazează pe ele. 

"Noi nu o vrem pe Sepsi în play-off! Dinamo și-a făcut datoria când a câștigat la Sfântu Gheorghe. Nu o vrem pe Sepsi, că poate dă ordin Orban! Ar fi ei între ei în play-off. Vreau Botoșani, Iași, Astra în play-off! Numai Sepsi să nu fie! Că vine ordin de la Orban: «Voi sunteți frați unguri!»" Gigi Becali, patron FCSB

"Becali n-ar vrea să ne calificăm noi în play-off, că e greu cu «Doar Dinamo București»! Cu noi nu are asigurate 6 puncte cum are cu alții!"Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo

Îi e frică de "frații unguri"

Becali e fericit că Dinamo a învins-o pe Sepsi și formația din Covasna a coborât pe locul al șaselea, la limita dintre play-off și play-out. Ce are contra echipei din Sfântu Gheorghe? Sepsi a bătut-o pe FCSB cu 4-2 spre finalul lui 2018 și e finanțată inclusiv cu bani de la guvernul maghiar, un motiv pentru care Gigi a creat un scenariu propriu: Sepsi și CFR vor colabora în play-off, întrucât sunt "frați unguri" comandați de premierul Ungariei, Viktor Orban. 

Nu mai e încântat nici de Viitorul

Gigi n-a trecut Viitorul pe lista cluburilor prietene, deși a investit mult în fotbaliști pe care i-a luat de la Ovidiu. 5 milioane de euro a dat doar pe Nedelcu și pe Florinel Coman! Dobrogenii n-au ținut cont de parteneriatul din mercato, ei au înclinat balanța către CFR! În sezonul trecut, au pierdut ambele dispute cu Clujul și au încurcat-o pe FCSB, 2-2 la Ovidiu, un rezultat din cauza căruia a devenit campioană formația lui Dan Petrescu. Ca să se împrietenească mai bine cu Viitorul, Gigi a mai încercat o afacere în iarna asta, a negociat pentru mijlocașul Ionuț Vână. Hagi a cerut 1,5 milioane de euro pentru mijlocașul ofensiv și tranzacția s-a blocat deocamdată. 

E acționar, e în pericol

Acționarul principal de la FCSB era Vasile Geambazi în sezonul trecut, un nepot pe care Becali îl folosea drept paravan, de fapt tot Gigi controla clubul. El inventase personajul Vasi și susținea că se consultau, luau deciziile împreună.

Situația s-a schimbat, Becali a anunțat recent că a preluat acțiunile de la rudele lui, a devenit oficial patron. Ceea ce nu e tocmai convenabil, fiindcă el se apăra de câte ori era amenințat de rivali cu plângeri la comisii: "Nu sunt oficial al FCSB, sunt doar un suporter, principalul suporter!". De acum înainte va fi expus, va putea fi judecat când o să fie pârât de adversarii din campionat. 

Cum arată lupta pentru ultimele trei locuri de play-off

  • 4. Astra 35p
  • 5. Viitorul 34p
  • 6. Sepsi 33p
  • 7. FC Botoșani 32p
  • 8. Poli Iași 31p
  • 9. Hermannstadt 29p
  • 10. Gaz Metan 29p
  • 11. Dinamo 28p

Dinamo e sperietoarea

Dintre toate adversarele posibile în play-off, de Dinamo vrea Gigi cel mai mult să scape. Și nu e vorba numai despre rivalitatea istorică Dinamo-Steaua, există argumente concrete pentru ca FCSB să se roage să nu se califice "câinii" în turneul pentru titlu. Ei joacă diferit derby-urile față de restul partidelor din campionat.

Nu e vorba despre dezinteres contra altor adversari, doar că atmosfera din duelurile cu rivala tradițională îi face pe roș-albi să evolueze mult mai bine decât de obicei. În acest sezon au remizat de două ori cu FCSB, 3-3 și 1-1, și au pierdut clar cu liderul CFR, 1-3 și 0-3. Diferența din clasament dintre Cluj și Steaua e de trei puncte, deci scorurile din duelurile cu Dinamo au stabilit liderul! 

"Frații unguri" s-au bătut la Sfântu Gheorghe

Suspiciunea lui Becali legată de prietenia Sepsi-CFR a fost infirmată de duelul direct. Clujul a câștigat la Sfântu Gheorghe, însă a fost un meci dintre cele mai tensionate, pe care oaspeții l-au câștigat cu noroc și cu ajutorul arbitrilor, potrivit lui Eugen Neagoe. Antrenorul covăsnenilor și acum își mai amintește de duelurile cu CFR: "Am primit o brigadă cu Chivulete și cu Avram la două meciuri consecutive cu CFR! I-am și zis lui Chivulete: "Alți arbitri nu mai au, mă, de mi te trimit mereu pe tine când joc cu ăștia?". Le-a dat penalty la un fault al lui Vașvari, fără să vadă că faultase Djokovici înainte!". 

Gigi e pățit

FCSB a devenit preocupată de alianțele din play-off pentru că a plătit în sezoanele trecute, n-a câștigat niciun titlu de când există sistemul acesta de desfășurare a campionatului. Întotdeauna a existat o rivală care a găsit prieteni în turneul decisiv.

Viitorul a devenit campioană după ce a învins-o cu 1-0 pe Craiova într-un meci în care oltenii au folosit echipa a doua completată cu niște copii.

Astra a luat trofeul cu victorii contra lui Dinamo, care a încurcat-o pe FCSB.

Iar Clujul a beneficiat de arbitrajul Viitorului, formația care a încurcat-o doar pe Steaua. "Vreau să avem șapte sau opt puncte peste locul al doilea la intrarea în play-off, că acolo Steaua are dușmani", ceruse Becali înaintea sezonului. Acum nu mai e posibil, din moment ce lider e CFR, cu 3 puncte avans, și mai sunt doar 3 etape de disputat.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (97)
forza_csms
forza_csms  •  15 Februarie 2019, 14:59
Postat de Calin Francu pe 15 Februarie 2019, 08:24

Bai *** cum puteti emite asemenea timpenii. Mare prost ala ce a scris asemenea articol sau poate a facut-o intentionat deoarece se apropie play -offul si trebuie ambitionate echipele contra fcsb-ului sa nu cumva sa ia campionatul. Vorbeste de Astra care ii ia un campionat lui Becali ba mai mult il bate mai tot timpul . Vorbeste de Botosani care anul asta i-a incurcat de doua ori inclusiv acasa la acel 2-2 . Si cel mai grav e ca baga in aceasta ecuatie Iasul care acu citeva luni ia suflat titlui din mina lui Becali . Plus ce a urmat Cristea pleaca la Craiova . Statu capra cu Dinamo etc. etc. Iasul prin traditie e echipa lui Dinamo cum sa ajute Steaua vreodata. Numai un *** poate gindi astfel de manevre. Steaua nu are aliati daca ii avea lua trei ani la rind campionatul. Mai mult toti am vazut cum ceilalti fac aliante impotriva ei cum a fost cazul astrei cu dinamo . Viitorul cu cfr. si craiova . Cfr cu viiforul etc.etc . Reciprocitati sau noncombat ca pe vremea cooperativei. Ca sa bagi steaua in astfel de combinatii dupa tot ce sa intimplat in anii trecuti inseamna ca esti dus cu capul sau rau intentionat o faci din interes cum se fac la noi toate lucrurile . Oriunde te duci numai gunoaie si oameni fara caracter care vor raul alruia fara a gindi consecintele si de multe ori doar asa din invidie si rautate.

mai ***, a cui echipa e Iasul? A lui Dinamo? Dar cat a fost in tur scorul la Iasi, cand a fost demis Bratu? Dar anul trecut, cand i-am batut in Copou? N-a mai castgat demult Dinamo in Copou. *** ***.... Iasul nu e echipa nimanui. Iar GSP e o ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

neica_nimeni
neica_nimeni  •  15 Februarie 2019, 13:09
Postat de sa_radem_de_fc_fcsb pe 15 Februarie 2019, 09:00

I-or fi hipnotizat ăștia la vreun meci de văd STEAUA unde scrie FCSB? Neaahh, nu îl ducea pe Gigi capul până acolo.. Apoi ar fi zis ceva cu necuratul, vrăji etc și nu ar fi aprobat mișcarea.. Deci, ce-i cu oamenii ăștia? De 3 ani de zile se știe că FC FCSB nu mai e Steaua Bucuresti, că au fost impostori, s-au dat drept Steaua, fără acte și fără a avea acest drept - dovedit în instanță, nu vorbe, ca Gigi - dar totuși oamenii ăștia continuă să spună STEAUA. O fi vreun complex de inferioritate.. ăștia caută să își asocieze numele/persoana cu ceva aparent faimos și cu bani.. e posibil.. Sau, pur și simplu, sunt proști ca noaptea, sindrom Dunning Kruger, cred că știu ei mai bine.. Ciudată specie oricum.. FC FCSB, FîCîSîBî-iști, Gigi, Meme.. DOAMNE FEREȘTE!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mosvasile
mosvasile  •  15 Februarie 2019, 10:53

I-aauzi!Da'de Viitoru"n-a zis nimic?Hai,nu zau,pe Viitoru'chiar nu-i vrea?Da' nici Craiova nu-i de lepadat,daca va lua masurile"specifice"-marca inregistrata-cu croatul ala,Koljici,care omu'nestiind "traditia",le-a stricat regia in meciul de la Craiova!

Vezi toate comentariile (97)
Comentează