FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO-FCSB, DUMINICĂ, 20:45, DIGI1, TELEKOM1, LOOK, GSP.RO

EXCLUSIV Arbitrul de la Derby îl va egala pe Nicolae Rainea, dar Dinamo și FCSB sunt îngrijorate: a distrus două meciuri din trei!

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2018 09:00

Marius Avram a fost delegat de CCA, duminică seară, la Derby de România, bifând astfel al patrulea Dinamo-Steaua din carieră, egalând numărul de Derby-uri arbitrate de legendarul Nicolae Rainea.

Arena Națională din București e gata să găzduiască un nou meci de gală între cele mai importante echipe din România. Dinamo - Steaua își desfășoară, duminică seară, cel de-al 172-lea episod din toate competițiile, iar pentru acest meci Comisia Centrală a decis să trimită la centru un arbitru din Capitală! Marius Avram a fost alesul grecului Kyros Vassaras.

În vârstă de 39 de ani, Avram a promovat în Liga 1 în 2007 și face parte din lista arbitrilor care reprezintă România pe lista UEFA din 2010. A debutat în L1 în urmă cu 12 ani, la Farul - Jiul Petroșani, 0-0, iar de atunci a strâns 192 de meciuri pe prima scenă din România. În actualul sezon a fost delegat de către CCA la 11 meciuri, iar în cadrul acestor partide a comis șase greșeli, fiind pe locul 3 în topul arbitrilor cu probleme în ediția în curs, după Istvan Kovacs (8 greșeli) și Adrian Comănescu (7 greșeli).

82% vs 83% invincibilitate

În actualul sezon, arbitrul bucureștean a mai arbitrat-o pe Dinamo de două ori, în victoria cu FC Voluntari, 3-1, și înfrângerea la scor, 4-0, cu Viitorul. Tot de două ori a fluierat-o și pe FCSB, doar că steliștii n-au pierdut niciun joc: 2-1 cu Juventus București și 3-0 cu FC Botoșani, ambele meciuri s-au jucat în deplasare.

Avram a mai condus-o până acum pe Dinamo în 22 de jocuri, "câinii" având un palmares pozitiv: 9 victorii, 9 remize și 4 înfrângeri, ceea ce înseamnă un procent de invincibilitate de 82 la sută! În schimb, steliștii l-au întâlnit pe Avram de mai multe ori, în 28 de partide. Palmaresul este mult mai bun cu el "central", 18 victorii, 5 remize și tot atâtea înfrângeri, adică un procent de invincibilitate de 83 la sută.
Odată cu această delegare primită din partea Comisiei, Marius Aram bifează și o bornă importantă în istoria arbitrajului în Derby de România, egalându-l la numărul de partide pe legendarul Nicolae Rainea, dar și pe Gheorghe Limona. 

75 de arbitriau condus până acum măcar o întâlnire dintre Steaua și Dinamo, fie că vorbim de meciuri în Liga 1, în Cupa României, Supercupă sau în Cupa Ligii

13 cavaleriai fluierului din străinătate au fost aleși de CCA să arbitreze în trecut cel mai important duel din istoria fotbalului românesc: 4 din Italia, doi din Franța și câte unul din Portugalia, Elveția, Slovacia, Austria, Iugoslavia, Turcia și Spania

Din trei Derby-uri, pe două le-a distrus!

Marius Avram n-a mai prins un Derby de România de aproape 7 ani! Ultima dată a avut trei meciuri între Dinamo și Steaua în sezonul 2010-2011, dar din trei partide în două a avut o prestație dezamăgitoare. În octombrie 2010 a luat 5 în Gazetă după un meci în care a comis o sumedenie de greșeli: nu l-a eliminat pe N'Doye în minutul 7, nu a dat un penalty clar pentru Dinamo în minutul 21 și nu a dat o lovitură de la 11 metri pentru Steaua în minutul 48. În același sezon, Avram a primit și finala Cupei României, de la Brașov, unde a distrus meciul, fiind notat cu 3 în ziar. A refuzat un penalty clar Stelei în minutul 4, nu l-a eliminat pe dinamovistul Moți în minutul 16 și nu a dictat 11 metri pentru "câini" în minutul 95! 

Sezonul Competiția Data Meciul scor Nota GSP

  • 2010-2011 Liga 1 17 octombrie 2010 Dinamo - Steaua 2-1 5
  • 2010-2011 Liga 1 25 aprilie 2011 Steaua - Dinamo 0-1 7
  • 2010-2011 Cupa Rom. 25 mai 2011 Dinamo - Steaua 1-2 3

Arbitrii cu cele mai multe Dinamo-Steaua în carieră

Loc / Arbitru / Nr. meciuri

1-3. Alexandru Tudor 9
Cristian Balaj 9
Aurel Bentu 9
4. Adrian Porumboiu 8
5-6. Ion Crăciunescu 6
Marian Salomir 6

PARIURI

FCSB e favorita bookmakerilor

Casele de pariuri au afișat deja cotele pentru meciul de duminică seară. Steliștii sunt favoriți, cota 2,10, în timp de dinamoviștii au primit cota 3,90 pentru un succes în Derby. Fiind unul dintre cele mai importante meciuri din L1, bookmakerii au dat cote individuale pentru jucători. Surprinzător, Dennis Man e favorit să înscrie primul gol, 7,50, urmat de Florinel Coman, Florin Tănase și Budescu. Nemec e primul "câine" favorit să puncteze, tot cota 7,50. 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  16 Februarie 2018, 15:31

Si-acum suspina Marius Avram dupa sampania aia buna de la nunta. Of, nu mai vine Borcea (cu sau fara spartani) sa-i improspateze stocul...

zorrozabal
zorrozabal  •  16 Februarie 2018, 15:25

Marius Avram nu i-a dat niciodata vreun cartonas galben fcsb-ului!Ca sa "compenseze", le-a dat penalty-uri si cand au cerut si cand n-au cerut!

atentu
atentu  •  16 Februarie 2018, 14:54

Numai dacă te uiţi peste numele arbitrilor de altădată : Ioan Igna, Otto Anderco, Mircea Neşu, Nicolae Rainea, Gheorghe Limona, Mircea Salomir, etc., oameni care au jucat realmente fotbal şi au muşcat din iarbă îţi dai seama de diferenţa uriaşă de valoare faţă de agaricii din ziua de astăzi, făcuţi arbitri la apelul bocancilor, fără habar de fenomenul fotbalistic.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează