FOTBAL  »  Superliga  »  OFERTE

EXCLUSIV Bătaie pe Il Luce » FCSB, Dinamo și Rapid trag de Lucescu! Ce îi propun granzii bucureșteni

Articol de , - Publicat joi, 31 octombrie 2019 09:00

Mircea Lucescu, 74 de ani, e șomer de 8 luni și e ademenit de toți granzii bucureșteni. Gigi Becali îi oferă orice post tehnic în organigrama FCSB, primarul Tudorache îl vrea neapărat conducător la Rapid, suporterii lui Dinamo îl imploră să preia clubul de la Negoiță.

Anunțul lui Negoiță, „îi cedez oricui pachetul majoritar de acțiuni în schimbul unui leu”, i-a agitat pe fanii „câinilor”, care au transmis apeluri către Ion Țiriac și către Mircea Lucescu. „Domnule Lucescu, întoarceți-vă acasă!” a fost mesajul pentru antrenorul în vârstă de 74 de ani. Mircea a avut o reacție prin care le-a încurajat speranțele roș-albilor: „Negoiță chiar dă clubul pentru un leu? Multă lume ar fi interesată, în condițiile astea. Și eu aș fi interesat, vom vedea ce se va întâmpla”.

„Vino orice vrei tu!”

Comentariul încurajator al lui Lucescu trebuie pus într-un context: el a avut o atitudine asemănătoare în ultimele luni și față de rivalele FCSB și Rapid! Primarul Tudorache insistă de mai mult de un an să-l atragă oficial în club. Mircea e prezent pe stadion la majoritatea partidelor pe care le dispută vișiniii, însă nu a preluat, măcar deocamdată, vreun post în conducere.

Tudorache i-a oferit funcția de antrenor, ca înlocuitor al lui Daniel Pancu, apoi pe aceea de manager sportiv. Antrenorul-veteran a rămas în contact cu noii giuleșteni, nu a refuzat colaborarea.

A procedat la fel în discuțiile pe care le-a avut de curând cu Becali. Gigi l-a convins pe Lucescu să intre în vestiarul FCSB înaintea și în pauza meciului cu Mlada Boleslav, din preliminariile Europa League. Tehnicianul a încercat să-i motiveze pe roș-albaștri să câștige partida cu cehii, încheiată până la urmă egal, 0-0.

E fanul familiei

A fost surprinzător comportamentul lui Mircea, dat fiind faptul că fecesebiștii pretind că se trag din steliștii adevărați, deci ar fi urmașii adversarilor tradiționali ai familiei Lucescu. Nu e singurul element surprinzător din relația Gigi-Mircea. Patronul FCSB și fostul antrenor de la Șahtior au purtat discuții în amănunt despre o posibilă colaborare.

Becali i-a oferit, la fel ca primarul-șef al Rapidului, Tudorache, oricare poziție din conducerea clubului. „Mă gândesc să vin alături de tine ca acționar”, i-a răspuns Mircea, fără să clarifice dacă era vorba despre o negociere în care căuta doar să refuze politicos propunerea lui Gigi ori chiar era interesat să ajungă coproprietar al FCSB. Finanțatorul roș-albaștrilor îi apreciază și pe Mircea, și pe Răzvan și a ținut să-i complimenteze în public ori de câte ori a vorbit despre ei.

„Sună interesant ce spune Negoiţă şi trebuie văzut dacă este adevărat că datoriile sunt de doar 500.000 de euro. Eu auzisem că toate datoriile ajung undeva pe la zece milioane de euro!”
Mircea Lucescu, în Fanatik

„S-ar uita la meciuri ca la teatru”

Mihai Stoica e convins că atragerea unui antrenor așa cum e Lucescu i-ar schimba obiceiurile lui Becali. „Dacă Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu sau Cosmin Olăroiu ar accepta să vină, Gigi s-ar da la o parte. Un astfel de antrenor s-ar impune, pur și simplu, prin numele care constituie o garanție. Să aibă Gigi convingerea că vine Mircea Lucescu și o să-l vedeți pe patron că va apărea la meciuri ca la spectacole! Becali vrea să colaboreze doar cu antrenori români, și cine din fotbalul românesc mai are nume atât de puternic ca acelea pe care vi le-am zis?”, a comentat MM la DigiSport. 

Devine interesant și pentru FRF?

FCSB, Dinamo și Rapid s-ar putea trezi în curând cu un concurent în cursa pentru angajarea lui Mircea Lucescu: Federația. Contra încă mai are, matematic, șanse de calificare la Euro 2020, însă va rata obiectivul în cazul în care n-o să câștige meciul cu Suedia, de pe 15 noiembrie. România ar mai avea speranța să obțină un bilet de Euro în urma barajului din Liga Națiunilor. Partidele din baraj vor avea loc la începutul anului viitor, iar Contra mai are contract doar până la 31 decembrie 2019. "De Federație depinde dacă aș rămâne eu și pentru baraj sau va veni un alt selecționer", a admis Cosmin. Mircea Lucescu, liber de contract, ar fi o soluție pentru FRF. Numele lui ar reaprinde speranțele suporterilor după preliminariile ratate.

Citește și:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV Marius Șumudică, declarații incendiare: „MM Stoica chiar își dorea să lucreze cu mine” + „FCSB tot Steaua e!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (12)
deusdat
deusdat  •  31 Octombrie 2019, 19:33

Moș Luce e cu un picior în groapă și voi vreți să-l puneți la muncă? De *** ați auzit?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

deusdat
deusdat  •  31 Octombrie 2019, 19:31
Postat de aress123 pe 31 Octombrie 2019, 10:23

Baga mare, norma de postac talpanist nu se face asa de usor. talpanica are standarde inalte.

Toată lumea știe că FCSB nu e Steaua, discuțiile nu mai au rost. Ziceți mersi că ați scăpat de rușinea de a fi țesekale ceaușiste.

urdea2020
urdea2020  •  31 Octombrie 2019, 10:31

Sunteti...M-am emotionat din cauza dintelui tau lipsa, poznasule!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează