FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Borcea rememorează perioada de glorie de la Dinamo: "Le-am zis ultrașilor să se dezbrace și să urle ca spartanii" » Surpriză: ce actor ar desemna să-i joace rolul vieții

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat miercuri, 17 octombrie 2018 13:21

În interviul de amploare acordat Gazetei Sporturilor, fostul acționar dinamovist Cristi Borcea a dezvăluit cum s-a născut o sintagmă celebră a fanilor dinamoviști, nominalizând și actorul care ar vrea să-i interpreteze viața într-un film. 

 -Domnule Borcea, cu ce vedetă ați face schimb de viață?
- Eu sunt cu filmele și cu personajele istorice. Poate că mi-ar plăcea să fac schimb pentru o zi cu un actor de Oscar.

- Dacă ați alege un actor care să joace rolul vieții dumneavoastră, care ar fi acela?
- Ștefan Bănică. Tot e el dinamovist.

- Care este filmul preferat?
- "Gladiatorul" cu Russell Crowe. Ți-am zis că-mi plac personajele istorice.

- De aceea i-ați îmbrăcat pe campionii din 2007 în spartani?
- Era filmul la modă, ăla, "300", iar Bogdan Rațiu, Dumnezeu să-l ierte!, un mare dinamovist, era șeful securității de la club, a venit cu ideea asta, cu spartanii din film, cu strigătul ăla "Augh, augh, augh". La derby-ul cu Steaua, la 4-2 de Paști. Ieșise Mihai Stoica la televizor și zisese că nu ne dă mai mult de 600 de bilete. Atunci am dat dispoziție să se ia 2.000 de bilete, în diverse zone ale stadionului din Ghencea. "Dacă aveți probleme, vă dezbrăcați la pielea goală și urlați ca ăia, ca spartanii!", le-am zis ultraşilor. Am plecat de acasă cu această strigare, care a devenit celebră cu acea victorie. Şi-acum îmi sună în timpane strigătul... Hai că mă ia nostalgia! 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
1742401565799276
Gaby A Gator  •  17 Octombrie 2018, 19:57

Ucv nu mai maltrata limba romana! Ai frustrari de taran.gigist! Ne -am saturat ca toti sfert-doctii ca tine sa dea lectii penibile de moralitate! Ja, la furat oltean cu miros de brânză de burduf! Nu reprezinti nimic!

radumatei
radumatei  •  17 Octombrie 2018, 18:14

Ma bucur sa aflu ca regretatul Bogdan Ratiu (zis si Tzampafoi) nu a fost uitat, iar contributia lui la dezvoltarea fenomenului ultra-fotbalistic in Romania este apreciata. O fi fost cool la vremea aia sa strigam augh-augh, dar acum, privind inapoi, imi dau seama ca eram ridicoli.

ucv1948
ucv1948  •  17 Octombrie 2018, 15:53

Ce legatura aveti , penibililor , cu spartanii ??? Ce istorie stiti voi ? Ce cultura pot avea urmasii militienilor ? De unde pana unde apropierea dintre militieni si spartani ??! ... :)))) .... Sau poate ne spune Borcea , ca a scris carti , acum e " filosof "

Vezi toate comentariile (4)
Comentează