FOTBAL  »  Superliga  »  CONDAMNARE

EXCLUSIV Cât va sta, de fapt, Cristi Borcea la pușcărie » Un avocat explică totul pentru GSP: „Depinde dacă va fi judecat după vechiul sau noul cod penal”

Articol de - Publicat vineri, 08 februarie 2019 10:39

Gazeta Sporturilor a contactat un avocat pentru a înțelege mai bine ce riscă Cristi Borcea (49 de ani) după condamnarea de 5 ani în Dosarul Retrocedărilor.

Avocatul susține că fostul finanțator dinamovist nu e recidivist și, conform legii, va executa între un an și jumătate și doi ani și 9 luni, pentru că depinde dacă va fi judecat pe noul cod penal sau pe cel vechi. Borcea urmează să facă acum contestație la executare la Tribunal.

„În cazul lui Borcea nu e recidivă, ci concurs de fapte. Amândouă condamnările, din Dosarul Transferurilor și din Dosarul Retrocedărilor, fiind comise înainte de prima condamnare. Deci, fiind vorba de concurs de fapte, e și vorba de concurs de executare și pedepsele se contopesc.

DUPĂ NOUL COD: minimum un an și jumătate

Dacă se judecă pe noul cod penal, ca în Dosarul Transferurilor, rămâne sporul de pedeapsă de 3 ani și 4 luni din Dosarul Transferurilor, la care se adaugă această nouă condamnare de 5 ani. Rezultă o pedeapsă de 8 ani și 4 luni, el putând să fie eliberat condiționat după ce execută cel puțin două treimi din această contopire din care se scad în prealabil cei 4 ani deja executați. Rămâne astfel o pedeaspă de minimum un an și jumătate.

după vechiul cod: minimum 2 ani și 9 luni

Dacă s-ar judeca pe vechiul cod penal, ar ajunge la o pedeapsă contopită de 10 ani și jumătate. Pe vechiul cod penal dacă se judecă, Borcea ar putea primi un spor de pedeapsă de 5 ani și 4 luni, iar adăugând sporul de 5 ani va ajunge la 10 ani și 4 luni, adică 2 ani și 9 luni de închisoare. Tot ce e peste 10 ani trebuie să execute trei pătrimi din pedeapsă sau nu mai puțin de două treimi, adică ar putea sta la închisoare 2 ani și 9 luni. Acum depinde cum apreciază judecătorul”, a declarat un avocat pentru GSP.ro.

  • Cristi Borcea a fost condamnat în martie 2014 la 6 ani și 4 luni de închisoare fiind găsit vinovat în Dosarul Transferurilor. Acesta a executat mai bine de 4 ani, fiind eliberat pe 2 iulie 2018.

114.000.000 €
este prejudiciul total calculat de DNA în Dosarul Retrocedărilor, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro - prejudiciu în dauna municipiului Constanţa

Citește și:

Borcea va rămâne fără 5% din avere » Cât i-a confiscat instanța după condamnarea în Dosarul Retrocedărilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
2314142508820720
Florian State  •  13 Februarie 2019, 17:02

bun a furat si prejudiciul nu se recupereaza??????

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  09 Februarie 2019, 08:20

ma fratilor, ori astia vorbesc sa se afle in treaba ori justitia noastra e de ras! cum ma "nu este recidivist!"?? adica a iesit acu` un an de la mititica unde a fost ce? gardian? este recidivist cu R mare! afara de asta, acu` ceva vreme nu se calcula prostia asta cu contopirea! adica iesei mai devreme si aveai coada 2 ani, daca o comiteai din nou iti punea si coada!astia calculeaza sa ii mai dea ceva de parca l-ar premia! cum sa se contopeasca pedepsele, cand nu au nici o legatura una cu alta,ba mai mult, sentinta celei de-a doua pedepse e la ceva vreme dupa ce el a ispasit deja prima??inteleg sa fie favorabila cand este judecat pentru mai multe infractiuni o data, dar daca tu toata viata tot iei pedepse ca furi nu mai faci puscarie ca ai facut prima data?? lumea calculeaza ca a facut 4 ani si daca ii da 6, mai ramane cu 2! ar trebui sa calculeze ca are coada 2 ani si daca ii mai da 6 o sa faca 8!

mosvasile
mosvasile  •  08 Februarie 2019, 19:13

Mi-amintesc o "faza"de la un meci jucat la Brasov de echipa lui Becali cu echipa lui Ioan Neculaie, in care Becali si-a pus bodiguarzii sa-l dea afara pe Iacov asta- care se autoinvitase si el pe aproape!Neculaie incerca sa faca pace, dar Becali nu se lasa si insista sa plece ala!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează