Comentarii (43)

Ilie Golombioschi  •  24 Aprilie 2019, 20:41

Sunt pentru introducerea sistemului VAR ,sistemul de achizitie a acestuia cred ca poate fi rezolvat prin suplimentarea baremului de arbitraj la liga 1 cu o suma adecvata ce ulterior sa fie alocata, eventual in transe pentru achizitia VAR,pregatire arbitri tehnologie. Oricum rapid, imediat, trebuie si se poate introduce expermental,cu costuri minimale, un sistem VAR simplificat care sa se foloseasca de transmisia normala a meciului, de un arbitru de calitate acasa la el, si de o conexiune telefonica de calitate a acestuia cu arbitru central.Arbitrajul poate beneficia insa in viziunea mea de inca multe reforme fara tehnologie suplimentara si costuri aferente. Acum nu e spatiu si timp pentru expunerea acestora dar in cazul unei solicitari serioase pot sa le prezint public desi am mai facut asta si in alte situatii.

turbozero  •  24 Aprilie 2019, 16:07

parca 1,3 milioane iau noile promovate din drepturi tv iar restul iau mai mult!.. cum adica 60.000 pentru fiecare club e mult?!!! ma mira ca nu vor sa plateasca cluburile mici care oricum nu au influenta la arbitri si sunt executate (exceptie hermanbula care si-a tras doctor veterinar presedinte)

whiteredarad  •  24 Aprilie 2019, 15:17

Referitor la costuri 1. Arbitrul de rezerva si observatorul de arbitri vor trece la televizor, tusierul arata schimbarile, cum era inainte. Asta nu costa...nimica. 2 Sint necesare minim 9 camere : 1 central, 2,la 35-40 m de porti, 2 pe 16 m, 2 pe linia de corner, 2 in spatele portii. Dinte astea 9 , cam 4 camere ( in spatele portii si pe 16 m pot fi...fixe, fara camerman)..deci nu costa nimic in plus. Referitor la modalitate, cel mai simplu este ca arbitrul sa poata revedea el, la solicitarea celor de la supravegrere, la marginea terenului, reluarile,..ca in Italia. Constatari : toti ar vrea VAR , dar multi nu ar da bani, nu este ...cuser ! E logic ca Dinamo sa nu vrea VAR, ar pierde mult, ca ei sint favoritii fluierasilor !. In fapt nici FRF, nici LPF si nici unele echipe nu vor sa piarda influenta arbitrilor, avuta pina acum

montgomerry  •  24 Aprilie 2019, 14:48

Cum să vrea VAR, când ei trăiesc numai din drepturile TV? Cu excepția Stelei care îl are pe cioban și a CFR-ului, care au bani și de transferuri, celelalte sunt pământ de flori.

dinamo100  •  24 Aprilie 2019, 14:45

Oamenii vor VAR ca sa nu se mai certe. As observa totusi ca romanii se cearta pe orice, fair-play-ul si bunul simt fiind notiuni straine. Uitati-va in Liga I cum reactioneaza jucatorii si antrenorii la o multime de faze banale, care nu necesita VAR. Jucatorii nu se concentreaza pe joc, ci mai mult pe fortarea regulilor. Concluzie: VAR nu poate rezolva toate problemele, mai e nevoie si de ceva educatie.

lobbyone  •  24 Aprilie 2019, 14:38

Meh,Balanescu sa nu uite cum Dinamo a fost furata in campionatul cu Andone de aproape 18 puncte in sezonul regulat.8 etape consecutive de masacru.

Petre Radulescu  •  24 Aprilie 2019, 13:47

Nicio surpriză. că atât craiOlguta, cât si mimamo nu-și doresc implementarea sistemului VAR. Normal din moment ce cele două au beneficiat de cele mai grave erori de arbitraj în favoarea lor.

fabius_2014  •  24 Aprilie 2019, 13:22

VARul este, fara discutie, necesar, dar nu e bine sa nu visati prea mult . Daca un arbitru vrea, poate sa-si conduca echipa "favorita" spre victorie numai din faze 50/50 sau din cartonase. Un arbitru se poate face ca nu vede un fault de rosu la mijlocul terenului si aici nu intervine VAR. Nici un arbitru cu experienta nu da penalty fara acoperire regulamentara, dar daca vrea isi duce cu usurinta echipa spre victorie lasandu-si favoritii sa-si intimideze, prin faulturi tari, adversarii. Sunt zeci de metode prin care arbitri precum Kovacs si Avram isi duc favoritii la victorie fara sa-i incurce VAR.

univ_craiova1  •  24 Aprilie 2019, 13:06

Aia e ma luam bani de la echipe ca FRF investește în nimic 1.5 mil în loc sa facă ce trebuie!!!

cristiancelmare  •  24 Aprilie 2019, 12:37

Decât VAR ,mai bine un sistem antiblat sa se introducă în campionatul Românesc.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comentează