FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - FCSB

EXCLUSIV CFR îl umileşte pe Gigi » Avem toate cifrele: ce salarii au cei mai importanți jucători de la Cluj și FCSB + trei situații ilogice

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat vineri, 14 septembrie 2018 09:00

Salariile pe care le au jucătorii campioanei CFR Cluj sunt incomparabil mai mari decât cele pe care le deţin jucătorii steliști antrenaţi de Dică.

Duminică seara nu e programat doar derby-ul campionatului în confruntarea dintre CFR şi FCSB, ci şi duelul celor mai bogate cluburi din România. Echipele care au cele mai mari bugete şi care oferă cele mai consistente salarii fotbaliștilor pe care îi deţin în lot în momentul de faţă.

Comparaţia dintre cele două rivale la titlu îl pune în mare dificultate pe Gigi Becali, cunoscut pentru faptul că a plătit în anii precedenţi cele mai mari salarii din fotbalul românesc. Cei de la CFR au acum contracte formidabile pentru România, cu mult peste ce există în lotul FCSB-ului.

Chiar Becali se mira zilele trecute de cât poate câştiga unul dintre elevii lui Conceicao. "Voi ştiţi ce salariu are Ioniţă? 20.000 de euro pe lună. Cum să dai atâţia bani, probabil o ia razna jucătorul", a spus Gigi.

Campioana bifează şi un record. Are în lot cel mai bine plătit fotbalist care a evoluat vreodată în Liga 1. Brazilianul Baptista are un contract colosal. 50.000 de euro pe lună! 600.000 de euro pe an! Net! Baptista are de 4 ori salariul lui Gnohere, golgeterul roş-albaştrilor şi unul dintre fotbaliştii esenţiali ai lui Dică. 

Cel mai bine plătit stelist nu intră în top 5 la CFR

O altă diferenţă majoră: jucătorul de la FCSB care are acum cel mai mare contract e Raul Rusescu. 20.000 de euro pe lună! El nu intră însă în top 5 cel mai bine plătiţi în Gruia. Peste Rusescu nu sunt numai Baptista şi Collado, care au în CV inclusiv Real Madrid, dar şi Culio, Deac, Vinicius şi croatul Males. 

"11"-le celor mai mari salarii la CFR

"11"-le celor mai mari salarii la FCSB

TREI SITUAŢII ILOGICE

1. Ioniţă, 60% peste Man
CFR l-a cumpărat pe Ioniţă de la Astra şi mijlocaşul are un salariu colosal: 20.000 de euro lunar. Faţă de Dennis Man, care joacă acelaşi post şi e un fotbalist de acelaşi profil, Ioniţă câştigă cu 60% mai mult. Man are numai 12.500 de euro pe lună, adică 150.000 pe an. În schimb, la nivel de randament, situaţia e exact invers: Man are 41 de meciuri şi 13 goluri în sezonul trecut şi cel actual pentru FCSB, în timp ce Ioniţă, în aceeaşi perioadă, are numai 14 jocuri şi două goluri. 

2. Pintilii e sub Hoban
Mijlocaşul CFR-ului are 18.000 de euro pe lună, cu 3.000 peste Pintilii. Diferenţa dintre cei doi în teren e una însă foarte mare. Stelistul a fost bun şi foarte bun, a continuat să fie titular şi la echipa naţională. În schimb, Hoban s-a prăbuşit, a pierdut primul "11", după care a ieşit şi din circuitul echipei naţionale, în ciuda faptului că acolo selecţioner e Cosmin Contra, cu care Hoban a avut o relaţie excelentă la Petrolul. 

3. Păun, mai slab decât Tănase, dar mai bogat
O altă situaţie ciudată: Păun are salariu mai mare decât Tănase. Pe teren, în ultimul an, lucrurile au stat invers. Stelistul are cifre mai bune: 38 de meciuri şi 10 goluri. Păun a fost rar titular, are numai 22 de apariţii şi doar două goluri. 

30.000 €pe lună a fost cel mai mare salariu pe care Gigi Becali l-a plătit unui fotbalist, e vorba despre Chipciu

35.000 €a fost cel mai mare contract lunar în Liga 1, până la venirea lui Baptista. Respectiva sumă era încasată de 3 ex-fotbaliști de la FC Vaslui: Adailton, Sânmărtean, Wesley

Au plătit 400.000 clauză de reziliere

În această vară, risipa de bani din curtea campioanei s-a văzut din plin la demiterea lui Edward Iordănescu. Deşi trecuse numai o lună de când a fost instalat, Edi a fost demis, în ciuda faptului că avea o clauză de reziliere imensă. CFR a fost de acord să-i achite 400.000 de euro despăgubiri: 200.000 de euro plătiți la momentul în care s-a semnat încetarea contractului, iar ceilalţi 200.000 de euro până la finalul lunii octombrie!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (54)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  14 Septembrie 2018, 18:42

De unde stii matale bre Craitzoiule, salariile jucatorilor de la un club rival- clubului pe care il "servesti" ?De la GG?Poate a facut vreuna din "glumele"lui!Ca doar se stie, ca e un comic vestit al micului ecran!

636956183126358
Lucian Dimitriu  •  14 Septembrie 2018, 17:55

Il intreb pe autorul articolului, ești chiar așa de sărac de scrii numai despre bani ? Dacă ești sărac trebuie să te apuci de altă meserie, deși eu cred că nu te pricepi la nimic. La GSP s-au adunat chiar toți proștii României ?

adriann_
adriann_  •  14 Septembrie 2018, 16:53

Incep sa cred ca bietul randoom ar trebui banat brutal (pe clasa de ip-uri, folosind cookies, orice) . Nu poti lasa prosti vulgari si agresivi sa otraveasca atmosfera in felul asta, mai ales cand ei sunt incapabili o argumentatie simpla, practic nu fac decat sa-i impiedice pe altii sa discute. Exemplu de manual sunt cele doua mesaje pe care le-a postat mai jos, pare ireal sa sustii ca nimeni inafara fcsb n-are sanse sa prinda un adversar accesibil taman in anul in care CFR a dat in play-off de o echipa din Luxemburg. Cu asemenea indivizi discutia n-are sens, nu pot face parte din viata publica a cetatii, ca sa zic asa.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează