FOTBAL  »  Superliga  »  STADION CRAIOVA

STADION CRAIOVA // EXCLUSIV Cine-l dă afară pe „Oblemenco” din stadion? » Variantă aiuritoare în culise: „Vor să-l numească «Arena Olguța Vasilescu»” + actul care contrazice autoritățile

Articol de - Publicat joi, 28 februarie 2019 13:47

Gazeta Sporturilor a scris azi că stadionul din Craiova nu se mai numește oficial „Ion Oblemenco”, ci și-a schimbat titulatura în „Complex Sportiv Craiova - Stadion de fotbal”. (Detalii) Oficialitățile doljene susțin că familia „Tunarului” ar fi interzis folosirea numelui, însă un document intrat astăzi în posesia GSP.ro schimbă radical datele problemei. 

GSP.ro a încercat să ia reacții de la părțile implicate în schimbarea numelui celebrei arene din Oltenia, pentru a le oferi suporterilor o imagine cât mai completă pe acest subiect. 

DOCUMENTUL FAMILIEI OBLEMENCO

Deși oficialitățile din Craiova motivează că au schimbat numele stadionului pentru că familia Oblemenco ar fi cerut asta, lucrurile par să nu stea chiar așa.

GSP.ro a intrat în posesia unui document oficial prin care fiica lui Ion Oblemenco, Clara Pigulea, își dă acordul ca stadionul din Bănie să folosească numele tatălui ei, cu titlu gratuit.

Documentul e semnat la data de 14 decembrie 2017, însă familia fostului mare atacant oltean a reconfirmat astăzi că în continuare vrea ca stadionul să poarte numele fostului mare atacant, fără nicio pretenție financiară. 

document bun
Actul în care fiica lui Ion Oblemenco își dă acordul ca stadionul din Craiova să poarte numele tatălui ei

CSU Craiova: „Sunați la primărie!”

Se pare că între actuala echipă din Liga 1 și rudele lui Oblemenco există disensiuni încă din 2015, de la ultimul eveniment ținut pe stadionul vechi ce urma să fie demolat, când niciun reprezentant al familiei „Tunarului” nu a fost invitat de șefii lui CS U. (Detalii)

Plecând de la această răceală, sunt voci care susțin faptul că în prezent cei de la CS U ar agrea ca noua arenă să primească numele lui Ilie Balaci. 

Marcel Popescu, președintele echipei din Liga 1, n-a dorit să comenteze când a fost întrebat despre schimbarea denumirii stadionului: „Sună la primărie dacă vrei să întrebi despre stadion. Nu mă suna pe mine să mă întrebi despre primărie, eu nu sunt primar”.

Dincolo de îndemnul președintelui lui CS U Craiova, GSP.ro avea de gând oricum să contacteze un reprezentant al Primăriei Craiova, doar că până în acest moment city-managerul Sorin Manda nu a fost de găsit. Vom reveni și cu reacția autorităților. 

În trecut, fostul primar al Craiovei, Olguța Vasilescu, a venit la un moment dat cu ideea de a da arenei numele unui sponsor, pe modelul Allianz Arena din Munchen. Rămâne de văzut dacă actualul edil al Băniei, Mihail Genoiu, împărtășește această variantă. 

Mititelu vine cu o variantă greu de crezut

FC U Craiova 1948, echipa din Liga a 3-a care-și dorește și ea să joace pe stadionul central, nu e de acord cu schimbarea numelui. Adrian Mititelu, finanțatorul echipei, vine cu o ipoteză-șoc: „vor să pună numele Olguței Vasilescu”.

„Personal cred că se urmărește ca într-o bună zi stadionul să se numească Olguța Vasilescu. Vorbesc foarte serios. În 10-15 ani se dorește această schimbare. În Craiova lumea o iubește pe Olguța. Craiova e un oraș rupt total de ce se întâmplă în România. Mai câștigă încă 10.000 de voturi cu chestia asta”, a spus Mititelu.

Apoi Mititelu a continuat: „Oblemenco e un simbol. S-a creat un mit care nu mai poate fi niciodată subțiat. Pe măsură ce trec anii valoarea lui Oblemenco crește. Sunt convins că familia Oblemenco nu a făcut niciun demers că n-ar fi de acord să se numească stadionul așa.

Pentru ei o onoare să poarte numele tatălui lor. Ilie Balaci e mai mare decât Oblemenco din punct de vedere fotbalistic, dar mitul lui Oblemenco e uriaș și nu mai poate fi schimbat de nimeni. Nu contează actele, acolo va rămâne stadionul «Ion Oblemenco», chiar și când se va schimba numele în «Olguța Vasilescu»”. 

Citește și:

STADION CRAIOVA // A avut loc ședința Consiliului Primăriei Craiova » Toate detaliile oficiale despre stadionul „Ion Oblemenco” + Oamenii lui Mititelu spun că n-au fost lăsați să vorbească

„Ion Oblemenco” doar pentru public » Familia nu și-a dat acordul! Cum se numește oficial arena din Bănie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
10207202405083487
Nanu Daniel  •  02 Martie 2019, 11:50

Vai de voi GSP cat de jos ati coborat ... in *** societatii romanesti ! Rusine !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

915542705250791
Aurel Stana  •  01 Martie 2019, 00:07
Postat de Costel Tudor pe 28 Februarie 2019, 17:32

Dlor.gspisti , chiar nu mai aveți limite ??? Toată ziua buna ziua ni-l băgați pe gât pe acest *** ( mititelu) , care nici in Craiova nu ar mai trebui primit și acum ați mai inventat o MIZERIE , referitor la numele stadionului !!! Sa va fie RUSINE !!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

915542705250791
Aurel Stana  •  28 Februarie 2019, 23:10
Postat de Costel Tudor pe 28 Februarie 2019, 17:32

Dlor.gspisti , chiar nu mai aveți limite ??? Toată ziua buna ziua ni-l băgați pe gât pe acest *** ( mititelu) , care nici in Craiova nu ar mai trebui primit și acum ați mai inventat o MIZERIE , referitor la numele stadionului !!! Sa va fie RUSINE !!!

dar de cine sa vorbeasca de hotiile lui Rotaru sau cum ati fost infiintati in 2013 la Bucuresti sau cum vreti sa furati istoria unei alte echipe sau despre ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează