FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV "Cine nu crede, iese ACUM din vestiar!" » Un detaliu fascinant iese la iveală în pregătirea Stelei: "Da, recunosc, e mîna lui Reghe, el face tot"

Articol de GSP - Publicat luni, 21 decembrie 2015 14:29

Un capitol aparte în strategia de motivare a jucătorilor de la Steaua o reprezintă filmuleţele pe care Reghecampf le pune jucătorilor înainte de meciuri.

Chiar dacă montajul clipurilor e realizat de altcineva, cel care alege pasajele și replicile e exclusiv Reghe.

"Cînd nu se uită la meciuri şi nu e la antrenament, vizionează filme. Zeci de filme, iar din fiecare îşi alege diferite momente, replici, imagini emoţionante sau care i se par că la un moment dat ar putea să constituie un mod de a-i motiva pe elevii săi", a dezvăluit unul dintre colaboratorii tehnicianului Stelei.

Este doar una dintre metodele senzaționale de motivare, dezvăluite astăzi în ediția EXCLUSIV PRINT din Gazeta Sporturilor!

Reghe, discurs-şoc în 2013

Poate cel mai surprinzător mesaj pe care Reghecampf l-a avut în primul său mandat la Steaua s-a petrecut după turul meciului cu Ajax, din "16-imile" Europa League, în februarie 2013.

Roş-albaştrii pierduseră la Amsterdam cu 2-0, Reghe a intrat în vestiar şi a spus: "Ne calificăm la Bucureşti. Cred în acest lucru sută la sută, dacă e cineva dintre voi care nu e de aceeaşi părere nu are ce căuta în acest vestiar!". Mesajul respectiv a fost repetat obsesiv pe parcursul zilelor care au precedat returul. În manşa secundă, Steaua s-a impus cu 2-0 şi s-a calificat după loviturile de departajare.

Oli se inspiră din NBA

Un alt antrenor român de mare succes, Cosmin Olăroiu, care a cîştigat mai bine de 10 trofee în Golf în ultimii 7 ani, plus o finală de Champions League Asia, se inspira din diferite surse pentru a învăţa tehnica motivării jucătorilor.

În urmă cu ceva timp, chiar Oli a dezvăluit: "Recent am citit o carte despre cum mai pot fi impulsionaţi jucători de baschet din NBA. De unde îşi mai găsesc resurse să fie motivaţi din moment ce cîştigă atîţia bani şi au atîta faimă. A fost o carte care m-a ajutat enorm în munca pe care o fac".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (40)
grandetorito
grandetorito  •  21 Decembrie 2015, 19:10
Postat de jim_raynor pe 21 Decembrie 2015, 19:06

in conjuctura aceea ar fi luat cel putin un titlu si stoichita... rememoreaza cu ce echipe s-a batut reghe la obtinerea titlurilor si fa un efort si aminteste-ti de echipele din 2007 .

Hai sa nu deviem de la subiect si sa cautam scuze si motive inutil. Totul se rezuma la cifre, nu la presupuneri si banuieli. Altfel filozofam la infinit!

jim_raynor
jim_raynor  •  21 Decembrie 2015, 19:06
Postat de grandetorito pe 21 Decembrie 2015, 18:57

Daca citesti cu atentie comentariul meu... faceam referire la jucatorii din lot. De antrenorat nu putem discuta, desi Rednic a luat 2 titluri in citi ani de antrenorat?! Zic!

in conjuctura aceea ar fi luat cel putin un titlu si stoichita... rememoreaza cu ce echipe s-a batut reghe la obtinerea titlurilor si fa un efort si aminteste-ti de echipele din 2007 .

grandetorito
grandetorito  •  21 Decembrie 2015, 18:57
Postat de jim_raynor pe 21 Decembrie 2015, 18:50

n-a fost un jucator stralucit, chiar unul mediocru,ai idee cate prezente a acumulat la nationala? ca antrenor are doua titluri ,ca si Mircea Rednic, numai ca Mircea le-a castigat cu doua echipe diferite ... perioadele in care cei doi s-au incununat cu succese nu merita comparatie, regheblat le-a castigat cand majoritatea echipelor aveau mari probleme, pe vremea lui Rednic ...mai are rost sa discutam?!

Daca citesti cu atentie comentariul meu... faceam referire la jucatorii din lot. De antrenorat nu putem discuta, desi Rednic a luat 2 titluri in citi ani de antrenorat?! Zic!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează