FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Claudiu Niculescu, probleme în trafic: „Merg pe stradă, stau la semafor și se opresc steliști și fcsbiști și mă înjură!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 februarie 2021 14:20 / Actualizat sambata, 20 februarie 2021 14:40

Claudiu Niculescu (44 de ani) antrenorul celor de la Chiajna, fost atacant al lui Dinamo, a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Claudiu Niculescu a fost difuzată în ianuarie 2021

Claudiu Niculescu a vorbit despre perioada scurtă petrecută în străinătate, cum a fost la un pas să semneze cu Rapid după ce-a stat o săptămână în cantonamentul echipei, dar și care sunt problemele cu care se confruntă și astăzi, atunci când se întâlnește pe stradă cu suporterii celor de la FCSB și CSA.

- Claudiu, legat de cariera ta, nu prea ai rupt gura târgului prin străinătate.
- La Genoa am prins jumătate de an bun, dar imediat după Revelion, în prima etapă a returului am suferit o accidentare gravă la gleznă, două ligamente rupte și tendonul fisurat. Am stat șase luni de zile. Apoi au fost probleme financiare, au fost chiar la un pas de faliment. M-am întors la Dinamo pentru că nu puteau să plătească suma mea de transfer.

- Atunci ai fost la un pas de Rapid?
- Da, da. Am fost și o săptămână în cantonament, cu nea Mircea antrenor. A vrut să mă ia Rapid împrumut de la Genoa. Am stat o săptămână la Pro Rapid, dar domnul Badea și domnul Borcea mă sunau zilnic să mă întorc la Dinamo.

- Regreți că n-ai jucat și pentru Rapid?
- Având în vedere performanțele mele ulterioare episodului Rapid, nu am regretat. Dar, sincer, tot timpul mi-a plăcut Rapid și atmosfera senzațională de acolo. Am trecut pe lângă stadion de curând și cu siguranță va fi ceva spectaculos. Mi-aș dori ca Rapid să reintre în prima ligă. Fotbalul românesc are nevoie de echipele de tradiție. Rapid, U Cluj, Petrolul... Altfel ar fi fotbalul cu aceste echipe de tradiție.

- Dar dacă te sună Gigi să te duci antrenor?
- N-aș putea. Aș avea o problemă și cu suporterii FCSB-ului. Și-acum, după atâția ani, la 8-9 ani de când am renunțat la fotbal și vreo 10-11 ani de când nu mai joc în Derby, în Steaua-Dinamo, încă merg pe stradă, stau la semafor și se opresc steliști, fcsbiști și mă înjură. Deci nu cred că aș avea o viață ușoară!

- Cum n-a avut Danciu când s-a întors la Dinamo!
- A suferit foarte mult în 2001, când s-a întors după perioada petrecută la Steaua. Eu știu fiindcă eram acolo. A suferit enorm. A durat trei, patru, cinci luni de zile până a trecut. A fost și o întâlnire a suporterilor, dar i-a fost foarte greu. Era la pământ Danciu! Se vedea pe fața lui. Nici la antrenamente... Era foarte, foarte afectat. Era înjurat peste tot. Atunci a fost și-o discuție la Săftica cu liderii de galerie și cu conducerea clubului. I-au dat câteva etape și ușor, ușor a dat goluri.

7 goluria marcat Niculescu în campionat în poarta rivalei roș-albastre, dintre care 3 în tricoul „alb-roşilor”. Pe lângă aceste reuşite, „Clau-gol” a mai înscris în „Derby de România” de două ori în Cupă şi de alte două ori în Supercupă

Citește și:

EXCLUSIV Rică Răducanu explică ce s-a întâmplat în Mexic: „Lumea zicea că am fost la gagici la Mondial, că Dobrin era beat. Dacă ne prindeau era pârnaie!”

EXCLUSIV După 23 de ani, Ionel Dănciulescu rupe tăcerea: „Clubul m-a vândut împotriva voinței mele! Nu mi-am dorit să plec”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (30)
1716004935107247
Paraschiv Mihai  •  20 Februarie 2021, 17:59

N-or fi si olteni printre ei?

108182651314357
Gigel Macovei  •  20 Februarie 2021, 17:30

Dragă domnilor,citind acest reportaj am stat și analizat,chiar atât de răi și indolenți am ajuns?!. Sincer ,chiar trebuie să folosim cuvinte jignitoare sau un limbaj defăimător atunci când întâlnim pe stradă oameni ai fotbalului românesc,indiferent că sunt jucători,sau oficialități ale cluburilor,că au activat la FCSB-STEAUA,DINAMO,CRIOVA, RAPID sau oricare alt club?!?! Într-adevăr suntem microbiști,dar asta nu ne dă dreptul să fim vulgari și să folosim limbaje jignitoare deoarece asta ne denotă caracterul,nivelul de cultură,bun simț și cei șapte ani de acasă.Cu respect o zi plăcută

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  20 Februarie 2021, 17:29
Postat de cornelcc pe 20 Februarie 2021, 17:00

Militzianul niculescu le cere “legitimatia de fan” celor ce-l injura la semafor si stie el, ca deh, “stim noi cine sunteti, tovarasi” e inca proaspata in memoria militienilor, ca astia sunt toti stelisti si fcsb-isti! Intelighent, nimic de zis, ca si cum rapidistii sau craiovenii nu ar avea motive sa-l injure! Sau suporterii din Voluntari, Chiajna, Bragadiru, Otopeni ... si altii! AAAA, scuzati, astia de la rapid arunca cu pungutze direct, nu se complica cu injuraturi! Deh, alta civilizatie, alta cultura!

asta cam asa e. cine are civilizatia si cultura voastra? doar la acest nivel ridicat de cultura si civilizatie se intampla ca suporterii sa fie batuti si alergati prin peluza de bodyguarzii patronului sau un suporter platitor de abonament la tribuna 1 sa fie batut de managerul clubului escortat de 2 bodyguarzi fiindca singur nu avea curaj sa o faca.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează