FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Claudiu Vaișcovici pariază toți banii pe Mircea Rednic: „La anul terminăm pe 4 și în 2020-2021 ne batem la titlu”

Mircea Rednic
Mircea Rednic

Articol de - Publicat miercuri, 27 februarie 2019 19:58

Claudiu Vaișcovici, 56 de ani, spune că Dinamo este pe drumul cel bun cu Mircea Rednic, dar crede că șansele ca echipa să se lupte sezonul viitor la campionat sunt foarte mici.

Fost mare atacant al "câinilor", Claudiu Vaișcovici are încredere în Mircea Rednic, dar cere răbdare pentru "Puriu", considerând că o echipă care să câștige Liga 1 se construiește în mai mulți ani.

- Domnule Vaișcovici, cum vi se pare Dinamo?
- Au venit atâția noi jucători din atâtea țări diferite. E greu să încropești în trei săptămâni o echipă. Oricum, am văzut o schimbare de atitudine. Din vară nu va rămâne echipa asta, sunt sigur. Vor dispărea șase, șapte jucători.

- De ce?
- Pentru că acum, în iarnă, Mircea a luat ce a prins și el pe colo, colo.

- Cum vi s-a părut schimbarea asta masivă de lot?
- Rednic a explicat foarte bine și sunt de acord cu el. Un lot care nu performează cu trei antrenori înainte de venirea lui Mircea e un lot slab și trebuie schimbat. Eu v-am spus demult că trebuia o schimbare.

"Simt nesiguranță în apărare"

- Ce jucători vă plac din actuala echipă?
- De Montini nu mai vorbim, e clar că e foarte bun. Zenke ăla nu e jucător rău. Îmi place și fundașul stânga.

- Aliji?
- Da, ăla. Și stoperul mare, Klimavicius e bun. Îmi place și Filip, a dat siguranță acolo pe partea de apărare. Sunt semne că se va încropi o echipă bună în perioada următoare.

- Ce minusuri vedeți?
- Chiar dacă nu am încasat multe goluri, simt o oarecare nesiguranță în apărare. Sigur, durează până se vor face automatisme și se va omogeniza echipa.

Trei ani de construcție

- Fanii sperau la o calificare în play-off in extremis.
- Nu se putea ajunge în play-off. Am mai spus asta. Era clar că Dinamo va pierde puncte cu echipele mici. Nu vedeți că și marile echipe din față, Steaua și CFR, au pierdut puncte acasă cu echipe pe care în mod normal trebuiau să le învingă?

- Există pericolul retrogradării?
- Nuuu, acolo sunt altele mult mai modeste, ce naiba! Ne e frică de Chiajna și de Voluntari? Plus Călărași care se pune pe două linii și joacă doar pe contraatac. Bătăia la retrogradare acolo se va da, între Călărași, Chiajna și Voluntari.

"Titlul în 2021"

- Ce va face Dinamo sezonul următor? Rednic anunță că atacă Cupa și Campionatul.
- Mi-e greu să cred totuși. Să fim serioși, ar fi un pas înainte ca Dinamo să termine pe locul 4. O echipă de titlu se construiește în doi, trei ani. Mircea e ambițios și vrea mai repede, dar e greu când mă uit la loturile Craiovei și CFR.

- FCSB?
- Steaua, nu. Nu te poți baza acolo pentru că Gigi vinde trei sau patru jucători când ți-e lumea mai dragă, aduce alții și tot așa. D-asta nici nu ia campionatul de trei ani. Revenind la Dinamo, lotul actual e bunicel. Va fi bun în vară și foarte bun în iarna viitoare, iar Rednic se va lupta la titlul în sezonul 2020/2021. Asta e părerea mea. Bine, în condițiile în care se va înțelege în continuare cu Negoiță. 

 "Jucătorii tineri trebuie implementați ușor. Azi să joace 15 minute, mâine 30 de minute. Poimâine joacă o repriză titular și tot așa. Nu îi arunci în luptă total din prima pentru că se pierd.

Dacă eram Negoiță, mă înțelegeam cu Rednic de acum doi-trei ani, îi dădeam mână liberă și acum Dinamo se bătea la campionat. Se făcuse o echipă puternică atunci. Mai vindeai doi jucători buni, aduceai alți patru sau cinci și te băteai la titlu"

Claudiu Vasișcovici

Citește și:

 Negoiță și jucătorii lui Dinamo ajung în Champions League! Ce au plănuit dinamoviștii 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
jony1973
jony1973  •  01 Martie 2019, 07:04

De acord, cu o singura precizare: Dinamo va avea o echipa de primele trei locuri in sezonul viitor!

dvd1
dvd1  •  28 Februarie 2019, 09:56
Postat de Ion-Nelu Nistor pe 28 Februarie 2019, 09:43

Ne-am dat dracului! Inca unul care a facut scoala lui Nostradamus. Ai fost coleg cu baba Langa-Danga?

da, am fost coleg, dar tu ai fost? cel mai probabil ca da daca crezi ca anul asta dinamo nu retrogradeaza

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  28 Februarie 2019, 09:43
Postat de dvd1 pe 28 Februarie 2019, 00:59

la anul nu termina pe 4 nici in B. Anul asta retrogradarea e sigura 100%. Afara cu Redmic si cu toti ceilalti trepadusi. Retrogradarea

Ne-am dat dracului! Inca unul care a facut scoala lui Nostradamus. Ai fost coleg cu baba Langa-Danga?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează