FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Cosmin Moți a dat verdictul în lupta pentru titlu: „Atacanți de valoare, apărare disciplinată, mijlocașii n-au plâmâni!” + critică sistemul competițional

Cosmin Moți a înfruntat-o pe CFR în amicalul din această iarnă din Turcia. Campioana României s-a impus cu 2-0 // FOTO: GSP
Cosmin Moți a înfruntat-o pe CFR în amicalul din această iarnă din Turcia. Campioana României s-a impus cu 2-0 // FOTO: GSP

Articol de - Publicat marti, 05 martie 2019 13:17

În continuare o prezență constantă în lotul primei reprezentative, Cosmin Moți, 34 de ani, fundaș la Ludogoreț, a vorbit despre fotbalul autohton. A lăudat-o pe CFR Cluj și a criticat actuala configurație a sistemului competițional din Liga 1.

„Am jucat cu ei în pregătiri, în iarnă. Nu pot să spun cine e favorită la titlu, dar cei din «Gruia» au o echipă foarte tare. Atacanți de valoare, o apărare disciplinată, mijlocași care aleargă de parcă n-ar avea plămâni. CFR chiar e o echipă puternică! S-ar bate la campionat și în Bulgaria”, a spus Moți pentru Gazeta Sporturilor.

Fostul fundaș al lui Dinamo nu e de acord cu înjumătățirea punctelor din play-off și play-out:

„Sunt de acord cu jucătorii care sunt împotriva acestui artificiu. Noi, în Bulgaria, avem același sistem competițional și nu se înjumătățesc punctele în play-off sau în play-out. Nu e normal, muncești din august până în martie, îți creezi un avantaj și rămâi cu mai nimic după înjumătățire. Sunt puncte muncite, de ce să fie luate?!”, a mai spus Moți. 

Vezi și: PROGRAM PLAY-OFF - PLAY-OUT, CLASAMENT // Țintarul etapelor la titlu și la retrogradare: când e CFR Cluj - FCSB
DINAMO // EXCLUSIV Cosmin Moți, fără perdea despre situația dramatică de la Dinamo: „A venit Rednic, până atunci se tot pasau responsabilitățile”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
blatistu49
blatistu49  •  05 Martie 2019, 18:03

multumim Moti esti mare domn se oftica fcbeii si clonistiii Csu

adook
adook  •  05 Martie 2019, 17:31
Postat de alexbarosanu pe 05 Martie 2019, 17:22

Ce se oftica fraierii. Ar trebui ca in play off cele sase echipe sa plece fiecare cu zero puncte. Asa e la orice calificare care se respecta competitia. Daca e alta si nu conteaza turneul regulat ,asa cum sa departajat steaua cu viitorul ,asa sa fie si la inceputul play out,calificatele incep play out de la zero. Atunci sa vezi play out,nu *** de acum . De ce se impart la w si nu.la 3,4,5???

baa se vede ca esti gigist,si n-ai capul mare,pai dupa mintea ta atunci ultima clasata poate sa stea degeaba 26 de etape si sa aiba zero puncte comparativ cu aia dupa locul 7 care dupa 26 de etape are 35 p. sa zicem, ca in play-out pleaca de la zero ca si cea clasat pe 7,adica aia cu 35 de puncte a jucat degeaba 26 de meciuri,si aia ultima joaca doar 14 meciuri mai serios cat sa scape de la retrogradare si poate termina inaintea aleia aflata pe 7 dupa sezonul regular.

adook
adook  •  05 Martie 2019, 17:26
Postat de dinamo_fan pe 05 Martie 2019, 15:37

ce propui tu e cea mai proasta varianta posibila. daca ar ramane punctele intre echipele din playoff respectiv playout, jumatate de campionat s-a jucat degeaba. meciurile gen Steaua - Voluntari nu ar mai avea absolut nici o miza pentru ca 2 etape mai tarziu ambele echipe ar pierde punctele obtinute. in prezent varianta cu playoff si injumatatire este cea mai buna varianta posibila si este varianta votata aproape unanim. Cand Viitorul s-a plans de sistem nu a spus ca a votat acest sistem cu cateva luni inainte cand nu stia pe ce loc va termina. la fel si in cazul celor de la CFR sau Astra sau care au mai fost. Strict matematic sistemul e excelent gandit. ponderea punctelor este de 150% cu echipele din playoff si 50% cu cele in playout, este un raport de 3 la 1 care mi se MULT, MULT mai bun decat raportul de 2 la 0 propus de tine. Un campionat trebui sa-l castigi si contra echipelor mici chiar daca adevaratul test il dai contra echipelor mari.

ba are dreptate,si-n plus la clasamentul mentionat de el as adauga si golaverajul intre cele care intra in play-off sau play-out si stii de ce?in primul rand nu mai apare confuzia de anul trecut cu meciurile directe,apoi se face un clasament corect intre combatante pentru stabilirea locului in clasament la finalul competitiei,adica iti arata cat de bun sau cat de slab esti comparativ cu cine ai de jucat si pentru ce obiectiv,ce spui tu cu echipele mici e valabil numai daca nu se aplica acest sistem si in urma rezultatelor din sezonul regular unde joci tur-retur cu toata lumea afli unde poti juca ,si anume in play-off sau in play-out,daca bati toate echipele mici sigur prinzi loc in play-off,deci conteaza.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează