FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

EXCLUSIV Cu siguranţă nu ştiai asta: "De fapt, nu ne cheamă Sînmărtean!"

Articol de GSP - Publicat marti, 27 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 27 ianuarie 2015 13:48

Există fotbalişti şi sportivi în România care au alte nume decît cele pe care le cunoaşte lumea, iar Gazeta Sporturilor de astăzi a oferit un material special în care a oferit detalii foarte interesante. La chioşcuri şi pe platforma Gazeta Digitală poţi găsi multe materiale exclusive.

Gazeta Sporturilor a aflat în exclusivitate că cel mai bun fotbalist al anului, Lucian Sînmărtean, are alt nume.

Iulian Sănmărtean, tatăl fotbalistului de la Al Ittihad, Lucian, povesteşte problemele cu numele de familie al acestora: "Nu o să vă vină să credeţi ce vă povestesc acum. Pe cei din familia mea îi chema Sămărtean, dar după ce m-am născut eu mi-au greşit numele în certificatul de naştere. Nimeni nu şi-a dat seama, doar în momentul cînd am fost să mă înscriu la şcoala profesională, am observat că devenisem Sănmărtean.

Apoi cei din presă i-au transformat şi mai mult numele fiului meu. Probabil Sînmărtean era mai uşor de pronunţat! Sincer să fiu, la un moment dat am încercat să remediez problema în acte, să devenim cum era în origini, Sămărtean, dar am renunţat!".

Şapte fraţi, cu şapte nume diferite"
Cea mai şocantă istorie este însă cea a atacantului Politehnicii Timişoara, Emeric Dembroschi. Acesta a dezvăluit în premieră o poveste incredibilă: "Vă spun ceva tare rău, despre care n-am mai vorbit pînă acum. Povestea este sută la sută reală! Noi am fost 7 fraţi şi fiecare are un alt nume în buletin. Pe mine mă cheamă Dembroschi, pe restul fraţilor mei îi chema Dembrovschi, Dembroszchi, Dembroschy, Dembroţchi, Dembroski...

În noiembrie mi-am pierdut un frate, iar la cimitir cînd am fost cu sora mea, chiar ne uitam la crucile lor şi ziceam «Uite... Ce au făcut unii de la primărie cu numele nostru de familie!». Cum s-a putut întîmpla asta? Pe vremuri se făceau erori dese la primării. Toate actele se băteau la maşină şi, dacă nu erai atent, te trezeai cu numele greşit".

Pe platforma Gazeta Digitală mai găseşti multe alte nume interesante ale sportivilor români, detalii neştiute pînă în acest moment.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
florin00000
florin00000  •  27 Ianuarie 2015, 14:35

Comentariul tProiect la nivel national si international pentru care se cauta persoane cu abilitati de operare calculator, cu sau fara experienta si presupune navigare pe internet pe o tema data, cca 3 ore pe zi. Se asigura training si plata proportional cu rezultatele obtinute.Dupa rezultate, poti primi si o scrisoare de recomandare pentru CV-ul tau Pentru informatii trimite un mail cu textul "INFO" la adresa de mail: [email protected]ău...

polistul68
polistul68  •  27 Ianuarie 2015, 14:16

Cea mai faina e aia cu fotbalistul de la FC Scornicesti....il chema Gheorghe Ceausila...si ca sa nu se interpreteze, in cronicile din ziare si in transimia radio, se folosea numele C. Gheorghe....ce cretini.

madonna0a
madonna0a  •  27 Ianuarie 2015, 14:09

Se faceau greseli intentionate.Asta pentru ca nu erau CNP si erau foarte multi cu acelasi nume.Mi-a povestit bunicul ce lucre la primarie.Apareau o gramada de reclamatii la mosteniri pentru ca si atunci apareau smecherii si se mergea mai mult pe martori, hartiile erau usor de falsificat

Vezi toate comentariile (4)
Comentează