FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum se impuneau jucătorii la Dinamo: „Șase luni în probe cu 5.000 pe lună, apoi, dacă-l oprești, îi dai 20.000!”

Articol de GSP - Publicat joi, 24 decembrie 2020 11:00 / Actualizat joi, 24 decembrie 2020 11:39

Cristi Borcea, fostul investitor al lui Dinamo, condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare în „Dosarul Transferurilor” a dezvăluit la "Prietenii lui Ovidiu" problemele pe care le-a avut în acest dosar.

- Cristi, ai avut două condamnări. Prima în „Dosarul Transferurilor”.
- Ce să vă mai zic de „Dosarul Transferurilor” că știe toată lumea... Eu aveam în Consiliul de Administrație trei sferuri de la Interne, șeful gărzii, șeful ANAF. Eu nu făceam parte din el. Aveam doar mandat. La Mitea, de exemplu. A venit Giovanni, știi că l-a furat de la Barcelona, de la Ionuț Chirilă. L-a adus la noi și mi-a zis: „Borcea, șase luni în probă cu 5.000 pe lună, apoi dacă-l oprești, îi dai 20.000!”. Noi îi aveam pe Marius Niculae, pe Mihalcea, Dănciulescu, Niculescu. Ultimii doi aveau 10.000 pe lună, cum să-i dau 20.000 lui Mitea? N-am vrut! Dar dacă el a venit liber, nu era normal să plece tot liber?

- Așa.
- A plecat, iar Giovanni și-a luat comision când l-a dat la Ajax, 710.000 pe factură! Judecătorii n-au înțeles absolut nimic cu jucătorii liberi. Ajax i-a dat lui Mitea în doi ani 3 milioane! Eu l-am luat iar liber de la Ajax și i-am dat bani ca să plece. Ce vină să am eu? Eu am multe bube în viața mea, dar în asta?!

- Iar a doua condamnare....
- Am fost achitat de trei ori ca un cumpărător de bună-credință și tot am făcut pușcărie. Povestea e așa: a luat Giurgiucanu de la Movilă un drept litigios. Săvulescu l-a luat de la Giurgiucanu și eu de la Săvulescu! Am fost a treia mână! Am fost achitat, achitat, achitat și tot am făcut 9 luni de pușcărie. Dar o să câștig la CEDO. I-am dat în judecată pentru cele nouă luni.

  • Cristi Borcea a fost conducător la Dinamo în perioada 1998-2012, perioadă în care echipa a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe. În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare. În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

Giovanni Becali dezvăluiri din pușcărie: "Jucam table și poker pe țigări. Borcea a văzut un cap de șobolan"

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Cristi Borcea: „La Jilava făceam duș 200 de persoane într-o singură oră. Acolo am lucrat la centrala termică și am dat cu mopul pe holuri”

EXCLUSIV Cristi Borcea, dezvăluiri inedite: „La penitenciar, când era Dinamo-Steaua era nenorocire. Mă rugam să ajungă în B!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
creeperno
creeperno  •  24 Decembrie 2020, 22:43

Chiar daca n-ai avea vina in dosare, tot ne-ai lasat cu peste 15 milioane de euro datorii pana a venit negoita si a scapat de ele

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  24 Decembrie 2020, 12:47
Postat de Costel Chelaru pe 24 Decembrie 2020, 12:17

La Cedo..deci dupa ce ai furat mai vrei si despagubiri..,nu m-ar mira sa fie asa....asta e tara in care traim. EU mumcesc pe 3-4 mii si tu vrei despagubiri..din texele noastre, stelisti, dinamovisti..

Daca se doveste nevionovat...de ce sa nu ia ? Stadionul tau din ghencea este facut si din taxele mele de DINAMOVIST. Ce sa fac acum ? Crezi ca Borcea are nevoie de bani ? Dar ce alta rasplata poate sa primeasca pentru timpul pierdut in puscarie ? Repet....daca se dovedeste a fi nevionovat. P.S. Ca o parere personala, el este cel de la DINAMO care trebuia sa faca cel mai putin puscarie! Sunt altii care au scapat basma curata.

171875491077582
Costel Chelaru  •  24 Decembrie 2020, 12:17

La Cedo..deci dupa ce ai furat mai vrei si despagubiri..,nu m-ar mira sa fie asa....asta e tara in care traim. EU mumcesc pe 3-4 mii si tu vrei despagubiri..din texele noastre, stelisti, dinamovisti..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close