FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 3-3

EXCLUSIV "Cuminte, muncitor și disciplinat" » Unul dintre primii antrenori din carieră îi face portretul jucătorului în care Dinamo își pune mari speranțe

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 01 august 2018 09:18

Mihai Popescu a salvat-o pe Dinamo în meciul cu FCSB de duminică, încheiat 3-3. Fundașul a egalat în minutul 89 și a fost cel mai bun om din defensiva ezitantă a "câinilor".

În vârstă de 25 de ani, Mihai Popescu e în curtea lui Dinamo încă de la 19 ani, când a fost adus de la Sporting Pitești, școala de fotbal administrată de Nicolae Badea, fostul finanțator din "Ștefan cel Mare".

GSP.ro a stat de vorbă cu Constantin "Telu" Stancu (61 de ani), fost campion cu FC Argeș în 1979, cel care l-a pregătit pe Mihai Popescu la Sporting Pitești în 2010, anul în care dinamovistul a câștigat titlul la juniori A cu formația piteșteană. Fostul fotbalist s-a arătat plăcut surprins de evoluția carierei lui Mihai Popescu și crede că acesta poate ajunge și la echipa națională.

"Era un copil foarte cuminte, muncitor și disciplinat. Mă bucur mult pentru el, se vedea încă de atunci că e un fundaș central bun, cu calități foarte bune. Mi-a plăcut mult de el de la început. A reușit să ajungă la Dinamo, unde nu ajunge orice jucător. Părinții lui erau niște oameni normali, foarte calculați, iar el e un băiat de caracter și provine dintr-o familie în regulă.

Are talie și deposedări foarte bune, un joc de cap excelent, pasează destul de bine. Are calități foarte bune pentru un fundaș, dar întotdeauna e loc de îmbunătățiri. Are șanse să ajungă la națională, după părerea mea", a spus acesta.

Constantin Stancu a vorbit și despre modul în care Mihai Popescu a ajuns în "Ștefan cel Mare".

"Dinamo avea o colaborare cu Sporting Pitești, această școală îi aparține domnului Nicolae Badea. Așa au ajuns cei de acolo pe urmele lui. Tot ce era mai bun ajungea la Dinamo, ei aveau prima opțiune ținând cont că Badea era președinte la Dinamo în acel timp.

A fost împrumutat de mai multe ori, dar la momentele respective probabil că nu era pregătit pentru Dinamo. La momentul actual e pregătit și asta s-a văzut în Derby și nu numai. L-am urmărit și la Voluntari, cât timp a jucat acolo, și am văzut că a crescut foarte mult", a mai spus "Telu" Stancu.

28 de meciuri
și 3 goluri a bifat Mihai Popescu la Dinamo, în toate competițiile.

650.000 €valorează Mihai Popescu pe transfermarkt. E cea mai bună cotă din întreaga carieră pentru fundașul de 25 de ani.

"SATELIT" ȘI 4 ÎMPRUMUTURI

Mihai Popescu a devenit om de bază în echipa concepută de Florin Bratu, dar a avut mult de așteptat până să devenină titular la Dinamo.

A jucat pentru prima oară la echipa secundă a "câinilor", desființată între timp, ulterior fiind împrumutat în repetate rânduri: de două ori la Dunărea Călărași, o dată la Berceni și ultima oară la FC Voluntari, unde a fost trimis chiar de actualul selecționer Cosmin Contra. Experiența de la Voluntari pare să fi fost extrem de utilă pentru Popescu: a câștigat Supercupa în 2017 în fața Viitorului, iar la doar șase luni a fost chemat înapoi la Dinamo.

3.000 €câștigă Mihai Popescu lunar la Dinamo

Citește și:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  01 August 2018, 14:01
Postat de brancusi pe 01 August 2018, 10:31

Tarziu a scos capul,dar si mie mi-a placut mult:fizic bun,joc de cap si agresivitate,daca mai umbla la tehnica il vad clar la nationala.Cum m-a surprins placut si David Luiz ala,fundasul stanga,post unde suntem cam descoperiti la nationala.

el trebuia sa scoata de mult capul...dar asa e cand la Dinamo au venit numai habarnisti care au transferat ciurucuri de afara si pe fundasii din propria curte i-a imprumutat prin diverse locuri. Pai cum s-a comportat Voluntari cu Popescu si chiar Olteanu si cum s-a comportat dupa ce au plecat ca era sa retrogradeza daca nu era Coltescu.

lobbyone
lobbyone  •  01 August 2018, 13:31
Postat de dinamo100 pe 01 August 2018, 11:49

Popescu e un jucator bun, fara discutie, ma intreb totusi de ce calitatile lui nu au fost vazute mai devreme si de ce nu a fost promovat la Dinamo pana acum. In schimb am vazut in ultimii ani tot felul de "desculti" adusi de pe-afara (adusese Muti si un italian de vreo 37 de ani, iesit la pensie....) si cu salarii mai mari decat are Popescu.

cu Andone a jucat foarte bine , lumea parca a uitat complet lucrul asta . Evident , nu era cel mai uimitor fundas , dar era clar peste media campionatului si clar peste marici in acel moment . Dupa a aparut Dielna in schema si evident ca popescu nu a mai jucat (nedelcearu era marfa de export , evident ca nu putea sa fie scos din primul 11) . De ce l-a dat Contra ? Nu stie nimeni considerand ca alt jucator nu avea atunci . La fel cu Bumba sau Azer Busuladzic (am sustinut si o sa sustin ca echipa de a terminat pe locul 3 a fost facuta in totalitate de Andone . Contra doar a schimbat putin atmosfera si l-a primit pe Dielna care era cel mai bun fundas din Romania . Andone daca nu era furta de arbitrii 7 etape consecutive castiga campionatul la pas ) .

dinamo100
dinamo100  •  01 August 2018, 11:49

Popescu e un jucator bun, fara discutie, ma intreb totusi de ce calitatile lui nu au fost vazute mai devreme si de ce nu a fost promovat la Dinamo pana acum. In schimb am vazut in ultimii ani tot felul de "desculti" adusi de pe-afara (adusese Muti si un italian de vreo 37 de ani, iesit la pensie....) si cu salarii mai mari decat are Popescu.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează