FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

EXCLUSIV / Dan Alexa a dedicat victoria cu FCSB fetelor sale: „Ele sunt principalul motiv pentru care vreau să fiu mereu mai bun”

FOTO: Cristi Preda // Dan Alexa, alături de fetele sale, Casiana și Antonio
FOTO: Cristi Preda // Dan Alexa, alături de fetele sale, Casiana și Antonio

Articol de - Publicat miercuri, 07 august 2019 11:30

Dan Alexa (39 de ani) a spus că victoria le este dedicată puștoaicelor sale, Casiana și Antonia, mărturisind apoi strict despre fotbal: „Prefer jucătorii cu calitate, care pot avea și probleme de comportament”.

Dan Alexa a fost unul dintre eroii victoriei Astrei în fața FCSB (2-1). Dacă Denis Alibec a fost principalul actor în iarbă, antrenorul de 39 de ani i-a pus la respect pe roș-albaștri din punct de vedere tactic.

Chiar dacă este doar startul sezonului, numai patru runde scurse, giurgiuvenii și-au revenit în ultimele două partide și sunt pe loc de play-off, în timp ce FCSB e pe 9, pe poziție de play-out!

Poza de victorie

Dan a fost însoțit în permanență, după succes, de „talismanele vieții mele”, „fetele mele dragi”, așa cum le mai numește pe fiicele sale, Casiana, 12 ani, și Antonia, 7 ani. Puștoaicele, vesele, relaxate, spre deosebire de tatăl lor cu un chip încă stresat, l-au însoțit pe Dan și la conferința de presă, așezându-se în primul rând de scaune.

La final, au dorit să se fotografieze alături de tatăl lor, ca o amintire de suflet după o victorie de moral pentru Alexa, iar reporterul Cristi Preda le-a făcut cadou momentul. „Ele sunt principalul motiv pentru care vreau să fiu mereu mai bun. În fotbal și în viață. Nu filosofez, dar Dumnezeu ne dă mereu după faptă și răsplată”, a mărturisit tehnicianul.

Antonia, în prim-plan rugându-se pentru victoria tatălui său, și Casiana au avut emoții la meci

„Dacă-i duc pe drumul cel bun, pot ajuta echipa”

Strict despre fotbal, Alexa a mărturisit că-i place să lucreze cu jucători rebeli, dar fotbaliști. Gen Alibec, Tamaș, Răduț, poate chiar Budescu, dacă se va întoarce: „Eu cred că sunt antrenorul care poate avea o relație bună cu jucătorii dificili. Îmi plac fotbaliștii care au calități. Dacă e să aleg între cei ce au calitate și sunt năzdrăvani, cu probleme de comportament, și unul muncitor, îi prefer pe primul, pe cel cu calitate. Eu zic că dacă-l duc pe un drum bun, te poate ajuta foarte mult”.

„Gabi Tamaș n-are un regulament special. Nu trebuie să promită că s-a făcut cuminte. Cred că s-a maturizat și el, își dorește foarte mult să joace fotbal. El voia să joace și cu FCSB, îl băgam dacă-i venea «cartea verde»”.

„Alibec este excepțional, se antrenează bine, pe lângă assist și gol, este capabil de un efort considerabil. Eu îl văd într-un campionat superior al Europei. Și consider că poate fi titular la echipa națională”
Dan Alexa, antrenor Astra

Alexa, replică pentru Becali: „Îi plac oamenii supuși și se vede asta”

„Am fost deranjat de declarația domnului Gigi Becali după acel episod. Dânsul investește foarte mult, cumpără jucători, este unul dintre patronii importanți ai fotbalului românesc, face bine la multă lume, e om cu frica lui Dumnezeu. Spun asta ca să-i dau o lecție de smerenie!”

„Iertare? Nu e de iertare la mine! Când zici că unul care nu e «bărbat» n-are ce căuta la Steaua... Eu zic că lui nu-i plac bărbații adevărați la echipă, îi plac oamenii supuși și se vede, din păcate. Echipa are jucători excepționali, cam cei mai buni din România, dar dânsul e patron, hotărăște tot”

„N-o să trec niciodată peste ce mi-a spus. Nu e de orgoliu. Uite, de exemplu, acum două săptămâni mi-am dat demisia, dar am avut șansă că domnul Niculae m-a întors. Și venisem după o retrogradare! Dar dânsul m-a susținut incredibil. Domnule Becali, pentru mine bărbația nu înseamnă să sar cu picioarele pe o femeie! Dar nu accept să fac compromisuri și cred că e imposibil să nu faci compromisuri la clubul dânsului”

„Nu m-a căutat, cum să mă caute?! Dacă nu sunt «bărbat»... L-am apreciat foarte mult, crede-mă. Acum jumătate de an am stat cu dânsul de vorbă 4 ore și cred că i-am demonstrat cine sunt. Cred că la faza de acum câteva săptămâni a fost răutăcios, nu era momentul. Rămâne un bun creștin, să fie sănătos, îi urez multă baftă în Europa!” Dan Alexa

VEZI ȘI:

FCSB - MLADA BOLESLAV // Vergil Andronache a răbufnit: „Eu am vrut să fiu de bun simț până acum...”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
razar99
razar99  •  07 August 2019, 17:25

nu mai zic nimic.. sper doar ca la 12 ani a invatat sa puna cojile de seminte macar intr-o punguta ceva.. nu pe jos.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează