FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV FCSB, păzea! Declarație de război a lui Dan Petrescu, în primul interviu după ce a prelungit cu CFR Cluj

Articol de - Publicat sambata, 04 ianuarie 2020 16:58

Dan Petrescu (52 de ani) a semnat azi cu CFR Cluj un nou contract, valabil încă doi ani și jumătate. Din Dubai, antrenorul campioanei explică tot planul: FCSB e rivalul principal, Țucudean poate reveni în echipă, Djokovic sau vreun alt jucător nu pleacă până nu va fi clar dacă ardelenii au dreptul să opereze achiziții.

Dan Petrescu va continua la CFR. E o știre, din moment ce rămânerea antrenorului constituia o miză și pentru suporteri, și pentru rivalii de la FCSB. Mihai Stoica a apucat să parieze că Dan va schimba iar campionatul. MM a mizat așa și din optimism. „Sigur el s-ar bucura să plec!”, estimase Petrescu înainte să semneze un acord nou cu campioana. 

Noul act e valabil până la 30 iunie 2022. Obiectivele se referă și la lupte cu Sevilla și cu FCSB, și la reintegrarea în echipă a lui Țucudean, golgeterul care a dispărut de aproape o jumătate de an din fotbal, de când a simțit că ar putea avea probleme medicale. Atacantul s-a temut că ar avea o afecțiune la inimă, a parcurs controale și intervenții chirurgicale, acum va reveni sub comanda lui Petrescu în cantonamentul din Spania.  

Dan vorbește despre Țucudean ca despre o achiziție pentru clubul care n-are voie să facă transferuri deocamdată, pedepsit pentru nerespectarea fair-play-ului financiar. „Și dacă TAS nu anulează pedeapsa, tot rămân la CFR! Muncesc cu ce am!”, promite cel mai bun tehnician din 2019.  

Dan Petrescu: „Am rămas ca să mă bat cu FCSB!”

- Domnule Petrescu, a devenit clar că veți continua la CFR. Ce v-a convins? 
- Așa e, am semnat un nou contract, conducerea m-a convins. Știi cum e, jucătorii și antrenorii au mereu parte de tentații, de oferte din alte părți. Și acum a existat o tentație, o propunere pe care o am pe email, e valabilă, dar am ales continuitatea, am semnat cu CFR. M-am gândit să nu mai fac greșeala pe care am făcut-o când am plecat în China și am ales și cu inima, și cu sufletul. 

- A fost tot din Asia propunerea? 
- Nu contează, a fost o ofertă, o tentație, acum am hotărât să rămân la CFR.  

- Respingerea acelei oferte înseamnă că pierdeți banii rămânând în România? 
- Sigur că nu există în România salarii ca în campionatele în care am mai antrenat eu, deci era o diferență, da. Dar am un contract bun și acum, la CFR, deci nu pot să mă vait. Mă simt bine la CFR și asta contează mult. Chiar am vorbit aici, în Dubai, cu Gustavo Poyet, fostul meu coleg de la Chelsea. Mi-a zis că nu are echipă de un an și nu a găsit, ca antrenor, mediul perfect. Pe unde a trecut ori nu avea bani, ori erau bani mulți și nu era liniște. Eu am liniște la CFR și le mulțumesc celor din conducere că au avut încredere să insiste să rămân. Sper să nu-i dezamăgăsc! Știi cum e în fotbal, după prima înfrângere deja apar discuții. La două, trei rezultate proaste la rând e criză! Bine, eu nici nu vreau să fiu tratat cu indulgență pentru ce am făcut în trecut, e firesc să fiu judecat în funcție de rezultate, ca oricare alt antrenor.  

„Avem șanse și cu Sevilla”

- Rezultatele bune care ar fi? Realist, ce poate obține Clujul anul acesta? 
- În pimul rând, să câștigăm iar campionatul, fiindcă acesta e obiectivul clubului. Pe urmă, să mergem acum cât mai mult în Europa, iar în sezonul următor să prindem iar grupe europene, Champions League sau Europa League. Sezonul acesta e unul senzațional și e greu de egalat, de asta sunt conștient.  

- Progresul în Europa League chiar e posibil? Puteți trece de Sevilla? 
- Împotriva oricărei echipe ai o șansă. Bine, Sevilla e a treia din Spania după Barcelona și după Real Madrid, deci ne va fi foarte greu. Dar după un calcul pe hârtie noi nu am fost favoriți nici cu Astana, nici cu Maccabi Tel Aviv, ambele echipe aveau bani mai mulți și jucători mai scumpi.  

- A circulat știrea despre oferta de la Gaziantep pentru Djokovici. E posibil să plece? 
- Chiar mă bucur că mă întrebi asta, fiindcă vreau să explic și să devină foarte clar: noi nu avem voie să facem achiziții în momentul de față și până când nu vom avea din nou dreptul să aducem jucători nu pleacă nimeni! Adică nu pleacă nici un fotbalist important! Aaa, la o ofertă imposibil de refuzat, ideală ne vom uita, normal! Numai că propunerea pentru Djokovici e foarte slabă, din câte știu eu. Damjan a semnat un contract cu CFR valabil trei ani, l-a semnat astă-vară, când chiar eu am insistat să-i fie propusă o înțelegere nouă, așa că nu se pune problema să plece. Ți-am zis, la o ofertă foarte bună eu nu mă opun, nu m-am opus niciodată, fiindcă îi înțeleg pe jucători.  

„Se întoarce Țucudean”

- Apropo de interdicția privind transferurile, rămânerea dumneavoastră la CFR mai depinde de litigiul de la TAS? Adică e posibil să plecați dacă tot va păstra și Tribunalul sancțiunea? 
- Nu! Păi, am semnat un nou contract, nu ți-am zis clar? 

- Mă gândeam că poate e vreo înțelegere care poate fi ruptă în funcție de verdict. 
- În nici un caz! Indiferent de hotărârea TAS, rămân la CFR! Dacă nu vom putea face achiziții voi lucra cu ceea ce am acum și lotul e oricum bun. Recunosc, însă, că m-aș bucura să putem face transferuri. Vom vedea ce se va hotărî la Lausanne. Oricum, pierderea lui Culio rămâne una mare, greu de acoperit. Și voi, presa, n-ați remarcat niciodată că noi am jucat în toată perioada asta fără Țucudean! Adică fără principalul vârf! CFR are cel mai bun atac chiar și așa, fără Țucudean! Pentru că forța grupului a făcut diferența la CFR, nu vreo persoană anume! 

- Va mai juca Țucudean? 
- Din ce am înțeles eu, George va veni cu noi în cantonament. După pauza asta nu are cum să fie în formă maximă, dar Țucudean are o trăsătură importantă: el poate să inventeze ceva. Când echipa nu merge, nu găsește soluții, el inventează ceva și marchează. M-aș bucura mult să poată reintra în echipă, fiindcă e un fotbalist de mare calitate.  

„M-am uitat cu fata la patru meciuri”

- Rămâne FCSB adversarul principal? 
- Așa cum ți-am mai zis, este clubul cu cel mai bun lot din România. Îmi asum să spun asta deși pot să-i supăr pe conducătorii mei. La FCSB sunt tineri cumpărați cu milioane de euro, care au explodat acum. Man, Coman, Tănase sunt foarte buni, clubul e stabil economic, mai nou echipa are și o apărare foarte bună. Dar nu cred că va fi doar o luptă între noi și FCSB. 

- Cine s-ar mai putea implica? 
- Primele cinci clasate din playoff vor lupta pentru titlu. Îți spun că primele cinci fiindcă a șasea nu știu care va fi și oricum nu cred că va avea șanse. Concurența va fi mai strânsă decât în alți ani.  

EXCLUSIV FCSB, păzea! Declarație de război a lui Dan Petrescu, în primul interviu după ce a prelungit cu CFR Cluj

- V-ați mai deconectat de la stres și de la fotbal în vacanța din Dubai? 
- Ha-ha-ha! Păi, eu nu sunt stresat, sunt OK dacă nu joacă echipa mea! 

- Tocmai, a fost o ocazie pentru relaxare? 
- De la stres m-am mai deconectat, da. De la fotbal, nu am cum. Am fost la patru meciuri aici, în Emirate. Am antrenat în zonă și cunosc fotbalul de aici. Și am mai văzut meciuri la TV. Mă uit la etapele din Anglia, din Spania, din Italia, oricând urmăresc cu plăcere jocuri din aceste campionate. Acum m-am uitat la TV cu fiică-mea, Jennifer. 

- Îi place și ei fotbalul? 
- Îți dai seama, în loc să mă joc cu ea am ținut-o la televizor să ne uităm la etapa din Anglia! Pe 1 ianuarie au fost televizate patru meciuri din Premier League și le-am văzut pe toate, la rând! Nu am cum să mă detașez, să mă rup de fotbal. Dar de stres am scăpat, nu a existat nimic care să mă enerveze.  

- Noul contract conține vreo clauză de reziliere? 
- Da. Și așa mi se pare corect. Conform vechiului acord, eu puteam să plec oricând, nu mai exista vreo clauză. Acum e o sumă valabilă reciproc, adică eu trebuie s-o achit ca să plec, clubul trebuie să mi-o dea ca să mă demită. Așa e normal, cred că fără clauze de genul ăsteia contractele nu prea mai au valoare, din moment ce și angajatul, și angajatorul pot rupe înțelegerea oricând vor!

„Am suficientă experiență în fotbal ca să-mi dau seama că voi fi judecat în funcție de fiecare rezultat, nimeni nu mă va apăra datorită performanțelor din trecut. Mi-am asumat asta când am ales să continuu la CFR” 
- Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj 

"Echipa a jucat și fără Culio, și fără Deac, și fără Vinicius. Plus absența lui Țucudean! Și au marcat mulți jucători, nu am depins de un golgeter. Asta vreau, o formație care să nu stea într-un fotbalist, să nu depindă de nici un individ!" 
- Dan Petrescu, antrenor CFR 

"La CFR, la fel ca la Urziceni, am liniște, am o relație foarte bună cu conducerea. Asta contează. Bine, nu constituie o asigurare pentru mine, că toți antrenorii sunt tratați în funcție de rezultatul din etapa asta!" 
- Dan Petrescu, antrenor CFR 

28 auguste data celei mai recente apariții în fotbal a lui Țucudean. El a jucat atunci 22 de minute în partida Slavia Praga-CFR 1-0, din playoff Champions League. Atacantul în vârstă de 28 de ani fusese golgeterul campionatului cu un sezon în urmă, cu 18 goluri

Vezi și: 

EXCLUSIV // Dan Petrescu rămâne la CFR Cluj! Detaliile noului contract

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  05 Ianuarie 2020, 09:21
Postat de rocky2 pe 04 Ianuarie 2020, 19:46

Ups! Panica in gigime, in gsp-ime si la infractorea fcsb!;)

Ups! Euforie in neluțime, in ionuțime și la academicienii spoiți în vișiniu de primar! ;-)

cfrinho
cfrinho  •  05 Ianuarie 2020, 00:53
Postat de manty_one pe 04 Ianuarie 2020, 22:48

subscriu,perfect adevarat ..Dan Petrescu este intr-adevar la momentul asta cel mai bun antrenor roman,la ce lot are FCSB in acest moment sunt sigur ca ar defila an de an in liga 1-a castigand detasat campionatul...dar cu ciobanul Becali unul ca el nu ar putea lucra niciodata!!

Povesti, lotul lui Gigi e zero barat. Dan Petrescu e povestitor, probabil nu vrea sa-l supere pe amicul de la nationala, stie si el ca in acel lot sunt sperante desarte de valoare neglijabila. CFR are cel mai bun lot, chiar daca cel mai bun jucator din istoria clubului a plecat(Culio), si n-ar trebui sa fie probleme pentru castigarea campionatului. Altfel, daca se doreste castigarea dublei cu Sevilla trebuie jucatori peste nivelul celor actuali, cu ce avem n-ai cum sa treci de aceasta echipa, cu autobaza lui Danut cu tot, si bine ar fi sa trecem mai departe, ca ne-am saturat cam toti romanii de meciuri mioritice, valoarea se vede in Europa.

manty_one
manty_one  •  04 Ianuarie 2020, 22:48
Postat de the_globetrotter pe 04 Ianuarie 2020, 20:39

Dan Petrescu este cel mai mare antrenor roman,a dovedit o in putinul timp avut la reintoarcerea la CFR!A luat o echipa "imbatranita" si cu un joc anost si a dus o in primavera europeana,nesacrificand nici locul 1 in Liga.Respecte Dane,multumim pentru parcursul minunat al echipei,sa ai alaturi de familie si club,un an nou plin de realizari,impliniri si sanatate!

subscriu,perfect adevarat ..Dan Petrescu este intr-adevar la momentul asta cel mai bun antrenor roman,la ce lot are FCSB in acest moment sunt sigur ca ar defila an de an in liga 1-a castigand detasat campionatul...dar cu ciobanul Becali unul ca el nu ar putea lucra niciodata!!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează