FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Deranjat de acuzele celor de la CFR, Stoican promite înaintea duelului cu FCSB: "Milion la sută că așa va fi!"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 03 mai 2018 09:02

Flavius Stoican, 41 de ani, e deranjat de declarațiile celor de la CFR Cluj, care-i acuză pe ieșeni că au avut o altă atitudine în meciul cu ei și că vor juca altfel în partida de luni, cu FCSB.

- Domnule Stoican, au apărut tot felul de declarații în ultima vreme din partea celor de la CFR....
- Le știu foarte bine, nici n-are sens să mi le mai spuneți. În toată cariera mea de antrenor am dovedit că sunt un om corect, care nu-și bate joc de meserie și care nu face jocurile nimănui. Sunt sătul de tot felul de declarații cu tentă răutăcioasă. Sunt dezgustat de ce au spus cei de la CFR, ca să nu spun mai mult. Eu îmi văd de echipa mea, nu bag în seamă toate declarațiile răutăcioase care chiar nu-și au rostul!

- Ați jucat altfel cu ei și-o veți face altfel cu Steaua?
- Am demonstrat în cele două meciuri din sezonul regulat că am fost o nucă tare pentru cei de la Steaua. Le-am luat 4 din cele șase puncte puse în joc. Sau atunci am jucat altfel cu ei și acum vom juca într-un alt fel?! Să ne mai amintim și meciul tur de la București, când 70 de minute am jucat de la egal la egal cu ei! Dacă Budescu nu avea acea execuție fabuloasă (VIDEO AICI), sunt sigur că nu plecam învinși de la București.

"Vor avea viață grea de tot cu noi"

- Aveți speranțe în fața steliștilor? Credeți că puteți produce surpriza?
- Ar fi culmea să spun că suntem favoriți, dar asta nu înseamnă că vom intra pe teren doar să facem act de prezență, să jucăm 90 de minute și să plecăm acasă. Nu! Milion la sută o să ne dăm viața cu Steaua! Lumea nu ne dădea șanse nici cu CFR și iată că am luat un punct. Sper să nu ne dea șanse nici acum și vom încerca să producem surpriza etapei. Steliștii trebuie să știe un singur lucru: că nu vor veni în vacanță în patria lui Ștefan cel Mare! Vor avea viață grea de tot cu noi.

- A început să vă oprească lumea în Iași, să vă spună să bateți sau să nu câștigați cu Steaua?

- Încă nu, dar știu foarte bine că e un oraș care simpatizează cu Steaua, cu fani ce vor veni la meci să-i vadă pe jucătorii lor. Îi apreciază pe fotbaliști, pe antrenori, pe patron, dar asta nu înseamnă că nu vom juca fotbal la capacitate maximă. Chiar dacă o să fie un stadion plin mai mult de steliști, sper ca la finalul partidei ieșenii să ne iubească pe noi și să ne felicite pentru performanța reușită.

- Adică vă gândiți și la o victorie în fața ocupantei locului 1?

- Evident că mă gândesc! Ar fi culmea... Vreau să bat Steaua, luni seară, la Iași! Ar fi bomboana de pe tort, e tot ce-mi doresc. Avem o șansă să producem marea surpriză și cred că trebuie să profităm de tot ce putem pentru a face asta. Sunt convins că putem să-i încurcăm și o să le transmit jucătorilor tot ce trebuie să știe despre acest meci.

"Nu sunt dezamăgit, îmi doream mai mult"

- V-ați gândit deja la un mesaj pe care să-l transmiteți în vestiar?
- Până la un mesaj trebuie să-i fac să simtă importanța acestui meci! O să le reamitesc să suntem în play-off, acolo unde am luat fața unor echipe poate mai bune ca Dinamo și FC Botoșani. Nu e o întâmplare că suntem aici pentru că am muncit mult pentru asta. Mai mult, suntem la cel mai bun sezon al Iașiului din 1966! Nimeni din echipa asta nu credea că vom ajunge în play-off și iată că suntem aici! Nu ne predăm.

- Totuși, intrăm în vestiar împreună înainte de meci. Ce am auzi de la dumneavoastră?

- Le voi spune toate punctele forte, dar și defectele adversarilor. Le voi ține un discurs în care le voi transmite dorință și le voi spune despre greșelile pe care le-am făcut în viața de fotbalist și pe care ei nu trebuie să le facă. O să le povestesc oportunitățile pe care le-am avut și le voi da toate detaliile pentru a face un meci mare. Vom avea o ședință în dimineața meciului, apoi odihnă. Voi mai discuta cu ei încă 15 minute înainte să plecăm spre stadion, apoi pe ei! La victorie!

- Sunteți dezamăgit de parcursul de până acum al echipei?

- Nu pot să spun că sunt dezamăgit, dar cu siguranță îmi doream mult mai mult! Dar aici suntem o mare familie, o mână de oameni și vom încerca să facem tot ce putem. Îmi doream, poate, ca prin această calificare în play-off să avem o liniște financiară, dar, din păcate, nu a fost să fie. Uităm, ștergem cu buretele și încercăm să terminăm campionatul cu fruntea sus. Jucătorii și cu mine trebuie să demonstrăm în fiecare meci ce putem.

"Campioana? Eu trebuie să bat Steaua!"

- Cum vi se pare Steaua în acest moment? Mai periculoasă decât în sezonul regular?
- Faptul că nu a pierdut niciun meci în acest play-off spune multe despre forța echipei, chiar dacă au mai fost meciuri pe muchie de cuțit. Are cea mai bună echipă din Liga 1, un antrenor cu care m-am ciondănit la meciuri, dar cu care sunt prieten, și un patron pe care trebuie să-l felicit. Chiar dacă face unele declarații după meciuri, chiar e de apreciat pentru tot ce face în fotbalul românesc. Oricum, sunt sigur că nu suntem cu nimic mai prejos decât, posibil, viitoarea campioană a României!

- Steaua sau CFR Cluj, cine vreți să fie noua campioană a României?
- Eu trebuie să bat Steaua! Nu sunt în măsură să aleg eu acum cine merită să fie campioană. E clar că, în momentul ăsta, Budescu este jucătorul de la Steaua care poate face diferența în orice moment! La fel, Man și Florin Tănase, doi fotbaliști tineri și foarte talentați.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (24)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  04 Mai 2018, 02:53

Un roman intreg de abureli si de gargara rasuflata, marca inregistrata gsp. Iasul *** si fcsb ia campionatul. Scrie in stele asta. Sau in fecesebele...Iasul e infratit cu Bucurestiul. Iesenii s-au mutat la Bucuresti iar suporterii fcsb la Iasi. Ma intreb doar ce-o fi Stoican...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fangigi
fangigi  •  04 Mai 2018, 00:00
Postat de 0.palmares.csa pe 03 Mai 2018, 09:57

Ai acelasi discurs si pt Mangia?Sau pt Mangia este maestre bagati juniorii ca sa castige cfr-ul.

Nu e nevoie, la Mangia vorbeste valiza! Ca doar d-aia a facut parnaie ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  03 Mai 2018, 21:19

Da' primaru' Iasiului ce zice?!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează