FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Dezvăluiri din culise! La cine a apelat Negoiță pentru a-l interzice pe Dănciulescu la Dinamo

Articol de , - Publicat joi, 04 octombrie 2018 09:20

Ionel Dănciulescu, 41 de ani, unul dintre cei mai mari atacanți din istoria lui Dinamo și a României, a primit interdicție în Ștefan cel Mare! După ce și-a dat demisia, fostul director general al "câinilor" a mers în continuare la meciurile "câinilor" pentru că are o relație foarte strânsă cu jucătorii. Se pare că acest lucru a făcut deranj mare prin birourile de la RIN Grand Hotel.

Invitat ieri dimineață la matinalul de la Digi, al doilea cel mai bun golgeter din istoria Ligii 1 a aruncat bomba: "Promit că de astăzi nu mă voi mai duce la niciun meci al lui Dinamo!

O persoană dragă mie m-a sunat ieri să-mi spună că altcineva din club i-a zis că nu e benefică prezența mea în jurul echipei și lucruri de genul ăsta. Probabil și faptul că sunt prieten cu Claudiu, că jucătorii țin la mine și avem o relație specială au afectat. Ei ar fi trebuit să valorifice într-un mod pozitiv relația mea specială cu jucătorii".

Îndepărtat de Becali

Deși Dănciulescu a evitat să nominalizeze, persoana care i-a transmis lui Ionel să stea departe de echipa sa de suflet este impresarul Giovanni Becali. Fostul agent de jucător l-a impresariat pe Danciu pe parcursul întregii cariere de fotbalist a acestuia, cei doi având o relație extrem de apropiată, de genul tată-fiu.

Știind acest lucru, finanțatorul Negoiță a apelat la Becali pentru a-l îndepărta pe Dănciulescu de lângă echipă. Giovanni, care are printre altele rol de consilier pentru Negoiță, l-a rugat pe Danciu să evite Dinamo pentru perioada următoare, până se liniștesc lucrurile.

Ca să se mai calmeze atmosfera, idolul suporterilor va vedea meciurile la televizor, fiindcă nu mai e acceptat de conducere nici măcar ca spectator!

Umilit de Negoiță

Aceleași surse susțin că Ionuț Negoiță avea de multă vreme în plan să îl dea afară pe Ionel, deranjat fiind că acesta nu are o atitudine publică agresivă față de rivali, în stilul lui MM Stoica. Speriat de posibila furie a suporterilor, Negoiță nu a avut curajul să îi spună în față lui Danciu că îl vrea plecat, preferând să-i facă tot felul de neplăceri pentru a-l forța să demisioneze.

Un astfel de exemplu este o ședință ținută la RIN cu puțin înainte de demisia lui Danciu. Finanțatorul i-a chemat pe colaboratorii săi în sala de ședințe, numindu-i pe fiecare în parte, mai puțin pe Dănciulescu. Întrebat de unul dintre oamenii prezenți dacă să intre și Danciu, Negoiță ar fi zis suficient de tare încât să audă și fostul atacant: "Nu! Să stea unde e, că stă bine!".

Angajații au intrat cu patronul în sala de conferințe, iar Ionel a rămas singur pe holurile de la RIN. Acest episod a fost picătura care a umplut paharul pentru Dănciulescu, care într-un final și-a dat demisia de la Dinamo după 5 ani în care a activat în managementul dinamovist.

"Claudiu m-a rugat să vin la cele două meciuri, de aceea am fost și la Galați"  Ionel Dănciulescu

"Dacă cei de la Dinamo se concentrează pe faptul că prezența mea în jurul echipei nu este benefică, înseamnă că toate celelalte probleme de la echipă sunt rezolvate. Nu mi-a interzis nimeni, dar e mai bine așa" Ionel Dănciulescu

21 de sezoanea jucat Dănciulescu în Liga 1, all-time. Singurul care a mai reușit această performanță este Nicolae Dobrin, cu același număr de stagiuni ca Danciu

Mărire de salariu de 2.000 de lei

O altă șicană constantă a lui Negoiță a fost salariul lui Dănciulescu. Acesta a stat o vreme îndelungată pe postul de director sportiv, dar practic era omul bun la toate, se ocupa de tot ce a însemnat bunul mers al echipei. Pentru asta, Danciu a avut un salariu de 5.000 de lei.

După avansarea pe poziția de director general, Negoiță i-a transmis că îi va oferi un salariu conform valorii și noii poziții. După ceva vreme, Dănciulescu a primit o mărire de 2.000 de lei.

Fanii au făcut revoluție

Demisia lui Dănciulescu a fost interpretată de fanii PCH ca o greșeală a conducerii. Ultrașii au profitat de prezentarea lui Claudiu Niculescu și au venit la stadion, unde au afișat bannere triviale la adresa finanțatorului Ionuț Negoiță și a președintelui Alexandru David. Pe tot parcursul conferinței de presă, David a trebuit să îi ureze bun venit lui Claudiu cu un cor de înjurături și jigniri pe fundal.

Retras cu forța

Sezonul 2013/2014 este ultima stagiune în care Dănciulescu a activat ca fotbalist, la Dinamo. Pe atunci, președintele "câinilor" era Constantin Anghelache. Acesta nu mai vedea cu ochi buni ca atacantul de 36 de ani la acea vreme să mai joace și i-a propus de mai multe ori un meci de retragere.

Văzând că lui Danciu nu îi surâde ideea, Anghelache și Negoiță i-au oferit lui Ionel postul de director sportiv, cu ultimatumul că dacă nu acceptă va fi dat afară. 

Ce înseamnă Dănciulescu pentru Dinamo

- 15 sezoane jucate
- 3 titluri câștigate
- 2 titluri de golgeter
- 152 de goluri în 355 de meciuri de Liga 1
- 5 goluri în Derby de România, în poarta Stelei
- 16 goluri în Cupele Europene. Al 3-lea marcator all-time în Europa după Niculescu, 18 goluri, și Dudu Georgescu, 17 goluri
- 41 de meciuri în Europa, este locul 2 all-time de prezențe în competițiile intercontinentale pentru Dinamo. Pe primul loc e Niculescu, cu 43 de jocuri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
danirovl
danirovl  •  04 Octombrie 2018, 21:47

Giovani becali il consiliaza pe negoita?!...vai de dinamo...poate e si cofinantator asa mai din umbra. Dinamo are viitorul negru daca una din astea e adevarata!

255601551624794
Mircea Raicu  •  04 Octombrie 2018, 14:53

Am inteles eu bine , cum un antevorbitor ar fi alăturat adjectivul mare substantivului club ?

gannicus2014
gannicus2014  •  04 Octombrie 2018, 13:09

era de asteptat ca negoita sa se razbune dupa ce Danciu i-a zgariat pianul cand il stergea de praf

Vezi toate comentariile (9)
Comentează