FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Dialog dezarmant cu Șumudică despre situația de la FCSB: "Lui Budescu nu-i pasă de ce se întâmplă în jurul lui" + ce spune despre Dică, Alibec sau Gigi Becali

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 31 mai 2018 16:52

Marius Șumudică (47 de ani) a oferit un interviu pentru Gazeta Sporturilor în care, printre multitduinea de teme abordate, a vorbit despre foştii săi elevi care acum sunt la FCSB, dar și despre modul în care decurge relaţia cu Gigi Becali. 

- Domnule Șumudică, Steaua e capitol închis?
- Da. Am o relaţie bună cu Gigi Becali, însă nu există compatibilitate între mine şi cei de acolo.

- Cum vă explicaţi că Steaua a bifat al treilea campionat la rând pierdut?
- A avut un lot foarte bun. Nu ştiu ce s-a întâmplat, evit polemicile, chiar i-am promis lui Dică faptul că n-o să mai vorbesc nici la superlativ de ei, nici să-i contest.

- Ca antrenor, are viaţă grea?
- E greu, cu Gigi nu e uşor să lucrezi. Trebuie să fii abil, pricepi? Sunt puţini abili în Liga 1.

- Cu cine aţi prefera să lucraţi: cu un patron care bagă bani, dar există tendinţa de a se băga şi peste antrenor sau cu unul care nu se bagă, dar nici nu investeşte?
- Mie îmi place riscul. Tind spre prima variantă.

Cum se poate reabilita Alibec

- Alibec se mai poate reabilita?
- Da, dar la altă echipă, nu la cea de acum. A pierdut un an, însă Denis dacă pleacă de la FCSB va face performanţă. Dacă schimbă mediul, o să-i fie bine. Chiar şi patronul a zis că nu-l vom mai vedea acolo. Alibec îşi doreşte mult să reuşească, vine după un an de umbră în cariera lui.

- Mai ţineţi legătura cu el, cu ceilalţi elevi de la Astra, care acum sunt la Steaua?
- Da, ţin legătura cu el, cu ceilalţi, vorbim. Ce spun? Sunt dezamăgiţi de ce s-a întâmplat.

"Lui Budi nu-i pasă de ce întâmplă în jurul lui"

- Budescu mai poate continua acolo sau trebuie să schimbe mediul?
- Budi e un fotbalist căruia îi pasă foarte puţin de ceea ce se întâmplă în jurul lui. N-are nicio problemă! Are personalitate aparte.

- Teixeira?
- Citesc şi eu că n-ar mai dori. Eu îl văd jucând încă 2-3 ani fără probleme. Eu dacă aş fi la FCSB, aş face totul să continue.

- Găman de ce nu s-a adaptat?
- E un jucător cu care trebuie să ştii să lucrezi. Se închide în el, trebuie să-l faci să conteze, să conştientizeze că e lider. Ştie ce e performanţa, e util, la ce experienţă are, poate ajuta orice echipă din România.

Vezi și:  

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează