FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Edi Iordănescu BLOCHEAZĂ FCSB! Prima decizie pe care a luat-o din funcția de antrenor al Mediașului

Iulian Cristea FOTO: Cristi Preda
Iulian Cristea FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 06 ianuarie 2019 09:00

Edward Iordănescu a acceptat ieri oficial oferta de a deveni manager general la Gaz Metan, iar prima decizie este să nu-i permită lui Iulian Cristea să plece la FCSB dacă Becali nu achită 200.000 de euro.

FCSB l-a luat pe Florentin Matei, însă are probleme în a rezolva aducerea lui Iulian Cristea. Deşi lucrurile păreau rezolvate în cazul fostului elev al lui Mihai Teja de la Mediaș, situaţia s-a blocat ieri. A fost ziua în care Edi Iordănescu şi-a dat acceptul de a prelua funcţia de manager general la Gaz Metan. El nu va fi doar antrenor principal, se va ocupa și de strategia tehnică, şi de vânzările şi achiziţiile de jucători.

FCSB l-a luat pe Florentin Matei, însă are probleme în a rezolva aducerea lui Iulian Cristea. Deşi lucrurile păreau rezolvate în cazul fostului elev al lui Mihai Teja de la Mediaș, situaţia s-a blocat ieri. A fost ziua în care Edi Iordănescu şi-a dat acceptul de a prelua funcţia de manager general la Gaz Metan.

El nu va fi doar antrenor principal, se va ocupa și de strategia tehnică, şi de vânzările şi achiziţiile de jucători.Prima decizie pe care a luat-o, cu care şefii clubului au fost de acord, este ca Iulian Cristea, care mai are contract cu Gazul până la vară, să nu fie lăsat să plece acum la FCSB dacă Becali nu achită 200.000 de euro. Este o sumă de două ori mai mare decât cea oferită de Gigi în momentul în care a anunţat că jucătorul a semnat deja cu FCSB.

Cristea a intrat la 1 ianuarie în ultimele 6 luni de contract şi are dreptul să semneze cu oricine, fără ca Gaz să se împotrivească. Totuşi, până la vară, Mediaşul poate bloca fotbalistul, dacă nu ajunge la o înţelegere cu FCSB.

"Dacă Becali nu plăteşte 200.000 de euro, Cristea va rămâne aici încă 6 luni. Fie va juca, fie doar se va antrena, fie va fi trimis la echipa a doua, decizia va fi luată de club", au declarat ieri surse de la Gaz Metan. 

Cum ar arăta FCSB dacă n-ar mai transfera pe nimeni în afară de Fl. Matei

Bălgrădean - R. Benzar, Planic, Bălaşa, Momcilovici - Teixeira, Nedelcu, Fl. Matei - Man, Gnohere, Fl. Tănase

"Mediaş nu poate refuza oferta mea"

Becali are o altă viziunea asupra acestui transfer şi spune că Iulian Cristea va ajunge sigur la FCSB încă din această iarnă: "Gaz e în insolvenţă şi, conform legii, nu poate refuza suma pe care o ofer eu în schimbul lui Cristea, 100.000 de euro". Becali e contrazis de cei de la Mediaş: "Pe acest principiu, dacă Gigi Becali propunea 10.000 de euro pe jucător, noi nu putem refuza?!". 

Mărginean provoacă: "Să jure pe Biblie!"

Preşedintele lui Gaz Metan a lansat o acuzaţie dură la adresa patronului de la FCSB. "Gigi Becali e un om foarte credincios. Îi transmit aşa: dacă are curaj să jure cu mâna pe Biblie că Iulian Cristea n-a semnat cu FCSB înainte de 31 decembrie, atunci eu îi dau să ia fără bani pe oricine vrea de la Mediaş", a declarat Ioan Mărginean la Telekom Sport. Conform regulamentului, un club n-are dreptul de a aborda un fotbalist şi nici de a-l semna, mai devreme de 6 luni până la data la care are scadenţa cu gruparea de care aparţine. 

Au fost negocieri şi pentru Ivanov și AurelioFCSB a negociat cu Gaz Metan şi pentru alţi doi fotbalişti: Ivanov şi Aurelio. Pe primul, Becali a propus 150.000 de euro, însă bulgarul are o clauză de reziliere de 500.000 de euro, la care clubul nu poate renunţa având în vedere că se urmează procedura de insolvenţă şi respectiva clauză e prinsă în planul de redresare financiară. "500.000 nu se pune problema să dau" a fost răspunsul lui Becali. Pentru Aurelio, Gigi oferea 100.000 de euro, iar Gaz a solicitat de 3 ori mai mult. 

Preţurile stabilite de Mediaş

olaru

Va fi prezentat luni

Edward Iordănescu şi-a dat ieri acordul pentru a prelua Gaz Metan, iar prezentarea oficială va avea loc luni la prânz, la Mediaş. "L-am dorit şi în vară, înainte să-l punem pe Teja, dar era implicat în proiectul CFR. Atunci nu s-a putut, acum mă bucur că am reuşit să-l convingem să vină", a spus Mărginean. În primele 3 etape din 2019, Gaz va întâlni principalele rivale în lupta pentru accesul în play-off: Astra, Poli Iaşi, Sepsi. Gaz e la 3 puncte de Astra, la 5 de Sepsi şi la acelaşi nivel cu Iaşi. 

350.000 €e suma pe care Gaz Metan o mai are de achitat pentru a reuşi să iasă cu bine din procedura de insolvenţă

Vezi și: 

Mihai Teja, declarații tari în direct la TV: "Domnul Becali mi-a spus că vrea să se schimbe" + "Ar fi trebuit să fie 20 de antrenori pe lista Stelei"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (39)
103218647204174
Robokup Doru  •  06 Ianuarie 2019, 20:03

Ar fi păcat de aceasta echipa sunt jucători buni acolo . Anul trecut Edi Iordănescu a salvat-o pe Astra sa vedem dacă si aici găsește soluția sa speram ca Da

steaua_promoveaza
steaua_promoveaza  •  06 Ianuarie 2019, 19:45

Rubrică: Transferuri fictive la FC FCSB.

aius
aius  •  06 Ianuarie 2019, 15:39

Nu, Dan Udrea, nimic nu a fost rezolvat( a spus presedintele Mediasului) dar vorbele lui jiji ***, sunt ptr. voi... acatist !Ce debiteaza acest *** ,la voi e... lege !Bv. Edi !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează