FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mihai Teja, declarații tari în direct la TV: "Domnul Becali mi-a spus că vrea să se schimbe" + "Ar fi trebuit să fie 20 de antrenori pe lista Stelei"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 ianuarie 2019 21:03

Mihai Teja, antrenorul celor de la FCSB, a vorbit sâmbătă seara în direct la TV despre filosofia pe care vrea s-o implementeze la FCSB, dar și despre culisele instalării sale la cel mai titrat club din România. 

Mai jos sunt cele mai tari declarații ale noului antrenor al FCSB-ului: 

"Domnul Becali a fost foarte deschis atunci când i-am spus ce jucători vreau. Mi-a spus că vrea să se schimbe puțin, că nu vrea să se bage deloc până în vară. 

...despre sistemul de joc: "Vreau să-mi fac treaba cât mai bine și ceea ce lucrez la antrenamente să se vadă și la meciuri. Am o filosofie proprie, încerc s-o pun în aplicare. Există calitate la Steaua și sper să reușesc lucruri bune. Vreau să am, întâi de toate, contact cu jucătorii echipei. Sistemele pe care le folosesc sunt 4-3-3 și 4-2-3-1. Oricum, nu vreau să schimb foarte multe lucruri. Totul depinde și de inteligența jucătorilor și modul în care ei percep lucrurile.

...despre Florentin Matei, noul transfer al FCSB-ului: "Am avut mai multe discuții cu domnul Becali, încercam să-i dau mai multe exemple de jucători din campionat sau din străinătate. El joacă în spatele vârfului sau al doilea atacant. E un jucător bun, a crescut foarte mult, a acumulat experiență mare la echipele din străinătate pe la care a trecut. Deși are 25 de ani, e un jucător matur. L-am văzut și la Astra, a făcut jocuri foarte bune acolo. Are o inteligență bună și un nivel mare de creativitate". 

...despre Iulian Cristea: "Domnul Becali se ocupă de tot ce înseamnă negocieri. Iulian Cristea un jucător bun, pe care eu m-am bazat mult la Mediaș. E un jucător de mare caracter. Sper să vină la noi, sper ca cei de acolo să-l lase la noi încă de acum".

...despre Moruțan: "E un jucător bun, l-am debutat la U Cluj când avea 15 ani. Mă bucur mult pentru el că a ajuns la Steaua. Cred că poate să facă mult mai multe pentru echipă".

...despre relația cu Mihai Stoica: "Am o relație bună cu MM Stoica, îl respect foarte mult, a făcut lucruri foarte bune la Steaua, a cucerit foarte multe trofee la această echipă. Are o experiență foarte mare și sunt sigur că vom avea o colaborare foarte bună. Nu cred că va fi un scut între mine și domnul Becali, nu suntem la război. Toți trebuie să avem un dialog foarte bun, iar deciziile importante se vor lua împreună. Așa ar trebui să se lucreze la un club profesionist.

...despre instalarea la FCSB: "Nu m-am simțit în competiție cu Dan Alexa. E normal să existe mai multe contacte atunci când pui un antrenor. Cred că ar fi trebuit să fie 20 de antrenori în competiție pentru postul de antrenor de la FCSB. Nu e ușor să numești un antrenor la această echipă".

...despre antrenorii de la care s-a inspirat:"Sunt un antrenor profesionist. Am făcut junioratul de antrenor la Steaua, însă cariera mi-am început-o la Dinamo. Apoi, am avut marele noroc să-l întâlnesc pe Mircea Rednic și mi-am început apoi cariera profesională. M-am inspirat de la antrenori precum Rednic, Cristiano Bergodi, Dorinel Munteanu, Gică Hagi sau Mihai Stoichiță. Am învățat foarte multe lucruri de la ei. Am stat mult în preajma lui Mircea Rednic și am învățat lucruri despre psihologie în ceea ce privește gestionarea vestiarului. Rednic citește foarte bine jocul, am învățat lucruri bune despre fotbal. Am luat pasiunea și ardoarea cu care Gică Hagi vorbește despre fotbal".

...despre liderii FCSB-ului: "Vor fi patru căpitani, jucătorii își vor alege căpitanii. Cei patru vor avea un punct de vedere, voi avea multe discuții cu cei despre tot ceea ce înseamnă vestiarul".

...despre Dică: "Cred că îl voi suna pe Dică, avem o relație bună. Am spus tot timpul că e un antrenor bun și cu siguranță va fi un antrenor de viitor. Dică m-a sunat când eram liber de contract, m-a întrebat dacă vreau să mă duc la FC Argeș.".

...despre relația cu Lucian Filip: "Nu va pleca niciun jucător, am nevoie de toți. Lucian Filip e un jucător important pentru Steaua și cu siguranță ne va ajuta. Îl stiu, e un băiat cu un caracter excepțional. Nu va fi nicio problemă între noi", a spus Mihai Teja, la TV Telekom Sport.

Vezi și: Pe cine scoate Florentin Matei din echipa de start » Cum ar putea arăta FCSB în 2019

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
jaleimensa
jaleimensa  •  06 Ianuarie 2019, 14:14

Dă cu respectul în stânga și în dreapta, de la copii nevinovați până la infractori adevărați. Mi-e milă de el ...

cluj_cluj
cluj_cluj  •  06 Ianuarie 2019, 08:37
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Ma multe clone sunteti pe aici... e normal la o clona *** sa aiva suporteri clonati...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cluj_cluj
cluj_cluj  •  06 Ianuarie 2019, 08:35

Ce vrea asta sa implementeze... e picat in cap? La fecesebe he he se implementeaza o sigura strategie. Ce viseaza arhanghelu noaptea.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează