FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV. Eric de Oliveira nu vrea să mai rămână în fotbal: „Mi-am făcut un restaurant la Mediaș, mi-am luat o cabană în Predeal, niște apartamente”

Articol de GSP - Publicat joi, 24 decembrie 2020 16:57 / Actualizat joi, 24 decembrie 2020 17:26

Brazilianul Eric de Oliveira, 35 de ani, se simte ca acasă în România. S-a căsătorit cu o jucătoare de handbal, Cosmina, iar împreună au doi copii. Marea majoritate a timpului o petrece la București, dar afacerile lui sunt la Mediaș. Acolo unde are o casă, un restaurant, de care se ocupă soția, dar și sora acestuia, venită special din America de Sud.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Eric, ai câștigat mulți bani, în special în străinătate. Ce-ai făcut cu ei?
- I-am investit. Mi-am făcut un restaurant la Mediaș, mi-am luat o cabană în Predeal, niște apartamente. Sunt OK! Tot ce-mi doresc este să nu le lipsească nimic copiilor mei. Asta e singura chestie la care mă gândesc. Nu vreau să aibă bogăție, dar îmi doresc ca în fiecare duminică să facă un grătar și să se simtă bine.

- Tu ai fost mereu cu buna dispoziție peste tot unde ai jucat.
- Mi-a plăcut să fim o familie, să ne respectăm. Normal că făceam și câte un grătar.

- Ai aproape 35 de ani, vrând-nevrând te gândești și la retragere.
- Când mă retrag nu vreau să mă fac antrenor! Aș vrea să-mi mai deschid un restaurant, dar nu exclud șansa să lucrez cu copiii. Mă gândesc la o școală de fotbal, dar să nu cer bani. Am oameni care sunt dispuși să lucreze cu mine. Oricum, un an de zile după ce mă las nu vreau să mai aud de fotbal. Vreau să plec, să uit de tot. Poate chiar în Brazilia câteva luni.

- Școala unde vrei să o deschizi?
- La Mediaș pentru că acolo sunt foarte mulți copii talentați. De exemplu, Darius Olaru a fost unul dintre ei. În 2016 m-a întrebat: "Îți amintești de mine?". "Scuze, dar nu. Am văzut foarte mulți copiii la Mediaș". "Am un autograf de la tine...". A doua zi a venit cu autograful la antrenament, mi s-a făcut pielea de găină, de-atunci suntem prieteni buni. În Mediaș sunt mulți copii talentați ,care nu au de unde.

- Lumea te oprește pe stradă?
- Normal, iar la restaurant sunt oameni care vin doar să mă vadă. O doamnă a venit și s-a uitat la poze, la tot ce aveam acolo. "Bună ziua, vă pot ajuta cu ceva?". "Nu, nu, nu. Am venit doar să vă văd pe dumneavoastră". Am cerut eu două cafele și-am stat cu dânsa de vorbă. Eu cred că ăsta e cel mai important câștig. Lumea trebuie să se simtă bine, nu mă gândesc doar la bani.

Eric de Oliveira rupe tăcerea: „Am 85 de kilograme! Dacă beau apă mă îngraș, dacă dorm mă îngraș”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO Dezvăluiri incredibile făcute de Eric: „Îmi cunosc personal în jur de 20 de frați! Mai am, dar nu-i știu pe restul! Când eram mic jucam desculț, mâncam singur în tribună”

EXCLUSIV Cum se impuneau jucătorii la Dinamo: „Șase luni în probe cu 5.000 pe lună, apoi, dacă-l oprești, îi dai 20.000!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
talpaiadului
talpaiadului  •  27 Decembrie 2020, 03:55

Pacat ca nu a fost naturalizat, ar fi meritat cu prisosinta sa joace la nationala Romaniei. Eric e mai roman si mai fotbalist decat toate muraturile noastre.

gazistu
gazistu  •  26 Decembrie 2020, 02:42

e un baiat serios Eric, se vede ca a venit de jos, si a avut o viata grea; caracter omul, mereu ne-am ajutat reciproc, clubul pe el, si el pe club. MEDIAS= ERIC si Eric = Medias

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  24 Decembrie 2020, 19:15

Respect pentru ca ai investit in Romania ! Fa-le cu oscute locatiile sa vina lumea ! Investitiile puteau fi facute in Brazilia dar ai ales cu inima sotiei si copiilor...Felicitari !

Vezi toate comentariile (5)
Comentează