FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Eric, totul despre relația cu Gică Hagi și plecarea de la Viitorul: „I-am arătat soției, nu credeam că vorbește așa despre mine”

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 ianuarie 2021 13:19 / Actualizat duminica, 03 ianuarie 2021 13:19

Eric de Oliveira a fost invitatul emisiunii "Prietenii lui Ovidiu", de pe GSP.RO. Mijlocașul celor de la FC Voluntari a dezvăluit motivele plecării de la Viitorul, de ce s-a certat cu Hagi și cum a fost întors din drumul spre o nouă experiență în străinătate de Cristi Pustai.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Eric, după experiența de la Al-Ahli te-ai întors iar în România.
- Venisem din Arabia Saudită, voiam să plec afară, dar Pustai mi-a cerut să-l ajut la Pandurii. Am jucat un an și-au vrut să-mi facă iar contract. N-am mai vrut, iar în prima zi după ce Viitorul a luat campionatul m-au sunat. "Vrei, mă, să vii aici, la noi?". Eu n-aveam nicio pretenție, aveam 31 de ani. Ne-am înțeles la banii pe care mi i-au oferit. A fost o provocare acceptată. Erau campioni, jucau în preliminariile Champions League. Era o oportunitate. Am făcut un campionat foarte bun, dar am plecat în Qatar după 6 luni.

- Pe Gică Hagi cum l-ai cunoscut?
- La un meci pe Ghencea. Jucau Steaua cu Pandurii, fără spectatori. Eu eram accidentat, în cârje, am înghețat când l-am văzut. A țipat după mine: "Ce faci, Eric?". Atunci am cerut să facem o poză împreună pentru că nu știam dacă voi mai avea oportunitatea asta. De-atunci ne-am mai văzut la meciuri, chiar și la Mediaș. În 2016-2017 am fost singura echipă care a învins Viitorul, apoi am făcut un meci 1-1 cu ei și la interviuri a vorbit despre decari și a spus că sunt singurul decar din România. I-am dat soției video-ul, nu credeam că vorbește așa despre mine. Apoi a venit ocazia de a lucra cu domnul Hagi, au fost luni minunate.

- Niciun fotbalist nu mi-a vorbit despre antrenorul Hagi. Cum e el?
- Omul e focusat doar pe fotbal. Pe mine m-a uimit că ce zicea se întâmpla! Pe teren zicea că dacă închidem undeva sau pasăm cumva câștigăm! Și-așa era. La antrenamente omul era orb. Se făcea doar ce voia el și ce credea el. Era dur, foarte dur. Dar în afara fotbalului era un altfel de om. Jucătorilor le era rușine să-l cheme pe Hagi să stea cu el la o cafea să vorbească de fotbal. Într-o zi am făcut eu pasul ăsta: "Mister, vreau să mă înveți. Ești cel mai bun din istoria României".

- Cu Viitorul ai câștigat două trofee.
- Da, Cupa și Supercupa României, și îi mulțumesc. Hagi aștepta de la mine să fiu mereu fizic bine. Când m-am întors din Qatar m-a dorit, a zis că are nevoie de mine. Am stat pe bancă foarte mult timp, dar tot timpul când intram îmi făceam treaba. După alte șase luni totul s-a dereglat în relația dintre noi și-am plecat.

- Ai plecat certat cu Hagi?
- N-am plecat certat cu Hagi, poate Hagi certat cu mine. Mereu vorbea de kilograme, că nu m-am ținut de promisiune. Asta a fost!

Eric nu vrea să mai rămână în fotbal: „Mi-am făcut un restaurant la Mediaș, mi-am luat o cabană în Predeal, niște apartamente”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Eric de Oliveira nu vrea să mai rămână în fotbal: „Mi-am făcut un restaurant la Mediaș, mi-am luat o cabană în Predeal, niște apartamente”

VIDEO. Dan Negru i-a dezvăluit lui Ioanițoaia: „Am o poveste cu Gigi Becali și nu știu dacă să v-o zic sau nu... N-a vrut să știe lumea”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
gazistu
gazistu  •  05 Ianuarie 2021, 01:43

nu degeaba vine din fotbal de sala, sa vezi ce face in sala, minuni pe metru patrat, deaia e bun el si pe teren mare si iarba ca-i mingicar, ///dar ca are ceva kg peste cat ar trebui... daca era "sulita" precum Neymar sau Di Maria, nu ajungea el sa joace in Romania....

3871452942869470
Aurel Tiberiu  •  04 Ianuarie 2021, 16:21

Așa este. Unul dintre primii hai sa zic 5 brazilieni ajunsi in Romania.

talpaiadului
talpaiadului  •  03 Ianuarie 2021, 17:25

Hagi e cel care a gresit acolo, crezand ca Eric la peste 30 de ani isi mai putea schimba stilul de viata. Pai Eric, la ce talent, inteligenta si calitate umana are, daca ar fi putut mentine si o greutate ideala nu ar fi ajuns niciodata in Romania, ar fi jucat pentru cele mai mari echipe din lume. Hagi, daca era destept il folosea pe Eric meci de meci in loc sa-i reproseze kilogramele in plus, deoarece Eric pe teren era pe departe cel mai bun jucator al Viitorului.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close