FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Eroul lui Dinamo, Ivan Pesic, a savurat apariția sa pe prima pagină a Gazetei: ”Sunt mândru!” + "Acesta e cel mai important obiectiv al nostru"

Foto: Eduard Apostol // GSP +1   FOTO
Foto: Eduard Apostol // GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 27 august 2018 08:42

Ivan Pesic este modelul croat de fotbalist disciplinat, omul potrivit la locul potrivit, așa cum s-a întâmplat sâmbătă seară, când a intrat în ultimul sfert de oră și-a dat golul decisiv la ultima fază.

Fotbalistul de 26 de ani a jucat un singur meci ca titular în acest sezon, în rest a prins doar finaluri de partidă. N-a făcut scandal nici când a fost trimis în tribună, la prima etapă, cu Voluntari, a acceptat și ratarea unui transfer în spațiul ex-sovietic sau pe un alt continent, Kizito (ex-Poli Iași) ajungând, de exemplu, în locul lui la BATE Borisov.

Ieri, a fost plăcut impresionat de prima pagină din Gazeta Sporturilor, ce-l înfățișa pe copertă.

- Ivan, cum te simți după acest gol decisiv?
- N-am mai înscris niciodată în ultimul minut de joc! Este o premieră frumoasă pentru mine. A fost un feeling plăcut, însă pentru echipă a fost mai important. Și la fel de plăcut a fost când un suporter mi-a trimis poza cu prima pagină a ziarului, apoi am vrut să simt și eu hârtia.

"Riști să pierzi șirul cafelelor"

- Mai există fotbaliști interesați de ziarele de sport?
- Da. Eu vorbesc de mine. Și acasă, la Split, citeam zilnic "24 Sata". De fapt, în toată zona dalmată există un ritual: să stai dimineața la cafea și să răsfoiești ziarul de sport sau "Slobodna Dalmacija", care e generalist. (râde) Se citește mult la mine în țară, singura problemă e că poți pierde șirul cafelelor. Sunt mai multe pagini și un ziar e aproape un euro, e ceva mai scump. Iar în ziua de meci și a doua zi, suporterii au ziarele în față și comentează partida.

- Tu citești despre tine, despre ce note iei, cum ești apreciat?
- Chiar citesc! Uite, sunt mândru de prima pagină, sper s-o mai prind, poate chiar după meciul de la Craiova. Eu citesc și despre fotbal în general, așa am ajuns să cunosc și fotbalul românesc mai în detaliu. Mă uit mult și pe net, văd ce sportivi croați mai sunt în România, și-n mall am descoperit un handbalist conațional, la o masă lângă mine!

Cu ce a rămas în minte

- Care e ultima impresie puternică lăsată de vreun articol sau o idee anume?
- Îți spun două: una, strict personală, vreau să văd cât mai curând orașul Bran cu castelul lui Dracula, a doua, legată de fotbal, că liga românească va crește dacă vor reveni formațiile de tradiție, precum U Cluj, Petrolul Ploiești, am înțeles că și Craiova mai are o echipă cu istorie. E clar că grupările cu suporteri mulți vor ridica nivelul.

- Revenind la Dinamo, cum este după golul tău, primul în acest sezon?
- Atmosfera este respirabilă înainte de meciul de la Craiova. Fiindcă am jucat jumătate de oră cu un om în plus, nu era confortabil să scoatem doar un egal acasă cu o nou-promovată, un punct era un eșec. Ar fi urmat o săptămână urâtă pentru Dinamo.

Cum se simte după oferta ratată

- Poate că vei și titular în Bănie.
- Fotbalul este imprevizibil. Te antrenezi de luni până vineri, încerci s-o faci cât mai bine, apoi antrenorul decide. Eu îmi aștept șansa. Sunt OK cu deciziile lui Mister.

- Cum te simți la Dinamo? Te întreb și fiindcă tu nu ai fost lăsat să pleci, spre deosebire de May Mahlangu, de exemplu.
- Mă simt bine. Au fost niște oferte pentru mine, dar eu rămân focusat pe ceea ce am acum la Dinamo. Nu mă gândesc la plecare, mai am doi ani de contract. Normal, dacă se ivește o ofertă convenabilă, oricine vrea să plece la mai bine. Însă eu nu fac o tragedie că am rămas la Dinamo, ci joc cu aceeași plăcere, mă antrenez la fel. Crede-mă, sunt foarte OK, gândesc pozitiv! Recunosc, mi-a și plăcut că antrenorul a zis că are nevoie de mine, te simți bine când ai încrederea cuiva.

- Și nu mai e nicio șansă să pleci?
- Mai sunt 6-7 zile de mercato, orice e posibil, dar eu cred că voi continua la Dinamo, adică nu văd ce să se întâmple ceva ieșit din comun. Eu zic că rămân.

"Play-off, apoi pentru top 4"

- Mahlangu a plecat la Ludogoreț, situația lui Nistor e incertă. Nu e inconfortabil pentru voi la echipă?
- A fost alegerea clubului, probabil, cine a decis s-a gândit că May mai are contract până în vară. Cu Nistor nu știu ce va fi, îți dai seama că vreau să continue la Dinamo.

- Vorbești ca un conducător, te pregătești pentru un job viitor în acest domeniu?
- (râde) Citesc mult, despre sport, încerc să înțeleg fiecare chestiune în detaliu. Fiindcă trebuie să te gândești și la ziua de poimâine, nu doar la azi și mâine.

- Ce poate obține Dinamo în acest sezon?
- Play-off-ul este obiectivul primar, ar fi o tragedie ca doi ani la rând să nu ajungă în această fază. Dinamo e un club mare, nu are voie să facă din nou un pas greșit. Dar campionatul e greu de cucerit, echipele care s-au luptat și anul trecut, FCSB și CFR Cluj, s-au întărit, noi putem fi doar surpriza ieșită din comun. Cred că un obiectiv realist e să ne batem la primele 3-4 poziții, un loc de Europa. Dar cel mai important e să prindem play-off-ul.

"Toată lumea se așteaptă la un meci aprig la Craiova, se știe că nu vom fi întâmpinați prea bine acolo. Va fi mai dificil decât cu Hermannstadt"
Ivan Pesic

"Am observat un fotbalist român bun, care are calitate, care muncește mult și nu este foarte lăudat în media. Este Crețu de la Gaz Metan"
Ivan Pesic

5
goluri în 21 de partide a reușit Pesic pentru Dinamo în toate competițiile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gicab
gicab  •  27 August 2018, 11:31

Și noi citim ...ce spune becali...

1758587837700889
Costel Pisleaga  •  27 August 2018, 09:25

MUTIU - DELORGE , EHMANN , POPESCU , R.GRIGORE - HANCA(i.serban) , GOMELT - POPOVICI , MOLDOVEANU , SALOMAO - PESIC(popa) !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează