FOTBAL  »  Superliga  »  TOLO.RO

EXCLUSIV // Evoluţie incredibilă în cazul Bricheta

Articol de - Publicat joi, 27 martie 2008 00:00

Au trecut 48 de ore de cind Traian Basescu l-a premiat pe Alexandru Deaconu “pentru curaj”. Au trecut 24 de ore de cind Mircea Sandu l-a laudat si a spus arbitrilor: “Bravo lui! Cine nu va face precum Deaconu, va fi exclus! Aveti regulamentul la dispozitie, aplicati-l!”.

Si au trecut doar citeva ore de cind articolul redactat de Dan Udrea a ravasit fotbalul romanesc. Gazeta de azi publica adevaratul motiv pentru care Comisia de Disciplina a refuzat sa ia ieri o decizie.

Raportul oficial scris de Deaconu dupa meci poate rasturna cazul. De ce? Pentru ca, potrivit propriei marturii consemnate in raport, Deaconu n-a oprit meciul Rapid - Steaua din cauza efectelor loviturii cu bricheta, ci pentru ca “am avertizat ca daca se mai arunca voi stopa partida”. In acest ultim caz, conform regulamentului, era obligat sa ofere trei minute clubului organizator pentru a remedia situatia.

Azi, cazul ajunge la Comisia Centrala a Arbitrilor. Imaginati-va sub ce presiune va delibera CCA! Declarat erou de presedintele tarii si instituit drept model de seful Federatiei, e posibil ca Deaconu sa fi comis o iregularitate?! E posibil ca acel gest de forfecare a aerului cu miinile, interpretat de unii telespectatori drept un moment de furie, sa fie ilegitim, tocmai pentru ca n-a oferit gazdelor, publicului si lui insusi cele trei minute de chemare la calm, in care fotbalul putea sau nu reveni?

Si ce ironie a destinului! Dupa un mandat in care au fost transformati spre final in element de decor de catre sefii FRF, Constantin Gheorghe si colegii sai sint chemati sa ia cea mai importanta decizie a guvernarii lor in fruntea arbitrajului romanesc. Dupa ce s-au pronuntat politicienii tarii si politicienii fotbalului, dupa ce avocatii din Comisii si avocatii cluburilor s-au duelat, cazul ajunge in fine acolo unde trebuia sa poposeasca din prima: pe masa specialistilor in arbitraj. Ei sint chemati sa spuna daca Deaconu, care poate fi erou sau doar un om fragil, ca noi toti, e un arbitru care a aplicat regulamentul profesiei sale. Atit.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează